Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Kaikki blogit puheenaiheesta Postin lakko

Lentoemäntä, AKT:n uusi lakkoase?

Huomenna tiistaina koittaa päivä, jota auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT kuvaa historialliseksi. Suomalaisten ja Suomessa toimivien lentoyhtiöiden matkustamohenkilöstöä edustavasta Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:stä tulee virallisesti AKT:n ensimmäinen yhteisöjäsen.

 

Soini pesi kätensä postilakosta

Persujen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini antoi tänään eriskummallisen lausunnon postilakkoon ja siihen liittyviin mahdollisiin tukilakkoihin liittyen. Soinin mukaan "sekä yhteiskuntasopimus että Postin työehtokiista ovat hallituksen vallan ulottumattomissa," joten "nyt otetaan sopimuskyvystä ja -halusta mittaa."

AKT:n koveneva peli, nyt panoksena jo 1,5 miljoonaa

Juristi ja konsultti tapasivat yhdessä vanhan Suomenlinnan mukavista kahviloista.

- AKT, JHL ja SMU päättivät sitten laajentaa lakkoaan, juristi totesi. - Posti Group Oyj, Deutsche Post DHL Group, DB Schenker Oy, DSV A/S, DFDS A/S, LKW Walter, Hangartner, PNO Trailer Oy, Niinivirta European Cargo, Ahola Transport ja Postnord ovat nyt haittaamisen kohteena.

- Mielenkiintoinen kokoonpano, konsultti sanoi. - Tarkkaan on vissiin uhrit valittu.

AKT:n lukihärö

Pikku-Mustan yliopistossa oli taas käynnissä päivänpoliittinen keskustelu Suomen Postin lakosta. Keskusteluun osallistuivat kulttuuriantropologi, juristi, viestintätekniikan tutkija ja filosofin kaverina paikalle eksynyt konsultti.

Voiko sähköposti mennä lakkoon?

Postilaiset on menossa jouluksi lakkoon. Saako mummo joulukorttinsa jouluksi, vai tulevatko ne perille vasta joulun jälkeen?

Ehkä sukulaisten pitäisi valmistautua tilanteeseen hyvissä ajoin ja hommata mummolle läppäri tai tabletti ja näyttää miten sitä käytetään, jotta kortit voisi toimittaa sähköpostitse.

Laki ehkä estää rikkurityövoiman käytön joulupostin käsittelyssä, mutta estääkö laki joulupostin lähettämisen sähköpostin kautta? Onko sähköpostipalvelulla kenties jotain henkilökuntaa joka voisi mennä myötätuntolakkoon postilaisten puolesta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä