Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Lapsiyhteisön kampanja vaarallinen-Varoittakaa vanhemmat ajoissa!

  • Näin kampanjan ikävistä puolista varoitellaan.
    Näin kampanjan ikävistä puolista varoitellaan.
  • Näin kertoo lähde, joka ohjeistaa olla ottamatta esimerkiksi katsekontaktia.
    Näin kertoo lähde, joka ohjeistaa olla ottamatta esimerkiksi katsekontaktia.

Lapsiyhteisö Gutsy Go rohkaisee toisia lapsia ja nuoria ottamaan turvapaikanhakijoihin katsekontaktia ja hymyilemään samalla.

No tietämättömille, kuten lapsille, tämä kuulostaakin oikein hyvälle idealle. Moni varmasti on oikein mielellään laittamassa esimerkiksi kampanjapaitaa päällensä, tietämättä mitä ele merkitsee.

 

Lähdetäänpä purkamaan asiaa, että mitä ohjeistusta on kirjoitettu infoksi varsinkin opettajille ja huoltajille tällaisesta eleestä muslimi kulttuurissa.

"Naisella katsotaan olevan vastuu olla herättämättä miehen seksuaalista halua: nainen ei saa astua seksuaalisuuden alueelle esimerkiksi katsomalla miestä silmiin, puhumalla kovalla äänellä tai varsinkaan pitämällä hiuksensa vapaina ja näkyvissä."

Lähde: Koulun terveyskirjasto.

 

Saamme lukea lehdistä lasten raiskauksista viikoittain useaan kertaan. Tekijöinä on huomattava määrä ulkomaalaisia sekä tekotavat ovat olleet poliisin mukaan ennenkuulumattoman törkeitä. Nämä tekijät turvautuvat oikeudessa useasti kulttuurillisiin syihin, eli kertovat, että tyttö tai nainen on eleillään antanut merkin seksin hyväksymisestä. Siihen riittää siis hymy ja katse suoraan silmiinkin.

Olemmeko me aikuiset ihmiset näin vastuuttomia, että annamme lastemme tehdä asioita, joiden vaikutusta he eivät tiedä? Voiko tämä monikulttuurisuuden ihannointi oikeasti sokaista meidät näin pahasti? Näin ei saa jatkua ja pyytäisin vanhempia informoimaan lapsiaan, etteivät tällaisiin kampanjoihin lähtisi mukaan. Tämä kampanja tosiaan kuulostaa kivalta, mutta vaikutukset voivat olla elinikäiset lapsellesi.

 

Näin kertoo koulun terveyskirjasto opettajille ja opiskeluhuollolle asiaa eri kulttuurien seksuaalisuudesta. Tässä siis juurikin kerrotaan mitä paidan teksti muutettuna eleeksi voi pahimmillaan vieraasta kulttuurista tulleelle merkitä.

https://www.koulunterveyskirjasto.fi/aihe/opettajalle-ja-opiskeluhuollol...

 

Tämä video kertoo miten lapset ovat alkaneet tekemään kampanjaa. He tekevät sitä itseasiassa vastoin Pedan ohjeistuksia. Idea on hyvä, mutta itse kampanja on todella vaarallinen kun päästään paidan teksteihin

 

https://

 

Vaikka vaaroja jotkut vähättelee, niin nämä silmiin katsomiset ja hymyilyjen välttämiset ovat korkealtakin tasoilta annettuja ohjeita naisille. Myös eräs koulu on 2015 vuonna ohjeistanut oppilaitaan silmiin katsomisesta.

Asiaa olisi hyvä jakaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Järkyttävää. Kuka aivopesee näitä lapsia mukaan ko. ohjelmaan? Ei Irakilaisessa kultturissakaan kukaan raiskaa pelkästään katseesta tai hymystä.
Erittäin vaarallista kuitenkin laittaa lapsia lähestymään täysin vieraita ihmisiä. Nurinkurisesti Suomalaiset lapset eivät tervehdi vieraita Suomalaisiakaan. Yhdyn kirjoitukseesi 100 prosenttia. Ei vaan tajua kuka näitä keksii ja mihin tämä yhteiskunta on ajatunut ja ajatumassa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Mitä olen lukenut tuomioita lehdistä, niin nämä raiskaajat ovat ainakin kertoneet syyksi katsetta tai vaatetusta. Heidän kulttuurissaan se meinaa tosiaan hyväksyntää jopa seksiin. Se, että onko se oikea syy onkin toinen juttu.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Todella järkyttävää. Lapset eivät tiedä varmastikaan taustoja tästä, millä sanoilla tätä asiaa kampanjoi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Lapsiyhteisö Gutsy Go rohkaisee toisia lapsia ja nuoria ottamaan turvapaikanhakijoihin katsekontaktia ja hymyilemään samalla.
..........................

Ihan kauheeta. Ei ulkomaalaisille hymyillä saa. Parempi kun kääntää vain päänsä jos semmonen tulee kadulla vastaan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

On kyse kulttuurista. Jos olisit lukenut blogini paremmin, niin hoksaisit et näitä kehotuksia välttämään katsekontaktia ihan suoraan on julkaistu paljon. Jopa koulussa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#11
Se, että joku on kehottanut jotain näin älytöntä ei tee siitä älykästä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #17

Se että sä et ole tutustunut kulttuureihin, kuten tohtorit ja muut asiantuntijat, ei tee siittä sinulle mieluista lopputulosta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

#19
Toki kulttureissa on eronsa ja haittansa mutta ei nyt tarvitse sentään liioitella niin jumalattomasti tuota uhkapuolta aivan kuin maailmanloppua vietettäisiin.

Yrittäkääpäs nyt Persut vähän sopeutua housuihinne.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #20

Tässä ei ole MITÄÄN liioteltua.

Lukasepps siittä linkki kulttuureista.

Oulun kaupungin pakolaisterveydenhoitaja kirjoittaa mm.näin;
"Naista kohtaan ollaan myös ankaria, häntä syytetään helposti moraalittomaksi. Esim. silmiin katsominen joissakin aribimaissa on samaa kuin sänkyyn meneminen."

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/nakok...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olen ylpeä noista lapsista, tuohan on tässä ihan naapurissa. Oulussa tuntuu joillakin olevan asenneongelmaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Juuri näin on. Alempi linkkini osoittaa mikä asenneongelma täällä on.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Et näytä omaavan mitään käytännön kokemusta muslimien tavoista tai kulttuurista. Nainen ei saa katsoa muslimimiestä silmiin, eikä edes puhua hänen kanssaan jos on yksin. Tästä ovat sanoneet ihan musliminaisetkin.

Ja tuota "Gutsky"-porukkaa pitäisi jonkun käydä ehdottomasti valistamassa, ettei nyt vaan tulisi lisää raiskauksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hetta on näemmä banninsa kärsinyt ja päässyt takaisin:)

Ota nyt iisisti, ettei taas lähde lapasesta.

Linja näemmä pysyy ennallaan ja ennakkoluulot eivät ole hävinneet.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sulle ei kannata siis kirjoittaa mitään, koska sä ilmiannat kaiken. Parempi estellä sinut ja neuvon muitakin, ketkä huomanneet et ilmiannot tulevat Ritalan tekstien arvostelusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En ole ilmiantanut ketään, eiköhän syy löydy sieltä peilistä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Oletteko siis sitä mieltä, että Pedan ja koulun terveyskirjaston kirjoitukset ovat sitten ihan turhia eri kultturien tavoista? Esimerkiksi tämä silmiin katsomisen merkitys on erikseen mainittu ohjeistuksena esimerkiksi opettajille. Tässä kirjoitus, mitä nämä tahot siis tekevät:

Tietoa ja taitoa kouluihin ja koteihin
Koulun terveyskirjasto antaa sinulle luotettavaa, riippumatonta ja ajantasaista kouluterveysteen ja -ympäristöön läheisesti liittyvää tietoa olitpa opettaja, huoltaja tai oppilas.

Koulun terveyskirjasto sisältää monipuolista ammattilaisten tuotamaa tietoa ja sisältöä: artikkeleita, kirjoja, pelejä sekä opetusvideoita ja -tehtäviä.

Asiantuntijoiden laatimat sisällöt antavat opettajille uusia työkaluja opetuksen tueksi ja tarjoavat oppilaille ja vanhemmille perustietoa sekä uusia, kiinnostavia näkökulmiä terveyteen ja nuorten hyvinvointiin.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ja huoli ei ole Oulussa turhaa. Lukekaas siittä ikävää totuutta...Iljettää noi puolustelijat ja jotka vähättelee tätä ongelmaa!

"Oulun seksuaalirikosvyyhti on paisunut entisestään. Poliisin tutkinnassa on talven aikana ollut 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta, joihin kaikkiin liittyy alaikäinen uhri.

– Epäiltyjä näissä on kaikkiaan 30 ja heistä suurin osa ulkomaalaistaustaisia. Alaikäisiä uhreja on 20."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oulun-seksuaal...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei oo väliä mikä on kansallisuus.

''Rikospaikan tietojen mukaan Oulun poliisin tutkinnassa olevien törkeiden seksuaalirikoskokonaisuuksien nuorin uhri on muutaman vuoden ikäinen lapsi. Siinä epäilty tekijä on kantasuomalainen.''

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kuka niin on väitäänytkään? Sun puolustelut on kammottavia...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Ei oo väliä mikä on kansallisuus kirjoitin.

Ketä sillä puollustellaan?

Sehän tarkoittaa, että ihminen voi olla paha, kansallisuudesta riippumatta.

Ilmeisesti perussuomalaisen ymmärrys ei riitä lukemiseen, tai tekstin ymmärtämiseen.

Kukaan ei ole puolustellut yhtään raiskaajaa, se ajatus on ilmeisesti vain sinun päässäsi, sille sitten ei kukaan voi mitään.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto Vastaus kommenttiin #16

"Sehän tarkoittaa, että ihminen voi olla paha, kansallisuudesta riippumatta."

Tämä onkin se oleellinen juttu, mikä pitää ymmärtää. Paha ihminen on paha, vaikka voissa paistais. Moni luulee tekevänsä hyvin, kun hän tekee pahoin. Hyvä ihminen pyrkii tekemään hyvin, siksi paha ihminen kertoo hyvälle, mikä on hyvin tehty.
Kulttuuri ei muuta ihmistä hyväksi tai pahaksi. Kulttuuri itsessään voi suosia pahoja asioita ja jopa pitää niitä hyvinä. Tämä tahallinen asioiden sekoittaminen käy hyvin Ritalalle, koska silloin keskustellaan siitä, minkä Ritala näkee pahana.

Rasismia ei ole se, että tunnustaa tosiasiat. Rasismiahan on nimen omaan väärät ennakkoluulot ja niiden pohjalta toimiminen. Käy vähän matkoilla Petteri, avarra vähän maailmankuvaasi ja opi ymmärtämään. Ei asiat ole niin yksinkertaisia.

On päivänselvä tosiasia se, että turvapaikan/maahanmuuttajien kotimaissa jotkin naisten ja lasten oikeuksista on poljettu miehen oikeuksien alle. Se ihminen, joka on kasvanut tällaisessa ympäristössä, toimii sen mukaan, miten hän on oppinut toimimaan.

Hetta ei tässä tuonut esille sitä, että hän pitää maahanmuuttaaa pahana, vaan hän toi esille sen, että jos ei ymmärretä sitä, mitä maahanmuuttajalle tarkoittaa tietyt singaalit, voi seuraus olla ihan toinen, kuin pyrkimys.

Meillä suomessa pidetään silmiin katsomista ja hymyilyä kauniina tapana. Maahanmuuttajalle se sama asia saattaa tarkoittaa sänkyhommia.
Meillä suomessa alaikäisen tytön kanssa ei saa harrastaa seksiä. Suojaikä 16 vuotta. Suomalainen tietää tekevänsä väärin rikkoessaan tuon.
Maahanmuuttajalle suojaikä saattaa olla vain numero, joka ei suoraan tarkoita mitään. Hän on sellaisesta maasta kotoisin, missä nämä asiat ovat häilyviä ja jopa rahalla muutettavissa. Toisaalta miehenä hän kokee olevansa tietyllä tavalla suojassa oikeudelta pelkän miehuutensa takia. Hänen kotimaassaan naiset ovat olleet niitä, jotka ovat hänen tekojensa seurauksia kantaneet.

Muutama hetki suomessa ei muuta hänen käsityksiään toisiksi. Hän kyllä ymmärtää, että täällä niin ei tehdä. Hän ymmärtää, että täällä on eri kulttuuri kokonaan. Hänen alitajuntansa sitä vastoin ei ymmärrä mitään siitä. Kuten ennenkin hänen nähdessään hiuksien vapaan heilumisen ja hymyn, hänen himonsa herää. Himo ei ennenkään ole välittänyt mistään säädöksistä tai laista, niin miten hän, joka ei ole tottunut himoaan hallitsemaan, yhtäkkiä osaisi sen, koska joku on sanonut, ettei saa koskea. Päinvastoin siinä tahtoo käydä. Hän näkee vain kielletyn hedelmän ja kärsijän paikalla naisen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #16

Ritalalla toi persu sitä tätä levy pyörii kyllä päivästä toiseen. Vaiha jo levyä. Argumenttisi ovat köyhiä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tuskin nuo vanhat äijät siellä kouluissa ovat lasten joukossa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Oulun ja Helsingin tapahtumat ovat nostaneet erityisesti ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Iltalehti julkaisi tiistaina Poliisihallituksen tilastotietoja.

Seksuaalirikosten määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta vajaat 15 prosenttia. Koko maassa tapahtui viime vuonna 3826 ilmoitettua seksuaalirikosta. Niistä hieman yli 25 prosenttia eli yli joka neljäs oli ulkomaalaisen tekemä. Lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen kohdalla ulkomaalaisten osuus oli vähän alle 20 prosenttia, eli lähes joka viides.

Synkin tilanne on Helsingissä, missä ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä kasvoi lähes 48 prosenttia. Lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt taas kasvoivat lähes 70 prosenttia.

Helsingissä ulkomaalaisten osuus kaikista ilmoitetuista seksuaalirikoksista oli vuonna 2018 vähän yli 38 prosenttia. Se on vähemmän kuin edellisenä kahtena vuotena. Raiskauksista ulkomaan kansalaisten osuus oli yli 52 prosenttia eli yli puolet.

Kyse on ulkomaan kansalaisista, eli prosenttiluvuissa ei oteta huomioon esimerkiksi Suomen kansalaisuuden saanutta maahanmuuttajaa.

Koko maata koskeviin tilastoihin on merkitty kaikki ilmoitetut seksuaalirikokset kansalaisuudesta riippumatta vuosilta 2017 ja 2018. Viimeiseen sarakkeeseen on merkitty kyseisten vuosien muutosprosentti.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/53d8d233-f4e3-4...

Pääkirjoitus: Turvapaikkajärjestelmä petti naiset sekä Suomessa että maailmalla
15.01.2019 klo 14:27

Suomen turvapaikkajärjestelmä on perustavanlaatuisissa ongelmissa. Niitä ei ratkaista rikoslakia muuttamalla tai erilaisia määrärahoja lisäämällä, kirjoittaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.

AOP
Turvapaikanhakijoiden tekemät seksuaalirikokset eivät ole enää valitettavia yksittäistapauksia, joihin voisi tarttua pelkällä kotouttamispuheella.

Ongelmissa on kiistatta koko turvapaikkajärjestelmä, jossa eniten suojelun tarpeessa olevat eivät koskaan Suomeen asti edes pääse. Järjestelmä on tästä syystä menettämässä uskottavuutensa liian monen suomalaisen silmissä. Viimeaikaiset vakavat rikokset kiihdyttävät vauhdilla entisestään luottamuspulaa.

Suojelun tarpeessa olevat ovat maailmalla useimmiten tyttöjä ja naisia. Samaa ryhmää ovat myös Suomessa tapahtuneiden seksuaalirikosten uhrit. Suomen ja heikossa asemassa olevien naisten välillä on yhteys, ja se on eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä. Tämä suosii räikeästi nuoria miehiä.

Se, että onnistuu pääsemään EU:n läpi Suomen tai Ruotsin rajalle keskeltä Lähi-itää tai Keski-Aasiaa, vaatii yksilöltä todella paljon. Se vaatii rahaa, fyysistä voimaa, selviytymistä kaduilla myös vaikeissa oloissa sekä kekseliäisyyttä, joka ei kaikkien kohdalla kanavoidu yksinomaan hyviin asioihin.

Tässä selviää useimmiten nuori mies. Huippuvuonna 2016 Suomessa käsitellyistä turvapaikkahakemuksista 80 prosenttia oli miehiltä. Yleisin ikä oli 18-34 vuotta.

Afganistanissa pakkoavioliittoon joutuva tyttö ei hae Suomesta turvapaikkaa, koska hän ei pääse ulos edes kotoaan. Sitä eivät hae myöskään useimmat Syyrian sotaa paenneet leireillä istuvat tytöt. Syy on järjestelmä. Mikään ei estäisi Suomea ottamasta tällaisia tyttöpakolaisia paljon nykyistä enemmän. He eivät muodostaisi kenellekään minkäänlaista riskiä.

Tämän sijasta Suomen keskustelu kilpistyy hämmentävään järjestelmäkiistelyyn, jossa liberaalimmat keskustelijat vaativat lisää rahaa nuorten miesten kotouttamiseen. Suurelle yleisölle tällainen näyttäytyy helposti outona. Miksi ottaa vastaan kaikista avun tarvitsijoista juuri ne, joista monelle tasa-arvo täytyy vaivalla opettaa alusta alkaen, ja joiden joukossa on selvästi myös rikollisia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Aivan älytön juttu vaikka hyvää varmasti tarkoittavatkin, mutta pitäisi olla jonkinlaista ymmärrystä muslimen kulttuurista ja uskonnosta. Jonkun tietävän olisi syytä mennä vähän valistamaan noita.

Ketkä kantaa vastuun jos pikkutytöt noudattavat neuvoa, ja jotkut heistä joutuukin raiskatuiksi?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Oulun kaupungin pakolaisterveydenhoitaja kirjoittaa mm.näin;

"Naista kohtaan ollaan myös ankaria, häntä syytetään helposti moraalittomaksi. Esim. silmiin katsominen joissakin aribimaissa on samaa kuin sänkyyn meneminen."

Tämä asia on oikeasti otettava vakavasti. En ymmärrä eräiden ns.parempien ihmisten(suvaitsevaiset)kommentteja asiasta. Säälittää jos tämä käytäntö on myös arjessa mukana!

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/nakok...

Miro Jerohin

Toivoisin että kirjoittaja ja lukijat tutkisi tarkemmin mitä Gutsy Go järjestö tekee, koska Kyse ei ole pelkästään maahanmuttajista, vaan paljon muustakin. Heidän kanavilta löytyy hyvin paljon tietoa miten Gutsy Go tekee rohkeita rauhantekoja ja näin rakentaa turvallisempaa Suomea. Koska kaikkihan tietää että muurien rakentaminen ei ole rauhanteko se on vain pelosta syntynyt reaktio ja oikea rauha tulee pelon kohtaamisesta. Sekä sisäinen että ulkoinen.

Alla linkki toiseen Gutsy Go projektiin, ja näitä projekteja on tehty suomessa jo lähemmäs sata kappaletta ja jokaisella projektilla yritetään rakentaa siltoja ja kaikki tapahtuu valvotusti: https://youtu.be/Ow_idgOMzaI

Jotenkin minua harmittaa lukea tälläistä tekstiä mitä tässä puheenvuorossa, koska tekstisi luo pelkoa maailmaan missä on jo aivan likaa pelkoa. Turva syntyy luottamuksesta, kaikki muu turva on keinotekoista.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tiedetään, että tekevät muutakin. Silti tämä on oikeasti aika riskialtista. Kyllä he voivat tehdä paljon paljon muuta, kuin altistaa vaaroille itsensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset