Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Suomeen kaavaillaan diktaattorimaisia vaaleja-demokratiaa ei näkyvissä!

  • Voimme alkaa miettimään jo, kuinka tämän maan äänestäjillä ei ole mahdollista demokrattisiin vaaleihin.
    Voimme alkaa miettimään jo, kuinka tämän maan äänestäjillä ei ole mahdollista demokrattisiin vaaleihin.

Olen pitänyt pitkään Suomea hyvin demokraattisena valtiona. Sitä se onkin monelta osin, mutta ei näköjään silloin, kun ratkaisut pitäisi tehdä kansan äänillä. Mielestäni demokratia on juurikin iso osa sitä, että kansan enemmistön äänillä mennään. Vai mitä olette mieltä sellaisesta"demokratiasta", jossa yksi ihminen voi päättää, että 600.000 ihmisen äänillä ei yhtäkkiä olekkaan merkitystä? Näin tässä maassa aiotaan toimia keväällä.

 

Nyt varsinkin kokoomus ja sdp ovat kertoneet harjoittavansa diktaattorimaisia vaaleja, mikäli saavat pääministerisalkun. Tai mikäli edes hallitukseen tulevat pääsemään. He ovat kertoneet julkisesti, että eivät aio noudattaa kansan tahtoa vaalituloksissa, mikäli hallitukseen tulee heidän kanssaan eri mieltä olevia. Erikseen he mainitsivat perussuomalaiset. Heidän mielestään kansan mielipiteellä ei taaskaan ole mitään merkitystä, vaan he haluavat ajaa Suomea diktaattorimaisesti omaa linjaansa päin. He eivät välitä kansan äänestä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sdp-ja-kokoomus-eivat-usko-hallitusyh...

 

Tässä tulee yksi huolestuttava asia lisäksi mieleen. Hallitus on näyttänyt viimeisen vuoden ajan, etteivät he osaa tehdä yhteistyötä. Juurikin yhteistyöllä tätä maata rakennetaan eteenpäin. Viimeksi kokoomus ja keskusta diktaattorimaisesti sopivat kaikesta ennen kuin perussuomalaiset hyllytettiin hallituksesta. Se oli heidän diktatuurille mahtava paikka päässä kahdestaan valtaan. Nyt vaan näyttää siltä, että yhteistyötä kun ei osata tehdä eri puolueiden kanssa, niin koko hallitus tulee jopa kaatumaan vielä. Kummallakin puolueella on liian suuri ego ja tarkoitus hallita diktaattorimaisesti maakuntia sekä hallita kuinka ihmiset joutuvat vaikeiden valintojen eteen. Sellaisten valintojen eteen, joista edes päättäjät eivät tiedä mitään.

Sotesta nimittäin nämä itse päättäjät eivät ole edes kärryillä!

Tässä hyvä esimerkki puolueista, jotka eivät osaa tehdä yhteistyötä. Hallituskumppaniksi kaavailtu päämies ei osaa edes taloutta hoitaa, mitä sellasesta hallituksesta tulisi? Kokoomus sitä ei osaa ainakaan kansan hyväksi tehdä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806102201004215_pi.shtml

 

Joten olisiko aika päättää tämä diktaattorimainen käyttäytyminen näiltä kolmelta puolueella ja saada tämä maa demokraattiseen johtoon? Siihen löytyy ratkaisu perussuomalaisista. Vuosi sitten olimme valmiina neuvottelemaan ja tekemään yhteistyötä, mutta se ei sopinut kokoomukselle eikä keskustalle. Heitä ei kiinnosta neuvottelut vaan diktatuuri. Tätä diktatuuria on ollut huomattavasti näkyvissä myös kuntatason päättäjissä, jotka eivät hyväksy hyviä esityksiä periaatteensa vuoksi, koska haluavat olla se päättävä elin ja saada kermat kuorittua kaikesta, välittämättä äänestäjistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taitaa politiikan tuntemus hieman taas heittää.

Jokainen puolue saa valita ne kenen kanssa tejevät yhteistyötä, siinä ei ole mitään demokratian vastaista, äänestäjä ratkaisee sitten onko tämä kannatettavaa, vai ei.

Eikös se ole hyvä, että tietää äänestäjäkin etukäteen, mikä on puolueiden linja, eipä tule yllätyksiä.

Onhan se tietysti persuille surku, kun alkaa pikkuhiljaa valkenemaan se totuus, että hallitukseen ei ole mitään asiaa. Kannatus laskee, eikä oikein ketään kiinnosta pienet takiaspuolueet. Onhan se huvittavaa, että kohta vihreät ovat liki kaksinkertaisia kannatukseltaan kuin persut.

Asia on siis äänestäjien päätettävissä, turha sitä on itkeä. Tähän pätee se teidän vanha sanontanne, että sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Eli Ritalan mielestä demokratia toteutuu, jos sä olet äänestyksessä johonkin hommaan ja saat toiseksi eniten ääniä 0,1% erolla. No tää joka saanut eniten sanoo et hei, en mä tykkää susta ja täten sä saat kalppia minne tahdot, ihan sama vaikka äänestäjät tykkää.
Tai, että sulle kerrotaan, että vaikka pääsisit läpi äänestyksestä niin mä haluun yksinvallan aatteilleni ja täten sinut pudotetaan joka tapauksessa pois.

Nyt alan ymmärtämään teidän mielikuvan demokratiasta. Pelottavaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En muista, että perussuomalaiset olisivat hirveästi protestoineet hallitukseen mennessään sitä, että "hei demaritkin saivat paljon ääniä, toki heidätkin pitää hallitukseen ottaa!"

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Yhteistyökyvyttömät puolueet eivät voi tehdä asioita yhdessä erimieltä olevien kanssa ja hakea kompromissia. Vihreätkin ovat siittä todella hyvä esimerkki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Demokratia toteutuu, kun hallituksella on vapailla ja demokraattisilla vaaleilla valitun eduskunnan enemmistön luottamus.

Persut taas valitsivat opposition ihan itse ajamalla Halla-ahon, Huhtasaaren ja Hakkaraisen kaltaiset hahmot puolueensa johtoon. Tuliko ihan oikeasti yllätyksenä, että tuolla jengillä ei istuta hallituksessa?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tässä pitää muistaa se asia, että yhteistyöhaluttomat ja neuvottelukyvyttömät päättäjät valehtelivat kaikesta. He eivät halunneet edes neuvotella jatkosta ja se jos jokin on poliitikassa tärkeää. Jos ei osata neuvotella ja tehdä kompromissejä, niin mistään ei tule mitään! Että tuli yllätyksenä neuvottelematta tehdä päätöksiä.

Mutta nyt puhutaan jo seuraavista vaaleista. Niistä on tulossa diktaattorimaiset vaalit mitä tässä maassa on miesmuistiin järjestetty. Aika Pohjois-Korea tyyliset, eli ei hyväksytä eri mieltä olevia joukkoon. Heitä jotka ajattelevat vain kansan parasta, ei omaa etua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kansahan sen päättää. Jos äänestävät vaikka, sanotaan, Kokoomusta joka ilmoittaa ettei istu samassa hallituksessa persujen kanssa niin vaaleissahan tämä mitataan. Persujen alamaissa laahaavat kannatusluvut lienevät syynä siihen, että seuraavien vaalien tuloksista uhriudutaan jo etukäteen?

Onko yhtään puoluetta jonka kanssa persut eivät menisi hallitukseen? Kelpaako vihreät tai RKP?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #6

Uskon että kaikkien, mutta se ei ole minun päätettävissä.

Eli sun mielestä esimerkiksi 600.000 äänestänyttä on saanut demokraattiset vaalit, mikäli yksi 700.000 ääntä saanut sanookin, että olemme yhteistyökyvyttömiä ja emme tule teidän kanssa hiekkalaatikolle. Mä otan mielummin mun parhaan kaverin, välittämättä äänestystuloksesta. Tämäkö on sinun käsitys demokratiasta?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #6

Eli demokraattisesti äänestetty henkilö tai joukko saadaan sinun mielestä pullauttaa ulos, koska se ei olisi sun paras kaveri? Vain sen vuoksi, ettei sun tarvis tehdä kompromissejäeikä sun tarvis olemattomilla neuvottelutaidoilla neuvotella? Mun mielestä toi on diktatuuria.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Tapasi "keskustella" on ilmeisesti panna sanoja suuhuni tai ajatuksia päähäni. "Sä olet sitä mieltä että..."

On ihan selvää että kaikki eivät ole hallituksessa vaan joku "pullautetaan ulos".
Minusta on reilumpaa kertoa etukäteen puolueen tavoitteista tulevien hallituskumppaneiden suhteen, ja sitten asiasta päätetään vaaleissa. Näinhän nyt on tapahtumassa. Minulle tieto on ainakin tärkeä kun teen äänestyspäätöksiä: En ikinä äänestäisi puoluetta joka kertoisi ennen vaaleja tavoitteekseen muodostaa persujen kanssa hallitusta.

Hoet diktatuuria mutta et kerro, miksi se olisi diktatuuria.

Vuonna 2011 muuten eräs persuedustaja kertoi oksentavansa 5 päivää jos RKP on hallituksessa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #12

Miksi se olisi ilmiselvää? Eli kun perussuomalaiset pääsee pääministeripuolueeksi, niin yhteistyöhön voitas ottaa vain vaikka keskusta ja rkp? Sekö olisi demokratiaa, että otettaisiin kaveriksi puolueet, joilla ei ole ollut Suomen kansan kannatusta? Sano mikä siittä tekee demokratian? Se on diktatuuria, jos joku puolue haluaa täydellisen hallinnan itselleen, välittämättä kansan äänestystuloksista.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ylireagoitkohan Hetta nyt hieman. Ei tässä ehkä ihan vielä kuitenkaan Pohjois-Koreassa eletä. Todennäkösesti suurin osa kokoomuksen ja sdp:n äänestäjistä ei jaa perussuomalaisten arvoja ja siinä mielessä on demokratian mukaista, ettei perussuomalaisia olla ottamassa hallitukseen, jos enemmistö saadaan muodostettua paremmilla hallituskumppaneilla. Ymmärtäisin vielä joten kuten syytöksesi, jos äänestäjiltä pimitettäisiin jotain, mutta nyt kokoomuksen ja sdp:n johto ovat ilmaiseet kantansa hyvissä ajoin ennen vaaleja.

Ja mitä tulee vuoden takaisiin tapahtumiin, niin miksi ihmeessä Kokoomuksen ja Keskustan olisi edes tarvinnut neuvotella perussuomalaisten nykyjohdon kanssa, jos saivat taakseen heille mieluisamman eduskunnan enemmistön ilman niitäkin neuvotteluita?

"Heitä jotka ajattelevat vain kansan parasta, ei omaa etua." Tälläkin lauseella olisi joku painoarvo, jos näin ajattelisi ja sanoisi joku muukin kun perussuomalaiset itse.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #9

No esimerkiksi Hjallis Harkimo tuon saman lauseen sanoi pari päivää sitten. Nämä ovat vain tosi asioita, he ajattelevat vain omaa etuaan nyt.

Sä et tajua,että ihmiset ovat eri mieltä asioista poliitikassakin.Hyvät poliitikot osaa neuvotella ja tehdä kompromisseja. Diktaattorit yrittävät saada itselleen täydellisen vallan omille aatteillee ja siinä ei ole sijaa muulle ajattelutavalle.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #11

Aika harvassa ne asiat ovatkin mitä tajuan. Siitäkin huolimatta minunkin vajavainen ymmärrys riittää erottamaan harmaan sävyjä mustan ja valkoisen välistä. Ei ole vain kahta vaihtoehtoa: olla samaa tai olla eri mieltä. Sen sijaan esim. politiikassa puolueiden arvot/ajamat asiat voivat olla lähempänä tai kauempana toisistaan. Mitä luulet jos ajattelet asiaa muiden puolueiden näkökannalta, löytyykö perussuomalaiset arvot siitä lähipiiristä? Nykyiset puolueiden lukumäärät ja kannatusluvut mahdollistavat sen, että sitä huonointa kumppanivaihtoehtoa ei tarvitse edes harkita. Kyllä minusta tämän voi, ja itseasiassa on reiluakin, sanoa ääneen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #13

Mitäpä veikkaat, että mitkä arvot eivät sovellu kokoomuksen ja sdp:n arvoihin niin pahasti, että eivät voisi neuvotella hallitusohjelmasta?
Vihervassarit ovat ainoastaan lähellä toisia, joten pitäisikö se olla vain ja ainoastaan niistä koostuva hallitus, vai pitäisikö asioista osata neuvotella?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #15

Voisin kysyä toisinpäin (koska en itse ainakaan tiedä), missä luulisit perussuomalaisten löytävän yhteisymmärryksen muiden puolueiden kanssa? En oikeastaan tiedä esim. Halla-Ahon kantaa mihinkään muuhun kuin maahanmuuttoon. Hakkarainen on yleisesti tunnettu ihan jostain muusta kuin järkevistä kannanotoistaan. Eerola on ?. Ja tämä yksi puheenjohtaja (kuten täältä voi todeta: http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ka...) keskittyy ihannoimaan täysidioottia vieraan valtion presidenttiä, arvostelemaan "leftistä" ja sen lisäksi ilmeisesti mm. plagioiminen on ihan ok. Mistä tämän puoluejohdon kanssa lähtisi edes liikkeelle neuvotteluissa?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #19

Eli et tiedä kantaa ja sit kysyt et missä luulisit heidän löytävän yhteisymmärryksen?
No maahanmuutossa ei ainakaan. Joku järki siinä pitää olla. Se taitaa olla ainoa asia ja jos se"minulla on unelma"aate on niin vahva, että ei ajatella omaa kansaa, niin ei voi kuin pelätä Suomen tulevaisuuden puolesta. Päättäjissä olisi ihmisiä, jotka ajttelee olevansa maapallon kela ja oankkiautomaatti. Kun oma kansa jotain pyytää niin tuloksena leikkaukset.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #21

No tämäpä se nyt aika hyvin osoitti juuri sen mitä tarkoitin. Tältä kaavalla ne hallitusneuvottelut varmaan menisivätkin. Mahdolliset perussuomalaisten hallituskumppanit sanoisivat että "joo me tiiätään kyllä mikä teidän kanta maahanmuuttoon on, oisko jotain muita asioita mistä löydettäs yhteisymmärrys?", johon vastaukseksi saisi sitten tätä rasittavaa paasausta maahanmuutosta. Ainakin minun mielenkiinto käydä tätä keskustelua loppui tähän.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #23

Olet vähän pihalla perussuomalaisista ja näytät olevan myös poliitikastakin.
Haittamaahanmuutto on yksi asia, ei maahanmuutto, jota pitää rajoittaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #9

"Ei tässä ehkä ihan vielä kuitenkaan Pohjois-Koreassa eletä."

Kyllä suomi ihan vastaava valtio on ja tavallisena kansalaisena sitä kauhuissaan katsoo tätä meininkiä, miten hyvinvointivaltio on kovaa vauhtia muuttunut rikollisvaltioksi, joka vainoaa omia kansalaisiaan, samaan aikaan kun valtion omaisuus ryöstetään kansalaisilta.

Tilanne on meillä siten jopa pahempi kuin Pohjois-Koreassa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #22

Niin ei nuo pohjoisen Korean kansalaiset ainakaan pahemmin netissä valita siitä miten kurjaa heillä on, joten ehkä heillä on paremmin asiat.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #24

Ei ne saa käyttää viestintävälineitä ulkomaailmaan....Tälleen tietoiskuna.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Hyvä että valistit, kiitos.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://fi.wikipedia.org/wiki/Diktatuuri

Usea kohta on toteutumassa, mikäli joillakin puolueilla on jo visio saada epämieluisat, kansan rakastamat ihmiset pois tieltään ja vain siksi, että voivat saada omaa asemaa vahvistettua, välittämättä kansasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Kansan rakastamat”? Juuri diktatuureissa käytetään tuollaisia ilmauksia poliitikoista.

Kyllä kaikki äänestäjät tietävät, tai heidän pitäisi tietää, että Suomen hallitus on aina koalitiohallitus, joka kootaan vaalien jälkeen neuvottelemalla. Se, että jotkut hallituksen lopulta muodostavat ja muutamat puolueet jäävät oppositioon ei ole diktatuuria. Ja se, että ennen vaaleja kerrotaan ajatuksia hallituspolitiikasta on vain äänestäjän kuluttajansuojaa - sikälimikäli lupaukset pidetään. Juuri äänestäjän kuluttajansuoja on muuten ollut aika heikko persuja äänestäneille. Ja se jos mikä ratkaisee äänestysuskollisuutta ym. seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitenhän arvon blogisti sitten hoitaisi hallitusneuvottelut?

Määrättäisiinkö eniten kansan kannatusta saanut puolue ottamaan sellaisen puolueen hallitukseen, jonka kanssa se ei halua tehdä yhteistyötä?

Vai eikö vaan saa kertoa etukäteen mietteistään, vai mitä ihmettä tarkoitat.

Ihan mielenkiinnosta nyt sitten kysyn, että miten blogisti tämä järjestäisi?

Sanoppa nyt sitten kun kerran tämä nykyinen systeemi ei kelpaa, että mikä olisi parempi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää taitaa taas onlla sitä persujen uutta normaalia, jota ei tajua kuin persut, ketään muu ei näissä avauksissa pysy kärryillä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tässähän pitäisi neuvotella hallituspohjasta ensin ja jos ollaan sitten liian kaukana toisistaan niin katsoa uudestaa. Ei sillä tapaa, että kansalaiset, jotka äänestää parasta puoluettaan heidän mielestään, ajettaisiin alas ilman neuvotteluja. Sellanen on diktatuuria ja halu tuoda vain sitä omaa asiaa esiin ja omaa puoluetta, välittämättä yhtään kansasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voihan elämä, jos etukäteen tiedän, että en tykkää kaalilaatikosta, niin en minä lounaalla syö kaalilaatikkoa, vaikka sanottaisiin sen olevan erittän makoisaa.

Eli pitäisi neuvotella, vaikkei neuvoteltavaa ole?

Tämä blogi on yksi perssuomalaisen politiikan johtotähdistä taas pitkään aikaan.

Minä en kyllä yhtään ihmettele, että persussuomalaista politiikkaa vierastetaan, tämä on siitä erittäin hyvä esimerkki, jonka pitäisi jokaisen lukea.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sanoppa mistä ei olisi neuvoteltavaa ku noin viisaana yrität olla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

No, kun esim. keskusta tai kokoomus ei halua neuvotella teidän kanssa, ei siinä ole mitään epädemokraattista, siksi meillä on eri puolueita, eikä niitä mikään pakota toisten kanssa neuvottelemaan.

Mulla menee kyllä usko täysin, jollei näin yksinkertaista asiaa ymmärrä, eipä ihme, että teillä on Huhtasaaria ja Hakkaraisia edustajana.

Vai onko persujen linja nyt muuttunut, ja haluatte neuvotella yhteistyöstä vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kanssa?

Mitähän mieltä teidän mestarinne on? :)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #34

Eli et osannut vastata yksinkertaiseen kysymykseen. No ei tämä hirveenä yllättänyt kohallasi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hetalla menee valtiotason hallituksen muodostaminen ja kunnanhallituksen valitseminen sekaisin. Kunnan hallitukseen valitaan vaalituloksen perusteella tasapuoliselta vaikuttava kokoonpano valtuuston kokouksessa.

Oikeasti valtakunnan hallituksen muodostavat ne jotka pystyvät ja haluavat sen yhdessä muodostaa ja sen jälkeen pystyvät sen kasaas pitämään niin, että se nauttii eduskunnan enemmistön luottamusta. Sitä sanotaan parlamentarismiksi. Et cum cepa.

---
Minusta on hyvä, että ehdokkaista asettavat puolueet kertovat ennalta jo ennen vaaleja miten aikovat vaalien jälkeen käyttäytyä. Tekisivätpä he niin myös asiakysymysten osalta.

Kaipaankin Suomeen ruotsalaisen blokkipolitiikan kaltaista menettelyä jossa puolueet sitovat etukäteen kätensä tiettyihin keskeisiin kysymyksiin ja liittoutumisiin jotta äänestäjillä olisi joku turva uurnilla tekemiensä valintojen suhteen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ei mene sekaisin.
Mielestäni ilman neuvotteluja eipitäisi lähtä mitään päätöksiä tekemään näinki isossa asiassa. Jos oman asian esilletuonti on niin tärkeää, niin siittä voi neuvotella toisen kanssa ja antaa toiselle jotain. Näinhän poliitikka menee, annetaan vastaan jotain kun saadaan jotain. Nt halutaan diktatuurilla lopettaa kaupankäynti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onneksi kaikki politiikka ei ole vain kaupankäyntiä kabineteissa vaan taas alkaa olla merkitystä myös etukäteen anettavilla lupauksilla ja niiden pitämisellä.

Jos on aiemmalla politikoinnillaan maalannut itsensä yksin omaan nurkkaansa, ei sieltä pidä päästä ostamaan itseään ulos vaalien jälkeenkään vaan on paikkansa neuvotteluihin ansaittava osoittamalla yhteistyökykyä myös ennen vaaleja ja se kestää ainakin sen aikaa kun maali kuivuu.

Persuleilla se näyttäisi nyt kokkuleiden ja demuleiden kanssa jäävän ensivaalikaudeksi valittavien kontolle osoittaa yhteistyökykynsä. Ja hyvä niin.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #41

Ensinnäkin se on kulissipeliä suurimmaksi osaksi. Teatteriahan ne täysistunnotkin on. Valtuustossa kaikki jo sovittu valmiiksi. Et ei kyllä todellakaan kaupankäynti ole vähentynyt. Kaupankäynneillä saadaan mahdollisesti just sitä mitä ite haluttu, eli ei petetä äänestäjiä. Timo Soini oli täys petturi. Se jos joku oli diktaattori, mutta onneksi se vei ne syöpäpesäkkeet muualle perussuomalaisista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #49

Tarkoititko eduskunnan täysistuntoa? Miten ihmeessä joku valtuusto liittyy siihen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mistä ihmeestä Hetta nyt itkee? Etteikö 600000 vaaleissa annetulla äänellä olisi mitään merkitystä?

Ilmeisesti uskon hänen itkevän sitä, että Kokoomus ja SDP ovat ilmaiseet jo nyt reilusti ennen vaaleja, etteivät halua hallitusyhteistyöhön nykyisen Perussuomaisen puolueen kanssa?

Mistä ihmeestä luku 600000 ääntä. Perussuomalaiset eivät koskaan ole saanut vaaleissa 600000 ääntä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset saivat äänistä kolmanneksi eniten, 524054 ääntä. Tällä vaalituloksella Perussuomalaiset muodostivat hallituksen yhdessä Keskustan ja Kokoomuksen kanssa.

Mistä ihmeestä Hetta uskoo löytävänsä puolueelle 600000 ääntä ääntä? Nykyisellä kannatuksellaan se voi saada vähän yli 200000 ääntä. Eli itkun todellinen syy on ilmeisesti turhautuminen?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kyllä täällä nyt ei itketä. Et voit ajatella kapealla katseellasi laajemmin asiaa. Luvulla 600.000 ei ole väliä. Luku tosin on mahdollinen, mikäli kansa heräisi ja saadaan asiat julkisuuteen. Media sensuroi kaiken hyvän perussuomalaisilta. Jopa päätoimittajat ovat tämän sanoneet. Vaaleihin on aikaa. Mutta olet niin pihalla pointissasi, et keskitytäämpä ite asiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vai minä pihalla? Jos joku on pihalla, niin sinä itse. Sinun on syytä katsoa peiliin kirjoituksesi jälkeen. Et ilmeisesti ymmärrä hallituksen muodostamisesta mitään.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #40

Ai en ymmärrä ettei tietyt puolueet hae kuin omaa etua, ei kansan ja täten eivät ala neuvottelemaan asioista. Jos toi on Lukkalan mielipide todellakin, niin kyl täällä on ihan joku muu pihalla. Tai sit elää sellasessa meillä on unelma maailmassa, jossa ei nokkaansa pidemmälle nähdä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei ole tullut hetkeäkään mieleen, että jotain syytä voisi olla omassakin esiintymisessä? Oikeastaan ainoa, mihin voi vaikuttaa, on oma toiminta. Muita ei voi pakottaa tekemään kuten itse haluaa. Sen sijaan voi yrittää tehdä itsensä hyödylliseksi yhteistyökumppaniksi.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Esimerkiksi Oulussa valtuuston tauolla on saatu nauhoitettua keskustelu, jossa eri puolueet, lähinnä vihervassarit, olivat päättäneet olla puoltamatta esitystä, koska esitys oli perussuomalaiselta. Mieti! Se esitys olisi ollut kaupunkilaisille hyvä, mutta nää vässykät eivät sitä puoltaneet. He siis viis veisaavat äänestäjistä, ainoastaan omasta edusta ja egosta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Taktisesti olisi siis kannattanut lähettää ryhmästä joku, joka on hyvää pataa vihervassareiden kanssa, keskustelemaan kautta rantain asiasta. 'Olen miettinyt, että tässä voisi olla hyvä idea. Pitääpä katsoa, voisiko tästä tehdä esityksen.' Vihervassarit olisivat varmaan tuoneet esityksen omanaan jo seuraavaan kokoukseen.

Pieni viive on mitätöntä verrattuna siihen, että erinomainen asia ei etene lainkaan...

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #52

Niin eli perussuomalaisten esitykset on hyvä lytätä vaikka ne ovat loistavia ja ottaa kunnia omalle puolueelle joskus tulevaisuudessa. Oikeinki tervejärkistä poliitikkaa. Tämä on just sitä poliitikkaa jossa ei välitetä äänestäjistä vaan ajatellaan omaa egoa vain.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #56

Edelleenkin, jos asia on teille tärkeä, teette kaikkenne sen eteen, että esitys tehtäisiin ja vietäisiin läpi - vaikka sitten jonkun toisen tekemänä. Jos taas ajattelette itsekin lähinnä kunniaa, niin jätätte taitavat vaihtoehdot kokeilematta. Jälleen kerran: "Voit saavuttaa mitä tahansa, ellet halua siitä kunniaa itsellesi".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos asiat sanottaisiin suoraan, sanottaisiin että Perussuomalaisten joukosta, varsinkaan sen johtohenkilöistä, ei löydy ministerin tehtävään yhtään kyvykästä henkilöä. Yksi nielee tyhjää sen kuin kerkiää ja tuskin haluaa pois Brysselistä, yksi on ilmeisesti alkoholisti ja kolmas kirjoittaa läpiä päähänsä joka ainoassa puheenvuorossaan. Taustalla vaikuttaa "työmies" Putkonen.

Anna mun kaikki kestää, tulee sana "sisäsiisteys" mieleen. Jo Soini riittää saamaan kavahduksia aikaan, vaikka ei nyt enää persu olekaan, puoluekannaltaan.

Kenen kanssa näistä kolmesta pitäisi neuvotella? Kyllä tämä henkilöihinkin liittyy, ainakin kykyjä ajatellen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on kyllä yks parhaita persujen blogeja pitkään aikaan, no on siinä se hyvä puoli, että joku persu voi jopa jotain oppia hallituksen muodostamisesta. :)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Varmasti sellainen puolue, joka ilmoittaa perussuomalaiset ehdottoman epäkelvoksi hallituskumppaniksi, saa äänivyöryn. Se on hyvä, ettei ajella vaaleihin sammutetuin lyhdyin.

Taitaa muuten 60000 ääntä olla oikeaan osuvampi ennuste kuin 600000 ääntä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hetta, jos siivoat kommentteja, ota sitten pois tuo kommenttini numero 45. Yksinään ilman asiayhteyttä se näyttää siltä kuin sinua, jälleen kerran, kiusattaisiin.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

No höh. Hetta siivosi sen upean kommenttinsa. Kaikessa sakeudessaan se oli hieno tuotos.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kävin treeneissä ja huomasin yhden sanavirheen sen jäljeen, joka muutti koko asian erillaiseksi ja asia ei olisi ollut totta. Koska sitä ei voinut muokata enää, niin paras oli poistaa koko kommentti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, onko sinussa miestä ottamaan tuo kommenttini pois?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #58

On toki. Onko sinussa miestä olla joskus asiallinen vai oletko aina turhan huutelija täällä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

Minähän korjasin sinun älyttömyytesi, ei siinä mitään turhaa ollut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se arvoisa blocisti olisi nyt sen paikka, että kertoisit, miten sitten puolueet valitsevat yhteistyökumppaninsa.

Höpötät mitä sattuu neuvotteluista, mutta mitään vaihtoehtoahan sinulla ei ole.

Asiahan on kaikille muille yksinkertainen, paitsi persuille, eli hallitus muodostetaan niiden kanssa joiden arvot ja ajatukset ovat yhteensovitettavissa.

Eivät persutkaan neuvottele vihreiden kanssa, eikä toisinpäin, asia on ihan selvä.

Tämän blogin perussyyhän on juuri se, että harmitus on persuissa kova, kun hallitustie on varmasti poikki, siinä sitä on äänestäjälle selitettävää, että äänestä meitä, niin me oppositiossa sitten pidämme meteliä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Pitääkö sulle tavata tämä asia vai mitenhän ymmärrät selkosuomea? Puolueet neuvottelisivat ensin hallitusohjelmasta. Ilman neuvotteluja se on diktaattorimaista käytöstä. Hallitusneuvotteluissa voi hyvinkin tulla hyviä kompromissejä, ellei joku vaadi ihan älyttömyyksiä esim.haittamaahanmuuton osalta. Suomi ei ole maapallon sosku.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#59

Pieni täsmennys, tieto on aina hyödyksi: Suomi ei ole koko maailman sosku, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan. Se joka on sinulle sellaista väittänyt on kyllä täysi satusetä. Ei kannata uskoa sellaisen jutuista sanaakaan jatkossa, se ei ole rehellisin aikein liikenteessä.

Tietenkin jos hallitusneuvotteluihin tosiaan kelpuutettaisiin sellaiseen pötypuheeseen uskovaa väkeä niin eihän niiden kanssa yhteistyöstä mitään tulisi. Sen takia on hyvä että ne paljastavat hölmöytensä nyt jo näin ennalta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #61

Esimerkiksi Helsinki on koko maapallon sosku nykyään.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Varmaan puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho taputtaa suuria karvaisia käsiään onnesta, kun lukee tätä blogia.

Jatka samalla linjalla. Puoluejohto tarvitsee sinua. Tulet pääsemään vielä pitkälle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 66

Onhan Mestarilla aihetta taputtaakin. Tämä on puolueensa presidenttiehdokkaan lanseeraama uusi normaali.

Itseäni kiinnostaa erityisesti tuon puoluettaan edustavan helppoheikin käsitys kansasta. Tuntuu tykästyneen siihen termiin niinkuin punakaartit aikanaan. Jos kansa ('valittu kansa?') on sitä joka äänestää puoluettaan niin mitähän ne kaikki muut miljoonat äänestäjät ovat? Kansanvihollisia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset