Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Tulossa ilmastovaalit. Täydellistä populismia jaetaan juuri nyt kansalle.

  • Havainnollistava kuva hiilidioksiidipäästöistä.
    Havainnollistava kuva hiilidioksiidipäästöistä.

Hitto nämä ilmastopopulistit ovat jo muuttuneet naurettaviksi. Täyttä rahastusta koko touhu.

Ensin on kerrottu, kuinka ilmasto kylmeni, että kyse on ilmastonmuutoksesta ja hätä hätä, kauhea hätä.

Sitten kun se alkoikin lämmetä ehkä 0.1 °c keksittiin uusi sana ja puhuttiin ilmaston lämpenemisestä. Jännä et kylmemmän jälkeen lämpenee.

Sitten puhutaan, kuinka ihminen päästää hirveät määrät hiilidioksidia ja tätä käyttäytymistä pitää nyt muuttaa, tai taas 10 vuoden kuluttua elämä täällä loppuu. Kuten sen on ennustettu jo 40 vuotta käyvän.

No voi olla jotain perää, mutta 5% koko päästöistä ei palloa tuhoa! Keinoja löytyy ehkäistä se, koska teknologia kehittyy. Päästötkin ovat Suomessa jo melkein neljänneksen pienentyneet 20 vuoden aikana. Suurin osa ihmisten päästöistä menee luonnollisiin hiilinieluihin.Itse sanon lämpenemisen johtuvan, jos sellaista edes on tulossa, mannerjäiden sulamisella ja auringon säteilyn muutoksilla.

Miksi me unohdetaan asia, että hiilidioksiidipäästöistä vain noin 5% johtuu ihmisesten päästöistä? Miksi me ei puhuta, että kasvillisuus ja meri ne tuottaa ne pahimmat päästöt ja samalla myös imevät suurimman osan takaisin. Myös ihmisten saasteet. Mitään konkreettista todistetta ihmisen ja ilmaston lämpenemisen kanssa ei juurikaan ole. Tai riippuu tutkimuksesta. Jos näyttöä on, ei kerrota vaikutuksista. Ilmasto vain muuttuu, kuten se on aina tehnyt. Tilastoja on puolesta ja vastaan. Niissäkin puhutaan yleensä vain päästöistä, ei kerrota faktalla syy yhteyttä mihinkään. Esimerkiksi sademetsien hakkuut ovat isossa osassa hiilidioksiidin keräämisessä. Suojellaan niitä eikä hysteerisenä tehdä politiikkaa tästä. Populismia.

 

Ihmisten hiilidioksidipäästöt ovat paljon vähäisemmät kuin luonnolliset päästöt. Eläinten ja mikrobien kasvien käytön osuus on noin 220 gigatonnia hiilidioksidia vuodessa. Kasvien respiraatio päästää noin 220 gigatonnia. Meri vapauttaa noin 332 gigatonnia.

 

Mutta kun yhdistetään fossiilisten polttoaineiden polttamisen ja maankäytön muutoksien vaikutukset, ihmisten hiilidioksidipäästöt ovat vain noin 29 gigatonnia vuodessa.

Luetaan lisää Yleä! Tai sitten kokeillaan välillä ajatella omilla aivoilla.

 

https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/artikkeli/b0b91934-12d...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Elämä ei lopu 10vuoden kuluttua, saattaa mennä vielä 5 miljardiakin vuotta Luojan Armosta. Tähdet yleensä elävät keskimäärin 10miljardia vuootta

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

No tämä on tullut noin 10 vuoden sykleillä aina puheeksi. Ihme et eletään vielä ku uhkaukset alotettu -90 luvulla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tai oikeastaan aikaisemmin kun julistettiin että tulee jääkausi.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Juu näinkihän on ennustettu.

Olipa muuten mieli pahoitettu tästä julkasusta, koska poistui seuraavana päivänä sivuilta pois. Nyt palautunut. Miksiköhän?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset