Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Sdp käytti aiemmin vaalikampanjassaan aktiivimallin työvoimaa.

  • Demarien puheenjohtaja Antti Rinne
    Demarien puheenjohtaja Antti Rinne

En oikein tiedä mitä tästä sanoisi...

Sdp on ollut jo vuosia isoimmin äänessä aktiivimallin haitallisuudesta ja kuinka ihmiset joutuvat orjapalkalla töihin. Edellisissä kunnallisvaaleissa he kuitenkin käyttivät häikäilemättömästi näitä palveluita oman vaalimainonnan onnistumiseen. Yht'äkkiä tämän aktiivimallin haitat olivatkin unohtuneet.

https://www.verkkouutiset.fi/ts-sdpn-vaalimainoksia-tehtiin-tyottomien-k...

 

Ovatko demarit edelleenkään tosissaan aktiivimallin orjallisuudesta vai ovatko nämä vuosien huutelut olleet pelkkää huulten heiluttelua?

Aika näyttää, mutta en laittaisi latin latia sen puolesta vetoa, että sdp olisi tekemässä aktiivimallin poistoa. Se itsessään on kaikkien asiantuntijoiden mielestäkin melkein mahdoton ajatus. Sdp:n ihmisten verotusmalli tulee näkymään jokaisen kukkarolla ja eritoten se näkyy pienituloisilla. Turha heidän on enää selitellä asiaa ja kääntää takkia toisen kerran jo tässä kuussa, koska vastaanotto olikin ikävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Aktiivimalli tuli voimaan 2018. Uutinen on vuodelta 2017. Ilmeisesti demarit osaavat hyödyntää aikamatkustusteknologiaa aivan erityisellä tavalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sama orjapalkka eli 9e päivälle ja juuri sitäkin on demarit kovasti kritisoinut. Näyttää sopivan ku 9 eurolla työskentelee heille

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Otit aiheeksi aktiivimallin väärästä näkökulmasta.

Meillä on näkynyt monia esimerkkejä, joissa suurin osa kunnista ja kaupungeista käyttävät työttömiä hyväkseen markkinoilla. Aktiivimalli on vain lisä tähän hyväksikäytön rattaisiin. Kun lakia katsotaan hyvin tarkkaan, niin silloin voidaan todeta, että lakia on käytetty jo 90-luvun lopussa härskisti väärin ja se on jatkunut niin pitkään ja ei ihme, kun moni pitää sitä normaalina asiana.

Sitten se on totta, että jos työttömiä käytetään näiden julisteiden rakentamiseen, pitäisi maksaa kyllä ihan työn teettäjille palkkaa ja yrityksen kautta. Tuollaiset vanhat puolueet, ketkä istuvat eduskuntatalossa saavat puoluetukea joutuvatkin maksamaan reilusti.

Aikoinaan Keskusta toi erään kaupungin kauppatorille soppakanuunan hernekeittoa ja yrittivät sen avulla houkutella äänestäjiä ja siinä vieressä oli torikauppias, joka oli aina viikon välein myynyt hernesoppaansa ja saanut asiakkailtaan rahaa.

Nämä ketkut kun eivät ajatelleet, että ostetaanpa tuolta kaikki sopat rehellisesti rahalla. Tämä torikauppias suuttui ja pakkasi kamansa ja lähti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei nyt kannattaisi ihan höpöjä kirjoitella, Paimiolaisena tiedän mistä oikeasti on kysymy, itse olen ostanut Apilasta mm. kaksi digiboksia 5€/kpl ja olen nähnyt myös siellä monta kertaa käydessäni kuinka tarpeellista on, että pitkäaikaistyöttömillä on paikka jossa voi tavata muita ihmisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset