Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunta-aloite

Miksi raiskaustuomioita ei haluttu korottaa perussuomalaisten aloitteesta?

Olen nyt ensimmäistä vuotta ollut mukana poliitikassa ja tämä ensimmäinen vuosi on ollut kyllä täynnä yllättäviä asioita. Kulissipeliä pelataan häikäilettömästi puolueiden sisällä. Lisäksi äänestykset tapahtuvat monissa puolueissa puoluekurilla, joten sinun oma mielipide ei niissä välttämättä paina. Kaikki on sovittu jo ennen istuntoa kuinka äänestetään ja siittä ei saa poiketa. Itsellä kokemukset tästä ovat hyvät, olen saanut olla just sitä mieltä mitä olenkin. Sellaista poliitikka pitäisi ollakkin.

 

Taas valehdellaan ja väistellään vastuuta

Nyt sosiaalista mediaa kuohuttaa Laura Rädyn henkilökohtaisena mielipiteenä tai ministerin linjauksena tarjoiltu näkemys terroristijärjestöön kuulumisen vaikutuksista sosiaalietuuksiin. Perussuomalaisten edustaja Mika Raatikainen teki aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Facebookissa leviääkin oheinen kuva jonka vaikutukesta kiitettävän moni onkin kuvitellut että asia olisi Rädyn päätettävissä, vaikka hän ainoastaan ministerin ominaisuudessa kommentoi asian lainsäädännöllistä puolta ja on täysin oikeassa.

Eduskunta, Suomen ehkä tärkein työpaikka toimii puolitehoisesti

Kansalaisaloitteen avulla Suomen kansalaisilla on mahdollisuus saada eduskunnan käsittelyyn asioita, jotka he kokevat tarpeellisiksi. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on hyvä esimerkki siitä, että aloitteet voivat jopa mennä läpi.

Kansanedustajien aloiteoikeus on kuitenkin useimmiten muodollinen, sillä yksittäisten kansanedustajien aloitteet saavat lähes poikkeuksetta tylyn kohtelun. Vain yli sadan allekirjoittajan aloitteet käsitellään kunnolla, ja niistäkin vain osa johtaa toimenpiteisiin.

Kuka nai ketä?

Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin eduskunnassa ja voin sen kanssa hyvin elää mielipiteistäni huolimatta. Suhteettoman vaikeaa tuntuu olevan niillä ihmisillä, jotka koettavat kääntää päätäni mitä kummallisimmilla perusteluilla. Aivan kuin vastakkaista mielipidettä ei voisi olla olemassakaan! Demokratia on sitä, että nuijan kopautuksen jälkeen pulinat pois. Mielipiteitä voi olla puolesta ja vastaan, mutta kunnioittakaamme toisiamme ja toistemme ajatuksia!

Aloitteita

533 raha-asia-aloitetta jätettiin ensi vuoden budjettiin. Se on kahteen vaalikauteen kaikkein vähiten. Muutenkin tällä kaudella on ollut paljon vähemmän aloitteita kuin edellisellä, kun silloin oli keskimäärin vuosittain 1100 aloitetta, on nyt ollut parhaimmillaankin vain 603 raha-asia-aloitetta.

Nyt aloitteita jätti keskusta 205, perussuomalaiset 201, vasenryhmä 59, vasemmistoliitto 38, demarit 16, vihreät 8 ja kokoomus 5. James Hirvisaaren oma muutos2011sai aikaan yhden aloitteen, ruotsalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ainoatakaan.

Soini ei halua osinkoveroihin muutosta, lääkärivaimon kaverit syynä?

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini ottivat vahvasti kantaa kuinka "moraalitonta" on maksaa veroja lain sallima määrä, vaikka se onkin vähemmän kuin palkansaajana samasta summasta joutuisi maksamaan. Lain noudattaminen on siis rikollista ja rikkominen moraalinen teko. Kauas on tultu siitä kun puheenjohtajan esikuva Veikko Vennamo ravisteli poliittista kenttää. Vennamo oli oppiarvoltaan oikeustieteen tohtori ja tarttui hanakkaasti huomaamiinsa epäkohtiin. Todellinen kansanmies ja hieno poliitikko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä