Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Lapsista rekrytoidaan Espoossa ns. vihapuhepoliiseja.

  • Lapsista rekrytoidaan Espoossa ns. vihapuhepoliiseja.

Nyt ollaan siis todella vaarallisella tiellä. Espoon kaupunki, on yhdessä Allianssin kanssa rekrytoimassa lapsista ns. vihapuhepoliiseja, kahden tunnin koulutuksella, joka sekin naurettavaa.

Allianssin toiminta on vähän arveluttavaa tässä asiassa, koska sen on katsottu olevan vahvasti poliittisesti sitoutunutta toimintaa. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi nationalismia vastustavan Unitedin ja EU:n kehitysyhteistyötä ajavaan Kehys ry:hyn kanssa. Haluaisitko sinä lapsesi tällaiseen toimintaan mukaan?

 

Mielestäni tämä on yksi portti koulukiusaamiseen. Lasten tehtävänä on ilmiantaa heidän mielestään vihapuhuja. Kuinka moni aikuinen erottaa tällaisen ns.vihapujan edes?

Vihapuhettahan ei ole edes laissa määritelty. Ollaanko tällä hankkeella laittamassa lapsille leimaa päälle?

Lapsethan eivät tykkää ns. kielikelloista koulussa. Ollaanko lapsia ohjeistamassa tehtävään miten?

Onko hurrittelut, ryssittelyt, natsittelut, rasistileimat,mannettelut ja saamelaisista puhuminen halventavasti myös tässä ns. vihapuhekategoriassa, vai tarkkaillaanko tässä vai sitä, ettei ikäviä asioita kerrota turvapaikanhakijoista?

 

Minä olen itse ihan varma, että edelleen täällä saa ryssitellä, hurritella tai mannetella ihmisiä ja siihen ei puututa, mutta ikävistä kulttuureista puhuminen on se paha paha asia.

Kyllä taas on keksitty niin turha rahareikä. Ei lapsia pidä sekoittaa aikuisten unelmiin ja kinoihin. 100.000€ on taas otettu pois koulutuksesta unelman tähden ja siirretty se raha alueelle, joka ei ole lakikirjoissa edes kirjattu.

Lähde: https://www.suomenuutiset.fi/opetus-kulttuuriministeriolta-100-000-euroa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Toni Rintala

Lapsista leimakirveitä. Pelinappuloita.
Vedetään lapset mukaan omaan politiikkaan.

Joskus tällaisista pöyristyttiin..

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Juurikin tämä. Jätetään lapset näistä asioista pois. Lapset saavat just sen käsityksen asioista, mitä aikuiset haluavat kertoa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Minun oli vaikea löytää projektin sivuilta mitään pöyristymisen arvoista. Mitä Toni sieltä löysi? Vai oletko edes tutustunut projektiin?

http://espookaikille.blogspot.com/

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Saako pieni vihapuhepoliisi oman soman univormun, vahakantisen muistivihkon, kynän ja pikku pampun, entä pääseekö sitten kesällä toverien kanssa kesäleirille laulamaan kansainvälistä ja ’Setä Lenin asuu Venäjällä ’- laulua.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ja ylläri ylläri. Ritala pääsi aivopieruilla taas mukaan. Eihän häntä muuten näy, kunnes ikävää asiaa kerrotaan. Itse asiaanhan hän ei puutu, vaan henkilöihin. Nyt vielä todella ala-arvoisesti lapsiin. Etkö häpeä yhtään?

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Kai näille nuorille agenteille koulutuksessa myös opetetaan arabiaa, jotta osaavat tunnistaa sitten vihapuheen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Mutta eihän meistä vihapuhuminen ole paha asia. Siittä kertominen on.

Voi kauhea, kuinka moskeijoista on löytynyt näitä vihassarnaajia. Mutta ei sitä luokitella ongelmaksi, vaikka siinä aivopestään ihmisiä...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Lapsia ei opeteta tunnistamaan sen paremmin moskeijoiden kuin kirkkojenkaan vihasaarnoja.
Vaan puuttumaan vihapuheeseen ja ehkäisemään omalla käytöksellään sen leviämistä ja muuttumista normaaliksi.
Mistä ihmeestä määrätty piiri löytää joka asiasta kytköksen " islamiin".

Muslimit eivät saa koulussa haukkua kristittyjä eivätkä kristityt muslimeja.
En ole kuullut koulusta , jossa sääntö ei olisi tämä.

Mitään erityisiä tunnistustekniikoita ei tarvita , eikä " ilmiannoista" ole tosiaankaan kyse.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Arabian osaaminen on hyödyllistä. Kun vuosikymmeniä sitten olin keikalla Lähi-Idässä, samassa paikassa oli jenkki, joka oli toiminut aiemmin Yhdysvaltain armeijan Lähi-Idän radiotiedustelussa. Hän ei levitellyt turhan takia tietoja kielitaidostaan...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun lapsia valistetaan tunnistamaan epäasiallinen puhe ja puuttumaan siihen, persut hermostuvat. Jokainen voi tykönään miettiä, miksi juuri persut kokevat että tämä olisi suunnattu heitä vastaan.

Näyttää siltä että vihapuheen saa määritellä vain Laura Huhtasaari, minkä jälkeen kaikki persut ovat kuorossa huolissaan vihapuheesta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Lapsi saa 2h"koulutuksen" vihapuheeseen. Siis 2h...Edes aikuiset oikeusoppineet eivät ole asiassa oikein perillä, niin täällä ajatellaan et propagandaa levittämällä lapset olisivat hyviä tässä. Tässä käytetään lapsia oman ahendan pönkittämiseen ja se tuntuun sinunlaisille olevan ihan ok. Minulle ei.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oliko pointti siis se, että saavat liian vähän koulutusta vihapuheen tunnistamiseen?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #11

Ei vaan pidetään lapset pois aikuisten propagandan lähettiläinä eikä käytetä heitä keskinäisten kiistojen pelinappuloina. Ei tällä ole tarkoitus poistaa kouluista hurritteluja tai mannetteluja, vaan halutaan rajoittaa tiettyjen tulijoiden kulttuurista puhumista sekä heidän teoista. Miksi? Miksi tälläistä tarvitaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Mistä tiedät ettei kampanjalla puututa hurritteluun tai mannetteluun?
Persuthan tässä ovat tekemässä lapsista kiistan välikappaleita. Taas.

Jos taas et ymmärrä miksi vihapuheeseen on syytä puuttua niin en taida voida auttaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #13

Oletko kuullut vielä ikinä saavan syytettä mannettelusta tai hurrittelusta? Et varmasti. Kyllä tässä pääpaino varmasti on ihan muussa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #19

Mut ymmärrän puolustuspuheesi, onhan vasemmiston jäsen tässä vahvasti mukana.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #19

"Varmasti"?

Mistä ihmeen tuomioista sinä puhut, ei arvostelemasi hankkeen tarkoitus ole viedä ketään oikeuteen lasten toimesta.

Sinä tai linkkaamasi artikkeli ei tiedä mitään hankkeen sisällöstä ja ajatus siitä että vihapuhe määriteltäisiin siinä koskemaan vain yhtä ryhmää vastaan suubbattua vihapuhetta on persujen omaa keksintöä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Mikset Pekka vaikka itse käy katsomassa missä se pääpaino on. Kyllä siellä romanitkin on huomioitu. Tässä vähän esimerkkiä, että mitä projektissa tehdään niin ei tarvitse arvailla.

"Seuraavassa harjoituksessa nuoret pääsivät pohtimaan vihapuhetta ja mitkä ovat mahdollisia syitä sen syntymiselle. Nuoret nostivat esille rasismin, ennakkoluulot, riidat, konfliktit, puhujilla saattaa mennä itsellään huonosti, kateellisuuden ja ärsyyntymisen. Tämän kysymyksen jälkeen pohdittiin sitten sitä, ketkä kohtaavat vihapuhetta. Tähän nuoret mainitsivat niin erilaiset vähemmistöt, kuten sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, saamelaiset, romanit, ulkomaalaiset, eri kokoiset ihmiset, naiset ja eri ihonvärin omaavat ihmiset. Tähänkään kysymykseen ei nuorilla ollut vaikeuksia löytää vastauksia. Harjoituksen lopuksi nuoret laitettiin pohtimaan myös vihapuheen aiheuttamia seurauksia. Osallistujien mielestä vihapuheesta seuraa tappeluita, yksinäisyyttä, itsetuhoisuutta, masennusta sekä ilkivaltaa. Jokainen nuorten esille tuoma vastaus liittyi ihmisten hyvinvointiin tai turvallisuuden tunteeseen."
http://espookaikille.blogspot.com/2017/11/tajusin-...

Onko tämä nyt niin kauheaa, että nuorten pitäisi pysyä tuolta pois?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #13

Mihin vihapuhepoliiseja tarvitaan lapsissa? Toimintatapa on, et jos todettaisiin jonkun kertovan ikävää totuutta, hän menisi vasikoimaan siittä vanhemmille. Vanhempi puhuttelis ns.vihapuhelapsen ja mitä sitten? Luuletko et lapsilla asia jäisi tuohon? Ei jäisi. Tulee kiusaamista ja varmasti myös väkivaltaa näitä ilmiantajia kohtaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

Katsoitko minkälainen se koulutus on? Ei siellä mitään kyttääjiä tai poliiseja kouluteta.

"Toimintatapa on, et jos todettaisiin jonkun kertovan ikävää totuutta, hän menisi vasikoimaan siittä vanhemmille."

Mikä ikävä totuus? Että Pirkko on läski, Jarkko on homo ja Dimitri on ryssä ja niille pitää saada se päin naamaa kertoa. Ja jos joku kertoo tuollaisesta nimittelystä eteenpäin niin sitten pitää sietää kiusaamista ja väkivaltaa. Kiusaajien ehdoilla pitää siis mennä ja hyväksyä ihmisten nimittely hiljaa.

Aikamoisen tyly näkemys asioiden laidasta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #34

Koulu voi jo kiusamiseen puuttua. Ei tässä vihapuhepoliisit siihen puutu. Toimenkuva on ihan eri.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

Ei koulu voi puuttua, jos opettajille ei kerrota kiusaamisesta. Sinun mielestä nuori on siis vasikka jos kertoo? Minä olen opettaja ja meidän on aika hankala tunnistaa kiusaamista, jos meille ei siitä kerrota. Sinun mielestä siis on paha asia jos nuoria opetetaan tunnistamaan ja kertomaan kiusaamisesta eteenpäin? Koulun kannalta tuo on kyllä hyvä asia.

Nuorille siis pitää opettaa vastuuta niin, että muut puuttuu kiusaamiseen, itse ei saa kertoa eteenpäin vaan pitää odottaa, että joku aikuinen näkee? Onko tämä perussuomalaisten näkemys vastuun opettamisesta?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #36

Juurikin tuohon kiusaamisen puuttumiseen pitää puuttua, ei mihinkään koululaisten mielipiteisiin. Sä nyt lähit laukalle tässä asiassa. Persut haluaa puuttua keinoihin, et kiusaamiseen voidaan puuttua paremmin ja tälläinen vihapuhe höttö sitä ei millään tavalla edesauta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #42

"Juurikin tuohon kiusaamisen puuttumiseen pitää puuttua, ei mihinkään koululaisten mielipiteisiin."

Miten puututaan, jos ei nuoria opeteta tunnistamaan ja kehoteta kertomaan kiusaamisesta eteenpäin? Missään en projektin sivuilla nähnyt, että mielipiteisiin oltaisiin koulutuksissa puuttumassa. Vain pilkkaamiseen ja siihen kuinka se satuttaa. Eikö ole tärkeää, että esim. maahanmuuttajille kerrotaan miten suomalaisia tyttöjä pitää kohdella ja suomalaisille tytöille kerrotaan, että jos maahanmuuttaja kohtelee tyttöjä huonosti niin siitä pitää kertoa eteenpäin?

"Sä nyt lähit laukalle tässä asiassa."

Sinä kirjoitit ettei ikävistä totuuksista kannattaisi opettaa kertomaan eteenpäin, koska on vasikka ja siitä voi tulla ongelmia. Sinusta siis tuossa projektissa esiintuodut jutut kuten huoraksi tai läskiksi haukkuminen on noita ikäviä totuuksia ja niistä ei kannata kertoa eteenpäin?

Voitko kirjoittaa vähän selkeämmin, että mikä noissa projektin koulutuksissa läpikäydyistä asioista oli niin väärin? Sinä esität mielipiteitä jostain aivan muusta asiasta, et tuon projektin varsinaisesta toiminnasta.

"Persut haluaa puuttua keinoihin, et kiusaamiseen voidaan puuttua paremmin ja tälläinen vihapuhe höttö sitä ei millään tavalla edesauta."

Ei se ole höttöä. Se on käytännön työtä nuorten parissa. Konkreettisia keinoja kiusaamisen tunnistamiseen ja ehkäisyyn. Kiusaamiseen puututaan paremmin kun nuoret osaavat sen tunnistaa ja uskaltavat siitä kertoa eteenpäin. Sinun mielestäsi he ovat vasikoita ja niin ei kannattaisi tehdä.

Mitä keinoja sinä sitten käyttäisit, jos kerta tuon projektin tavoitteet ovat niin pahasti pielessä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: "Allianssin toiminta on vähän arveluttavaa tässä asiassa, koska sen on katsottu olevan vahvasti poliittisesti sitoutunutta toimintaa. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi nationalismia vastustavan Unitedin ja EU:n kehitysyhteistyötä ajavaan Kehys ry:hyn kanssa. Haluaisitko sinä lapsesi tällaiseen toimintaan mukaan?"

Ensinnäkin Perussuomalaisten Tavio on esittänyt väittämän Allianssin poliittisuudesta, ei olla todellakaan katsottu laajemmin sen olevan "vahvasti poliittisesti sitoutunutta".

Kerroppa sitten mikä on United? En löydä tietoja koko asiasta saati yhteistyöstä. Tavio muuten mainitsi blogissaan aikanaan seuraavaa: "Allianssi ry kuuluu kuitenkin jäsenyyden kautta useaan varsin poliittisesti sitoutuneeseen järjestöön, kuten nationalismia vastustavaan Unitediin ja EU:n kehitysyhteistyötä ajavaan Kehys ry:seen."

Kun Allianssi on kattojärjestö, niin siihen voivat liittyä monenlaiset yhdistykset, jotka toimivat nuoriso- ja kasvatusalan piirissä.

Kehitystyhteistyötä taas yleisesti tehdään ja vaikka perussuomalaisten milessä näin ei kenties pitäis tehdä. Kehys ry on kattojärjestö, johon kuuluu useita yhdistyksiä Kirkon ulkomaanavusta lähtien. Sen tehtävä on auttaa toimimaan EU:ssa sen tarjoamain mahdolisuuksia ja yhteistyötä hyödyntäen. Kun olemme EU:ssa, niin kaiketi näin on järkevää tehdä.

Allianssin poliittinen sitoutuneisuus tuntuu olevan perussuomalaisten ikioma näkemys ja varsin heikoin perusteluin. Minulle ei oikein riitä, että Tavio väittää vaanitäisi olla laajempi osoitus poliittisuudesta toiminan osalta.

Allianssi on tehnyt paljon hyvää suomalaisten nuorten eteen ja tympii se, kuinka koitatte sen vesittää oman ideologianne vuoksi.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Heidän johtaja, Henni Axelin on ollut kovasti politiikan syövereissä mukana. Eu:n puolestapuhuja ja nythän hänet valittiin juuri opetus- ja kulttuuriministeriön johtajan virkaan nuorisotyön ja -politiikan vastuualueelle.

En ole silti puhunut, että nuorisotyö on ollut epäonnistunutta, mutta tälläisessä ei pitäisi olla mukana.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Porukasta myös löytyy vasemmistolaisia kuntapoliitokoiksi pyrkijöitä. Esimerkiksi Heta Hölttä, joka on yhdenvertsisuusasiantuntija Allianssissa. Poliittisia sitoumuksia siis on.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, sinähän olet itse perussuomalainen kuntapoliitikko.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että yritykset ja yhdistykset, joihin sinä kuulut ja osallistut niiden toimintaan, muuttuvat samalla poliittisesti sitoutuneeksi?

Kuntapoliitikkoja on vaikka kuinka monessa tehtävässä eikä se tee yhdistyksestä poliittista toimijaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #21

Ei tarkoita, ellen mä johtavissa asemissa ala ajamaan puolueen ajamia asioita ja tuo niitä yhdistykseen, jossa edesautetaan niiden esilletuontia.

Esimerkiksi vihapuhehan on ollut yksi pääteema vihreillä ja vasemmistolla. Ei siis yllättävä teema tuolla puoluestatuksella.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

"Esimerkiksi vihapuhehan on ollut yksi pääteema vihreillä ja vasemmistolla..."

Kumpaan Huhtasaari kuuluu?
https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/8397676...

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #28

Olisi pitänyt tarkentaa, että vihapuhepoliisien hankinta. Nyt jopa lapsien rekry käynnissä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Asiathan voi koulussa hoitaa myös sivistyneesti, kuten Seppo Heikinheimo. Hän poistui muiden mukana yläkoulun WC:stä läpitunkemattoman tupakansavupilven saattelemana, joka pilvi sitten sattui lyömään ohi kävelevää opettajaa kasvoihin.

Opettaja karjaisi "Mitä te siellä vessassa teitte?". Seppo vastasi tomerasti: "Meillä sivistyneistön parissa ei ole tapana keskustella siitä, mitä WC:ssä tehdään". Keskustelu päättyikin siihen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kannattaa aina tutustua itse projektiin, eikä vain puolueellisen median käsitykseen siitä. Mikä tuolla sivustolla on blogistin mielestä väärin? Yhdessä postauksessa ainakin oltiin vastaanottokeskuksen maahanmuuttajille työpajassa teroitettu Suomen lakeja, ihmisoikeuksia ja erityisesti homojen yhdenvertaista asemaa Suomessa. Ja venäläiset sekä saamelaiset oli ainakin huomioitu projektin töissä.

Jos blogisti haluaa, että he pureutuvat johonkin tiettyyn nimittelyyn niin miksi et olisi heihin suoraan yhteydessä, sen sijaan, että vain täällä esität epäilyjä motiiveista.

http://espookaikille.blogspot.com/

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

100.000€ tälläiseen on rahan tuhlaamista. En siis halua koko hanketta olevan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Siihen ei siis saa laittaa rahaa, että nuoret oppisivat kohtelemaan toisiaan kunnioittavasti ja pyrkisivät vähentämään ihmisryhmien välistä vastakkainasettelua tai pilkkaamista? Tämän on tietenkin pilottihanke ja jos menetelmät toimivat niin ne voidaan siirtää sellaisenaan käytettäväksi muilla paikkakunnilla.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #33

#33: ”Siihen ei siis saa laittaa rahaa, että nuoret oppisivat kohtelemaan toisiaan kunnioittavasti ja pyrkisivät vähentämään ihmisryhmien välistä vastakkainasettelua tai pilkkaamista?”

-> Voi sanoa vaikka niin, että tästä projektista mahdollisesti jollekin saavutettavat hyödyt eivät kompensoi siitä aiheutuvia ilmiselviä haittoja. Suurin osa hankkeeseen myönnetyistä varoista on käytetty projektikoordinaattorin palkkakuluihin, joten kyseinen projektihenkilö tieysti henkilökohtaisesti hyötyy. Lähinnä tässä siis valuu 100 000 euroa julkista rahaa kankkulan kaivoon.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Espoo kaikille:) ei siinä, tarvitseehan yliherkät libreealit oman turvallisen kuplansa, tai oikeastaan turvallisia tiloja ettei paha ulkomaailma näy eikä kuulu.

Samaa shittiä kuin kirkko kuuluu kaikille, toisaalta vedettiin kilarit kun perussuomalainen kävi kirkossa :))

Tuossa katselin Yle kioskin nuoren toimittajan hyvää työtä, miten nuoriin saisi yhteyden, varsinkin nuoriin miehiin. Järjesti jopa asiat niin että Yle teki keskustelu ohjelman, mutta joutui pettymään niihin asiantuntioihin ja koko homma lässähti. Kantsii katsoa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Millä tavoin herra Hetta kitkisi esim koulukiusaamista? Onko sinulla antaa konkreettisia eväitä siihen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tärkeintä on että jos kiusaamista ilmenee, lapset eivät kerro siitä aikuisille.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Siltä se vähän näyttää.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#39: Kouluilla on jo nyt aivan riittävät keinot puuttua kiusaamiseen, jos niitä keinoja vain halutaan käyttää. Tässä puheenaolevassa projektissa ei tosin edes ole kysymys kiusaamiseen puuttumisesta vaan tarkoitus näyttäisi olevan jotain aivan muuta. Voi miettiä, mitä siitäkin seuraa, jos nuorisoa kehotetaan jatkossa ilmiantamaan toistensa puheita.

Tunnetko Salonen sanontaa, jonka mukaan tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #41

Te vihjailette että kampanjalla on jokin piilomerkitys kuten "tehdä lapsista vihapuhepoliiseja" mutta sellaisesta ei ole mitään näyttöä. Ette tunnu tietävän edes kampanjan sisältöä muuta kuin me ennakkoluulot joita suomenuutisissa levitellään.

Nimittelyyn puuttuminen kertomalla siitä aikuisille on juuri sitä kiusaamiseen puuttumista.

"... tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla"

Olet ymmärtänyt jotain kamalan väärin jos luulet tuossa tarkoitettavan, että mitään lasten ja nuorten olojen parantamiseen tähtäävää ei pitäisi tehdä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #44

”Te vihjailette...”

-> Ei tarvitse teititellä. Olen ihan tavallinen tyyppi, joten sinuttelu on ihan ok. Seuraavaksi voin todeta, että kirjoitat taas ihan puutaheinää, koska minä ainakaan en ole vihjaillut yhtään mitään.

-> On kuitenkin syytä pohtia, mitä hyvää siitä seuraisi, jos nuoria koululaisia kehotetaan järjestelmällisesti ilmiantamaan toistensa puheita. On vaikea nähdä, että tällaisella toiminnalla olisi paljoakaan tekemistä koulukiusaamisen torjumisen kanssa. Tuskin ainakaan ilmapiiri muuttuu paremmaksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #48

"Tässä puheenaolevassa projektissa ei tosin edes ole kysymys kiusaamiseen puuttumisesta vaan tarkoitus näyttäisi olevan jotain aivan muuta."

Tuo on juuri sitä vihjailua.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #49

#49: ”Tuo on juuri sitä vihjailua.”

-> Onko se vihjailua? Siltähän se nyt näyttää, että tässä hankkeessa tarkoituksena on epämääräisin perustein kehottaa nuoria ilmiantamaan toistensa puheita. Kukaan ei tosiasiassa tiedä vihapuhekoulutuksen sisällöstä yhtään mitään. Projektikoordinaattori toki tienasi itselleen hyvät rahat.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tällä vihapuhe kamppanjalla ei ole pääasiallinen tarkoitus kitkeä kiusaamista, vaan koululaisten puheita ikävimmistä asioista.
Vihaiseen puheeseen ei ole tiedotteenkaan miukaan tarkoitus puuttua. Eli kun toinen sanoo toiselle vihaisesti, se ei ole vihapuhetta. Tarkoitusperät ovat muualla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tällä vihapuhe kamppanjalla ei ole pääasiallinen tarkoitus kitkeä kiusaamista, vaan koululaisten puheita ikävimmistä asioista."

Mihin tämä väite perustuu? Luitko noita koulutuksia läpi? Voitko edes jotain väitettäsi perustella projektin varsinaisella toiminnalla, josta kerrotaan avoimesti projektin sivuilla.

"Vihaiseen puheeseen ei ole tiedotteenkaan miukaan tarkoitus puuttua. Eli kun toinen sanoo toiselle vihaisesti, se ei ole vihapuhetta."

Et siis ymmärrä eroa vihaisen puheen ja vihapuheen välillä? Henkilö voi puhua vihaisesti mutta muita ihmisiä kunnioittaen. Vihapuhetta leimaa jonkun ihmisryhmän halveksunta ja mahdollinen yllytys.

Jos joku oppilas yllyttää välitunnilla muita härnäämään nuorta, koska tämän vanhemmat ovat perussuomalaisia niin pitäisikö sellaisesta opettaa kertomaan opettajille?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #47

J.K:"Jos joku oppilas yllyttää välitunnilla muita härnäämään nuorta, koska tämän vanhemmat ovat perussuomalaisia niin pitäisikö sellaisesta opettaa kertomaan opettajille?"

Tai entäpä jos se oppilas ihan itse ja oma-aloitteisesti menisi kertomaan opettajille/vanhemmille, jos kokee tuon sanomasi loukkaavana.
Eiköhän se lapsi itse ole paras tunnistamaan itseensä kohdistuneen "vihapuheen", tahi haukkumiset, halveksunnat sun muut.
PS vaikka toki voi kuulostaa uskomattomalta, niin välttämättä tosiasioiden kertominen ei aina ole loukkaavaa, saatikka vihapuhetta. Jonkun lapsen vanhemmat voivat oikeasti olla perussuomalaisia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #59

"Tai entäpä jos se oppilas ihan itse ja oma-aloitteisesti menisi kertomaan opettajille/vanhemmille, jos kokee tuon sanomasi loukkaavana.
Eiköhän se lapsi itse ole paras tunnistamaan itseensä kohdistuneen "vihapuheen", tahi haukkumiset, halveksunnat sun muut."

Entä jos lapsi on arka ja pelkää nimenomaan blogistin kaltaisia, joiden mielestä kertominen on vasikointia ja siitä seuraa lisää kiusaamista? Eikö mielestäsi kannata kouluttaa nuoria pitämään huolta toisistaan ja erityisesti heikoimmista?

"PS vaikka toki voi kuulostaa uskomattomalta, niin välttämättä tosiasioiden kertominen ei aina ole loukkaavaa, saatikka vihapuhetta. Jonkun lapsen vanhemmat voivat oikeasti olla perussuomalaisia."

Siihen ei mielestäsi siihen pidä puuttua, jos lasta kiusataan hänen vanhempiensa poliittisen suuntautumisen vuoksi, koska tuo suuntautuminen on tosiasia? Jos heitä haukutaan perusteettomasti puoluetaustan takia vaikka suvakeiksi tai rasisteiksi niin se ei ole vihapuhetta, eikä siihen tarvitse puuttua?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #60

Kaikkeen kiusaamiseen pitää puuttua. Sun aatemaailma sumentaa nyt kyllä pahasti todellisuustajuntasi!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #61

Minä olen nimenomaan sitä mieltä, että kaikkeen kiusaamiseen pitää puuttua ja nuoria opettaa kertomaan siitä eteenpäin, vaikkei se tapahtuisi itselle. Blogisti on itse esittänyt, että tietynlaisesta kiusaamisesta eteenpäin puhuminen on vasikointia, jota ei kannata harrastaa, koska siitä seuraa lisää kiusaamista.

Pitääkö blogistin mielestä kaikenlaisesta kiusaamisesta ja härnäämisestä kertoa eteenpäin? Sehän tämän projektin idea oli.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #62

Pitäisi, mutta se voi lisätä kiusaamista. Siksi opettajilla pitäisi olla paremmat valtuudet puuttua siihen.

Tällänen vihapuhe höttö on täyttä paskaa eikä liity suoranaisesti kiusaamiseen. Tässähän ideana narauttaa ns.vihapuhuja, ei kiusaajaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on suomalaisen yhteiskunnan etu, että jo lapset oppivat erottamaan mahdolliset tulevaisuuden persut.

Noin nuorena kun homman aloittaa, niin aikuisiässä ei olekaan enää yhtään persua jäljellä.

Kannatan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Juuri näin se menee Petteri!

Mervi Eskelinen

Todellako suomalaisen yhteiskunnan etu on se, että he, jotka puhuvat Suomen ja suomalaisten puolesta ovat haitta.

Etkös sinä Petteri joskus itsekin ollut perussuomalainen? Menikö politiikka liiaksi oman maan etua ajavaksi ja jättäydyit tai sinut jätettiin pois?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Onko tää joku katkera ex-persu? Nämä ne on hupasia äijiä! Iikka Kivi on oiva esimerkki ääri ilmiöstä myös, jolla persut on Ritalan lailla punainen vaate.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eikös kannattaisi ensin koettaa saada lapset tunnistamaan kotiväkivallan ja kehoittaa viranomaisia puuttumaan jokaviikkoiseen turparalliin. Ilmiannosta lapsi palkittaisiin uudella etunimellä, Pavlik ja vielä mahdollisuudella vaihtaa sukunimi uudessa turvapaikassa Morozoviksi.

Saatana näitä komukoita unimaailmaqssa eläjiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset