Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Yle taipui muutaman somekiukuttelijan edessä-Miksi maksamme Ylelle turhasta?

  • Minun edesmennyt setäni Aslak Hetta ja hänestä tehty teos.
    Minun edesmennyt setäni Aslak Hetta ja hänestä tehty teos.

Olen seurannut nyt useamman päivän aktiivisesti tätä keskustelua Herra Heinämäen sensuroinnista ja siitä alkaneesta some myrskystä. Olen itse saamelainen ja virallinen äidinkieleni on saame väestörekisterissä, vaikken sitä enää osaakaan, johtuen siitä ettei kieltä ole enää tarvinnut. Harmi sinänsä.

 

Mutta miten voi olla mahdollista, että meidän verorahoin maksama Yle kumartaa muutamaa someaktiivia, joilla on tapana kiukutella ja pahoittaa mieli joka helv.....in asiasta! Onko tämä suuntaus nykyaikaa sitten? Miksi tallaisista asioista ei voida ensin edes neuvotella asianomaisten kanssa? Onhan tämä ihmeellistä, että noin iso valtionlaitos alkaa sensuroimaan siitä, että joku on vain loukkaantunut! Tämä on todella huolestuttava suuntaus. Miettikääpä, että Yle on kertonut poistamisen syyksi sen, että joku on loukkaantunut. No mitenhän koko Ylen ohjelmiston nyt sitten käy? Jokainen voi pahoittaa mielensä jokaisesta ohjelmasta ja laittaa viestiä Ylelle, että tämä kyllä nyt loukkaa minua. Ja olen ihan varma, että ei Herra Heinämäen Lato-orkesteri varmasti ketään loukkaa. Tai siis muutamaa mielensäpahoittajaa näköjään. Miten se voi edes ketään loukata? Voi sitä mielenpahoituksen määrää.

 

Sitten mennään itse mielensäpahoittajiin. Miten on mahdollista, että nämä samat mielensä pahoittajat saavat kertoa näitä asioita kaikkien saamelaisten ajatuksina? Esimerkiksi Heinämäen intiaani ei voisi vähempää saamelaisia kiinnostaa, paitsi nyt kun kaikki on leimattu mielensäpahoittajiksi. Tajuaakohan Petra Laiti, saamelaisnuorten puheenjohtaja, mitä sen puheenjohtaja titteli sisältää ja kuinka hänen puheet otetaan mediassa ja yleensäkin Suomessa? Ei näköjään tajua. Minä annan todella kovan epäluottamuksen tuollaiselle puheenjohtajalle, joka päästelee sammakoita suustansa tuon tuosta. Odotelkaahan vain, kohta tällä helsinkiläis-saamelaisella on taas joku yleistävä mielenpahoitus tulossa. Twitterissä on nyt hyökätty jo toisten saamelaisten päälle, koska he haluaisivat nämä epäkohdat nyt päivän valoon. Jopa Arman Alizad on ollut kiinnostunut tulla tekemään saamelaisalueelle juttua tästä sorrosta ja tappelusta ja kuinka jotkut käyttää valtaansa väärin. Toivottavasti tämä toteutuu. Minua itseäni alkoi tämä tympäisemään siinä määrin, että lähden ehdolle seuraavissa saamelaiskäräjissä.

 

Yle eikä muutkaan mediat saa lähteä uutisoimaan enää hänen eikä kenenkään muunkaan mielensäpahoituksia koko saamelaisia koskevana eikä muunkaan vähemmistökansan tai -ryhmän. Ei meistä suurin osa ole sen kanssa samaa mieltä. Se yhteisö on siellä niin sisäänpäin kääntynyt ja tappelevat vain keskenään muutamien vuoksi. Muutama mätä omena voi saada laajat tappelunaiheet aikaiseksi. Heille on kaikista tärkein tapella esimerkiksi kuka on saamelainen ja sortaa heitä, ketkä HEIDÄN mielestä eivät olisi saamelaisia. Joillekin ei anneta äänioikeutta, vaikka lain mukaan äänioikeus heille kuuluisi. He ovat alkaneet kehitellä omia lakejaan ja toimivat siellä sortamalla muita ja vihapuhetta löytyy paljon. Käykääpä katsomassa tallainen sivu ja miettikää, mikä tällä sivustolla on se isoin huolenaihe?

 

https://faktalavvu.net/

 

Ylellä on ollut aina vasemmistolainen kulttuuri ja nyt tuntuu, että tuo vasemmistolaisuus paistaa tällä rasismilla ja tasa-arvolla jo naurettavuudella läpi. Sensuuria harrastava laitos alkaa olemaan nyt siinä tilassa, että kuka tuollaista mediaa enää tänne kaipaa?

 

Lopuksi adressi tämän järjettömän sensuurin hillitsemiseksi

 

https://www.adressit.com/ylen_peruttava_paatos_suositun_herra_heinamaen_...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Oliko Norja viime vuoden lopulla vasemmistolainen,kun sana intiaani poistettiin
maan virallisesta sanakirjasta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Yle on ollut vasemmistolaisten hallussa alusta lähtien" Älä nyt hulluja puhu, Yle:n korkein päättävä elin, hallintoneuvosto jota nyt johtaa Kimmo Kivelä (ent.persu, nyt sin) on vuosikymmeniä ollut porvarienemmistöinen, eikä nykyistä toim.joht. Lauri Kivistä vasemmistolaiseksi voi nimittää hyvällä tahdollakaan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Korjasin hieman sanamuotoa. Annoin alhaalla myös perusteita asiaan.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvä juttu nykyajan sensuurista. Mutta viimeinen kappaleesi menee pieleen. Ylen johto ei pitkään aikaan ole ollut vasemmistolainen. Enemmän on siis kyse Ylen kulttuurista. Samankaltainen sensuuri-ilmiö on tietty monessa muussakin mediassa. On tavallista että ei esim. kerrota asioista, jotka eivät sovi lehtitalon linjaan. Lehtitalotkin ovat valinneet puolensa, eivät ne neutraaleja ole. Kansalaisten kannattaa ymmärtää tämä ja hakea tietoa monipuolisesti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tässä esimerkkiä nykyajan sensuurista:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/30/herra-hei...

Onhan se järkyttävää kun persut ja Kärnä eivät enää näe sarjan uusintoja suorana pikkukakkosta katsoessaan, vaan pitää mennä oikein nettiin niitä katsomaan. Mahtoiko yhdessäkään lapsiperheessä syntyä sellaista kitinää, mitä isot ihmiset pitävät asiasta?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sä et edelleenkään tajua et toi ei ole se pointti. Lue blogi uudestaan niin jos aukeais.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #14

Vastasin väitteeseen sensuurista. Ehkä kannattaisi ensin selvittää itselleen mitä sensuuri on, ennen sellaisen väittämistä tässä tapauksessa.

Sä et edelleenkään tajua että pointti on se, miten isot ihmiset jaksavat itkeä Ylen tekemästä päätöksestä yhden lastenohjelman siirrosta.

Minulle on täysin samantekevää näkyykö Herra Heinämäen uusinnat Areenalla vai arkistossa, mutta alkuperäinen mielensäpahoitus on pieni juttu verrattuna tähän mitä te edustatte ja harrastatte. Huvittavinta on miten sinä arvostelet muita mielensä pahoittamisesta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #16

Janne Salosen purkaus on klassinen esimerkki. Mielenkiintoista siinä on ettei hän itse jostain kumman syystä näe argumenttinsa onttoutta, suorastaaan typeryyttä, vaikka ei tietysti ole tätäkään itse keksinyt vaan vain toistelee muiden kummallisia hölmöyksiä.

Joku aktivisti kertoo yleisestä periaattetta, moraalikoodia, rikotun jonka tasia koko asia kielletään. Toisaalta toinen samanlainen periaate joustaa jos ei koske itseä, ei voi yleisellä tasolla muuten kommentoida ja on pikku juttu.

Yhtä suuri ongelma on myös kirjoittaja, joku persu, joka olemassaolonsa takia ei saisi sanoa aiheesta, oikeastaan mistään, yhtään mitään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Toisen argumentin nimeäminen "purkaukseksi" on tietenkin kannanotto sekin. Vähän kuin toteaisin Engrenin puhisevan muualta opittuja lauseita mutta en jaksa alentua tasolleen.

Kirjoittajan perussuomalaisuus ei tässä ole se ongelma, olen arvostellut samasta ylireagoinnista mm. keskustalaista Kärnää ja kokoomuslaista Samallahtea ja arvostelisin muidenkin puolueiden kannattajia jos tähän lähtisivät.

Asiahan on täysin mitätön: Yhden lastenohjelman uusintojen siirtäminen toiseen paikkaan. Yle tekee edelleen omat päätöksensä omista ohjelmistaan ja nyt se päätti näin. Minusta kyseisen hahmon esittäminen oli pääsääntöisesti ongelmatonta mutta ymmärrän myös Yleä toisenlaiseen ratkaisuun päätymisestä. Päasia on, että Yle tekee ohjelman sisältöön liittyvät ratkaisut itse eikä esimerkiksi persujen tai kenenkään muidenkaan painostuksesta. Yleisöpalautteeseen reagoidaan yhtiön sisällä oman harkinnan mukaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #18

Todellakin olen lukenut klassista filosofiaa 30 vuotta jonka käsitteitä toisinaan käytän ja saa rohkeasti alentua tasolleni ja viljellä niitä joskus tekstissä kun sille tuulelle sattuu.

Jotkut periaatteet vain tuntuvat olevan enemmän periaatteita kuin toiset, sananvapauteen kuulemma kuuluu sananvastuu, ihmisarvoon tai ei taida kuulua ihmisarvottomuus, joku on mitätön ja yhdentekevä pikkuseikka ellei nyt sitten kosketa henkilökohtaisesti (minuakaan ei ole vaikka puskaraiskattu) periaatteessa.

Yle:n ei tule reagoida painostukseen eikä yleisöpalautteeseen ellei se ole poikkeuksellisen laajaa (ei sellaista ohjelmaa olekaan josta joku ei pöyristyisi) vaan
yle:n pitää toimia ohjeidensa mukaan joten se on mielestään toiminut (jossa se ongelman juuri onkin, ne hölmöt ohjeet ja niiden oudot tulkinnat jolloin lopulta vastuussa ei ole yle vaan politiikot jotka sorvasivat ohjeita viimeksi viime talvena laihoin tuloksin ...)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

"Todellakin olen lukenut klassista filosofiaa 30 vuotta..."
Aaltoja!

Missä sanotaan ettei Ylen tule reagoida yleisöpalautteeseen ellei se ole poikkeuksellisen laajaa? Klassisessa filosofiassa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #21

Ei tarvita aaltoja ei kirjojen lukeminen ole mitenkään poikkeuksellista edes vuonna 2018. Eija-Riitta Korhola opiskeli teoreettista filosofiaa ja kun ei ole persu toivottavasti hänen kohdallaan tämä sinulle sopii.

Jos lähtökohta on ääri-kantilainen maailmantulkinta herää kysymys eikö sen pitäisi olla tätä kaikessa eikä vain silloin kuin se sopii omaan agendaan. Kun ihmisarvo sinänsä on repäisty kokonaan irti reaalimaailmasta, kustannuksista sun muista ei sovi puhua, tiukassa mielessä yleisöpalaute on täysin merkityksetön, asia on niin korkealla ja tiukasta jalustallaan ettei reaalimaailman tapahtumat siihen koske. Tällainen toisen suuntainen, perussuomalainen tapa katsoa on taas reaalimaailmasta ja kokonaisuuksista yksityiskohtiin, yhden tai parin aktiivin kiukuttelu ties mistä ei edes hipaise kokonaisuutta, kun taas 'kentän' laajaa palautetta on syytä kuunnella, valtaosa ihmisistä haluaa laittomat maassaolijat säilöön jne.

Eli terve järki sanoo, että muutaman jokapaikan aktiivin palautteeseen ei tule reagoida mitenkään kun taas laajamittaista palautetta tulee tarkastella. YLE taas toimii juuri päinvastoin. Jos kuka tahansa osoittaa jotain kantilaista ihmisarvo prinsiippiä sormellaan ja sanoo sitä rikotun on seuraus kielto, esto, banni, sensuuri, johon ei mikään adressi auta vaikka siihen kerättäisiin miljoona nimeä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #24

Mikko kertoi asian todella hyvin asian. Kiitos selvennyksestä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #21

Edelleen. Et tajua pointtia. Nyt on haluttu sensuroida Tuomas Veturista Postimies Pateen, mutta miksi? Koska tämä on nyt näköjään trendi, että etsitään valittamisen aihetta. Tähän on tultava loppu ja siksi tätä asiaa nyt pidetään pinnalla. Jos pitulle antaa pikkusormen niin se vie koko käden.
Piru on nyt tässä Yle+mielensäpahoittajat. Tajusitko mitä tarkoitan?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #16

Mitä mieltä olisit, jos YLE olisikin esim. aito avioliitto tms. vielä jyrkempi ideologia vetoinen lafka, ja euroviisuja ei esitettäisi suorana lähetyksenä, koska siellä olevat esiintyjät eivät sovi heidän mielestään esikuvaksi lapsille? Tai osa esiintyjistä peitettäisiin vaikka kommentointi jaksoilla, ihan sen mukaan, mikä on pc?

Voihan sen sitten katsoa kuitenkin Areenasta, ken tahtoo?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #42

Slippery slope.
Palataan asiaan jos niin olisi, ei varmaan kannata mieltäänpahoittaa Riekin mitäjos-spekuloinnista.

Muutenhan tuo kuulostaa ihan siltä mistä joku persu voisi ottaa nokkiinsa. Siis se euroviisumeininki.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Miten on mahdollista, että nämä samat mielensä pahoittajat saavat kertoa näitä asioita kaikkien saamelaisten ajatuksina?”

Esitäpä edes joku todiste siitä, että joku tarkoittamasi henkilö on väittänyt puhuvansa kaikkien saamelaisten nimissä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Jos puheenjohtaja ottaa kantaa isoon ääneen, niin sen katsotaan olevan aina yleinen kanta. Tajuatko?
Jos siis hallituksen puheenjohtaja ottaa johonki asiaan kantaa niin sen katsotaan olevan yleinen linja. Voin tos päivemmällä katsoa näitä juttuja lisää. Yleisesti tämä on tuonut eripuraa jo pitkään, koska muutamat puhuu aina kaikkien puolesta, joka ei ole enemmistön kanta edes.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hah, eli et pysty esittämään esimerkkiä. Jälleen kerran persu mölisee ja kun pyytää perusteluja ja esimerkkejä, niin todisteet ovatkin luulemista omien korvien välistä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

"Esitäpä edes joku todiste siitä, että joku tarkoittamasi henkilö on väittänyt puhuvansa kaikkien saamelaisten nimissä."

---

Itse asiassa kun tämä kohu nousi niin minä (helsinkiläinen) ihan oikeasti luulin että tässä puhutaan kaikkien saamelaisten suulla ja totesin että "nyt on saamelaiset tulleet hulluiksi ja hyvästi kunnioitukseni heitä kohtaan". Vasta jälkeenpäin on selvinnyt että parin hassun hörhön jutustahan tässä on kyse ja polittiiseen korriktuteen mädättynyt YLE meni ja teki mitä teki ja noudatti auliisti näiden sekopäiden pyyntöjä.

Eli vaikka tuo itku on parin (pääasiassa yhden) päästään seonneen henkilön aiheuttama niin alkuvaikutelma oli että kyse oli saamelaisten enemmistöstä. Ja luulenpa että sama alkuvaikutelma on tullut hyvin hyvin monelle muullekin? Ja luultavasti se vaikutelma edelleen myös on hyvin hyvin monella muullakin, jotka ensimmäisen uutisen lukivat, mutta eivät sen jälkeen ole jaksaneet aihetta seurata.

Ts. tämä on erinomainen esimerkki siitä kuinka yhteisön sisällä olevat pari hullua voivat mädättää koko yhteisön maineen "koko" kansan silmissä. Hienosti heiltä sutattu!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ja ihmiset puhuu muodossa kaikki saamelaiset. Myös minut tämä yleistys laitto aktivoitumaan ja korjaamaan asioita.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

No, mutta jos myös Mikael Vestama, joka hetken aikaa naiivisti ajatteli yhden kannanoton edustavan kaikkien saamelaisten mielipidettä, sai ennen pitkää selville että niin ei ollutkaan, niin eipä tässä varmaan hätää.

On aina ikävää, että vähemmistöjen äänet henkilöityvät ja että yksien mielipiteet yleistetään koko ryhmään.

Mutta olisihan sekin nyt tympeää, jos näkyvällä paikalla olevat vähemmistön edustajat eivät saisi sanoa muuta kuin sellaista, mistä suuri enemmistö porukasta on samaa mieltä. Sittenhän pitäisi vaatia Pekka Hettaakin olemaan hiljaa, muutenhan voi tulla sellainen käsitys että kaikille saamelaisille sulkapäähineet on ok.

Laitilla on tiemmä edelleen Saamelaisnuorten tuki, joten sitä väkeä hän kyllä ilmeisesti edustaa. Jos ei edusta niin vaihtanevat peejiitä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #23

Pointtina on se että esittää sen asian henkilökohtasena mielipiteenä eikä kerro sen olevan meidän kaikkien mielipide ja samalla leimaa. En mäkään ole solidsarinen kaikkia kohtaan, mutta Petra Laiti sanoo et oonpas, koska olen saamelainen. Näätkö mikä mättää?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Onko Laiti sanonut noin? Koeta nyt olla luulottelematta ja pysyä totuudessa.
Osaatko erottaa persukuvitelmasi ja todellisuuden toisistaan?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #23

Tenka sanoi: "No, mutta jos myös Mikael Vestama, joka hetken aikaa naiivisti ajatteli yhden kannanoton edustavan kaikkien saamelaisten mielipidettä, sai ennen pitkää selville että niin ei ollutkaan, niin eipä tässä varmaan hätää."

Niin, minä kun seuraan uutisia päivittäin niin huomaan kuinka asiat etenevät. Toisaalta satun tietämään, että n. 50-60% kansalaisista EI sitä tee (kunhan lukevat vaan päivän klikkiotsikot, ei muuta) niin kuka kertoo heille että kyse oli vaan parin kahelin hommeleista? Lähteekö Tenka jakelemaan kadulle flyereita, joissa tiedotetaan tämä? Näet ne ensimmäiset uutiset kuuluivat että "saamelaisten EDUSTAJA". Mitä siis tämä loukkaantunut täti ei suinkaan ole. Mutta tämä ensimmisten otsikkojen "fakta" on nyt iskostunut kansan mieleen. Ja sinne myös jäänyt kaikille niille, jotka eivät jaksa/viitsi päivittäin uutisia seuraamaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onko se nyt Laitin vika, jos joku somessa ei tajua tai toimittaja vetää mutkat suoriksi?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yleisemmin ja kärjistäen kyse on pienessä skaalassa siitä kun kaksi aatemaailmaa ovat yhteensovittamattomat. Toisaalta Yle:llä on pitkän väännön jälkeen sovitut uudet ohjeensa, josta tulee poliittinen vastuu, jotka ovat ylätason kyökki-yksilö-mössö etiikkaa tähän keissiin soveltuvin osin (vastapoolin mukaan huikean älykästä ohjenuoraa elämään) ja jotka on kirjoitettu niin universaalin liirum - laarum - muotoon, että voivat olla tulkittavissa miten vain, sama teksti saa lukijasta riippuen aivan vastakkkaiset tulkinnat joten tilanne on täysin ratkaisematon ja kaikki tämä nettikeskustelu vain lisää liekkiä tuleen, Yle:n kuplaväki tuntee olevansa vain enemmän oikeassa.

Toistan. On aivan turha sanoa, että alla oleva ohjenuora on täyttä tuubaa minkä lisäksi ns. suvaitsevaisto ei edes ymmärrä mitä siinä lukee, mitä se tarkoittaa, miten se tulisi tulkita. Ei tule teesin ja anti-teesin kautta synteesiä, vaan teesi vain kasvattaa voimaansa ja kieltää anti-teesin entistä voimakkaammin, joka on toisille sensuuria, ajatusterroria, 1984:ää ja toisille taas vuoden 2018 monikultturismia, ihmisarvoa, humanismia ... Se Iso Kysymys kuuluu mitä tästä oikein seuraa pitkässä juoksussa ?

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohje...

YLEN OHJELMA- JA SISÄLTÖTUOTANNON YLEISET PERIAATTEET

5. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Moniarvoisuus on perusarvomme.
Sukupuolta, ikää, alkuperää, kieltä, uskontoa, vakaumusta, terveydentilaa, vammaisuutta ja muuta henkilön ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.

Kunnioitamme yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa. Pyrimme huolehtimaan siitä, etteivät myöskään yleisön suoriin lähetyksiimme ja verkkosivuillemme toimittamat viestit ole ihmisarvoa loukkaavia.

Ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi syrjintä, väkivaltaan yllyttäminen sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvan vihan lietsonta. Tällaiset sisällöt torjumme ja poistamme ne niiden tultua tietoomme.

Yleisöllä on mahdollisuus ilmoittaa verkkosivuillamme esiintyvistä asiattomista sisällöistä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kuten otin kantaa, niin on aivan järetöntä, että Yle alkaa kuuntelemaan muutamaa mielensäpahoittaja, jotka ei ole edes intiaanien edustajia ja menee poistamaan ohjelman ohjelmistosta. Kuten sanoin niin tällä logiikalla voimme alkaa pahoittaa mielensä Peppi Pitkätossusta Lassiehen. Ihme kun Ryhmä Hau saa vielä jatkua. Tajuatko mitä tarkoitan? Aina niissä nähdään jotain joka loukkaa jotakin. Yle meni polvilleen parin ihmisen myötä, eikä neuvotellut asiasta laisinkaan ennen poistoa Lato-Orkesterin kanssa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyllä minä ymmärrän mutta YLE jne ei vaan vain sementoituu entistä tiukemmin tulkintoihinsa. Hienosti sanoen kielellisten ilmaisujen ymmärtäminen tarkoittaa kasvamista siihen osaa maailmaa jossa niitä käytetään, kupla ruokkii itseään, nyt on loukattu intianiutta, saamelaisuutta, ihmisarvoa, on aivan turha koittaa sanoa, että kyseessä on yksi aktivistihörhö koska päinvastoin kaikki muut paitsi jotkut persut eivät usko ihmisarvoon, rasisteille on turha mitään sanoa mutta rahvasta voi suojella heiltä itseltään (ja toisinpäin me muut olemme sitä mieltä, että vain viherkuplaihmiset uskovat moisiin järjettömiin arvoihin ja päätelmäketjuihin oikeasti suuri enemmistö ei niitä pysty edes mitenkään käsittämään, joku stadi-saamelainen larppaa inkkaria ja saa aikaan sillä 1984:n ...)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ylen harjoittamaa vähemmistövaltaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tässä pohjia tähän vasenmistolaisuuteen kaikille siittä kommentoineille. En tarkoita itse puoluetta vaan et ajatusmaailma on täysin vasemmiston ajatusmaailma. En ole yksin sitä mieltä, että se edelleen näkyy Ylen julkaisukulttuurissa ja kuinka siellä toimitaan. Yhtään tilanne ei muutu paremmaksi jos siellä muutama aivopieruja päästelevä oikealle kallellaan oleva on.

Miettikääpä kuinka vähän, jos laisinkaan, Yle kertoo vasemmistolaisesta väkivallasta tai kuinka esimerkiksi anarkistien riehumiset eivät ylitä uutiskynnystä, mutta auta armias jos joku heitä vastaan oleva taho jotain tekee niin on otsikoissa heti. Perussuomalaisista ei tietenkään myöskään kerrota ikinä mitään hyvää ja edustajia ei päästetä lähetyksiin mukaan vaan aina enemmistö osallistujista ovat kallellaan vasemmalle.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Pääkirjoitus-Yle-raportti-on-rankka-ja-raskauttava-mutta-häiritsevän-vasemmistolainen/986819

https://www.suomenuutiset.fi/yleisradio-kayttaa-ja...

https://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000911391.html

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä odotan sitä tilannetta, kun joku turvapaikanhakija valittaa jostain ylen ohjelmasta ja yle poistaa sen.

Siinä sitä sitten onkin persuilla perustavanlaatuinen ongelma, että kumman puolelle kallistuisi.

Vastakkain kun ovat persujen perivihollinen turvapaikanhakija ja valtion valemedia yle.

Mahtaa siinä olla persuilla mahdoton ongelma edessä, siinä tapauksessa on kyllä käännyttävä mestarin puoleen ja sieltä ammennettava viisautta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Pitääkö olla persu vastustaakseen jonkin ohjelman poistamista "voimautetun mutta ah ja voi, niin sorretun vähemmistön" tekemän aloituksen perusteella?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei pidä, mutta persun blogi, ja valtaosa itkijöistä on ollut persuja.

Kannattaa mennä areenaan katsomaan tätä ohjelmaa, niin saa rauhan sielulleen.

Ylen hallintoneuvosto sitten ja eduskunta päättää ylen rahoituksesta, että vaaleilla vaan vaikuttamaan siihen, että saadaan yle muutettua sellaiseksi, että ei tule paha mieli :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Ei tämä ole "pahan mielen" asia.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ja sieltä ne tuttuakin tutummat persukortit. Ei hitto teidän kanssa.
Vielä olis muutama kortti käytettävissä, mutta uskon et löydät ne.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jos ei ole mitään vihattavaa, niin persut ovat aivan hukassa. Vihollisiksi kelpaavaT nyt ulkomaalaiset, Yle ja kaikki muut paitsi ääripersut. Soinikin näyttää nyt täyttävän kaikki halveksittavan tuntomerkit. Kyllä nykyinen lento- ja laivaliikenne tulee lopettaa. Muuten persujen yöunet vaikeutuvat.

Kehitys kehittyy. Erityisesti tuo näyttää koskevan oululaista vara rahastonhoitajaa. Mutta kuka on "pää rahastonhoitaja". Jospa hänet tunnetaan taiteilijanimellä Jussuf Allah-aho?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sellaset sieltä. Mitään selväähän tuosta ei kyl kukkaan saa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei nyt millään pahalla blogistia kohtaan, mutta jos YLE toteaa ettei ohjelma sovi sen eettisiin sääntöihin ja siirretään siksi toiseen paikkaan(josta se on yhä aivan yhtä helposti katsottavissa), niin mitä merkitystä on sillä mitä kautta tämä YLEn tietoon tuli?

Ei "YLE kumarra somekriitikkoa" vaan myöntää somekriitikon olevan oikeassa ja että sen omien eettisten sääntöjen mukaan Herra Heinimäen Punanata on sopimaton. Yrittääkö blogisti sanoa, että somekriitikko on väärässä vai että somekriittikkoa ei pidä kuunnella KOSKA hän on somekriitikko? Aika hämmentävää, että hän ei kuitenkaan kelpuuta itseään vastaan suunnattuja persukortteja vaikka itse näyttää käyttävän ihan samaa taktiikkaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Persuvastaisuus alkoi näkymään taas blogissa. Vastustetaan koska persu. Tätähän se on. Se paistaa läpi.

Et säkään tajunnut mikä tässä on ongelma. Lue kommentit läpi niin se selviää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Otin kantaa osaan blogiasi, tai tarkemmin ottaen siihen miten esittelit aiheen. Nähtävästi et halua vastata kommenttiini, joten en oikein ymmärrä miksi kuitenkin painoit "vastaa".

Kyllä. Ymmärrän ongelman, mutten ymmärrä tapaa jolla sen toit esiin ja esitin asiani mielestäni melko selkeästi.

Lisäys:
Lisään nyt tähänkin kun näyttää menneen ohi. Millä perusteella minä olen 'persuvastaisuuden' takia kommentoimassa? Mitä persuvastaista kommentissani on? Siis muuta kuin se, että arvostelen blogistia joka sattuu olemaan persu. Joku roti.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

No yleensä tässä käy niin että sokea kanakin läytäisi jyvän paremmin kuin persuvihaaja pointin, niin autan.

"Kuten otin kantaa, niin on aivan järetöntä, että Yle alkaa kuuntelemaan muutamaa mielensäpahoittaja, jotka ei ole edes intiaanien edustajia ja menee poistamaan ohjelman ohjelmistosta. Kuten sanoin niin tällä logiikalla voimme alkaa pahoittaa mielensä Peppi Pitkätossusta Lassiehen. Ihme kun Ryhmä Hau saa vielä jatkua. Tajuatko mitä tarkoitan? Aina niissä nähdään jotain joka loukkaa jotakin. Yle meni polvilleen parin ihmisen myötä, eikä neuvotellut asiasta laisinkaan ennen poistoa Lato-Orkesterin kanssa."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kun sulla on niiiiiin paha mieli nyt, niin mitenkä sitä ylen linjaa sitten muutetaan?

Kuka sen muuttaa ja millä valtuuksilla?

Vai onko tämä vaan normaalia pahastumista, kun muutkin, niin minäkin ja kun vielä yle.

Kerro nyt kaikelle kansalle, miten asia muuttuu, ketä pitää äänestää :)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hämmentävän helposti sinulla nuo "persuvihaaja" -termit lentelevät. Saanko kysyä perustetta moiselle?

Mutta ei, et vieläkään vastaa millään tavalla siihen mitä minä sanoin. Mitä merkitystä sillä on, mitä kautta asia tulee käsiteltäväksi. Jos olet eri mieltä lopputuloksesta, niin ole eri mieltä lopputuloksesta. Mutta selitä minulle miksi teet sen nähtävästi yrittämällä vähentää viestin uskottavuutta mollaamalla viestintuojaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Nyt meni hermot, vattu joku herra Heinähattu ja lastenohjelma on nyt näin joku saatanan iso kysymys että viikkotolkulla pitää jatkaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

On muuten twitterissä alettu nyt haukkumaan jo mua, kun tongin asiaa ja tuon ilmi, että enhän osaa enää kieltäkään.

Tuo asia on siellä rasismina esiintyvä pahe ja näitä mätiä omenoita tuolta pitää saada pois. Siellä on haukuttu myös Sebastian Tynkkystä olioksi ivallisesti. Myös hänen seksuaalisesta suuntautumisesta ilkuttiin. Myös Inka Kangasniemi on saanut paskaa päällensä. Alkaakohan siima kiristyä? ;)

Nyt mä oon muka kykenemätön hoitamaan hommaa ku kieli unohtunut.
#kielirasismi

Tämän porukan rasismi ja sorto kätkeytyy juurikin omaan porukkaan ja juurikin he ketkä päättää asioista on niitä henkilöitä. Toi pesäke on pahempi kuin meidän hallitus.

Tämä persukortti, natsileima, rasistileima ja tieteni kielirasismi on siellä pesäkkeessä hyvin vahva. Nyt he pelkäävät et tämä tulee julki. Hallitus ei saa hyväksyä uutta lakialoitetta saamelaiskäräjiltä, joka voi olla tulossa lähiaikoina. Nämä on vähän epävirallisia tietoja, mutta mitä olen kuullut siittä, niin tuntuu et se on kehitteillä, jotta rotusorto voi saamelaisten keskuudessa alkaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en enää jaksa tätä juttua. Ihan kuin olisi jostai murhajutusta kyse. Joku vatun herra Heinämäki, neverhöörd eikä kiinnosta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Nyt täytyy pyytää anteeksi Pekka Hettalta. Olen monien muiden joukossa kirjoittanut ihan omiani. Päätinkin tutustua persujen oman lehden uutisointiin. Hyvä kirjoitusketju oli josta otin lainauksia. Nyt ei persun pidä loukkaantua. Lainaukset ovat teidän nettilehdistänne. Selvää puhetta, eikö totta.

"Turvat tukkoon kansalta niin on helpompi rötöstellä ja täyttää maa matuilla.
muutama äänekäs vihreä feministinen rasisminvastustaja ajaa määrätietoisesti omaa politiikkaansa etsimällä yksityiskohtia

Rasismiyliherkkyys ja suvakkien pöyristely milloin minkäkin ilmiön edessä on jo pitkään ollut YLE:n päätöksentekoa ohjaava tekijä

Geenitutkimusten perusteella he ovat keskimäärin ”enemmän” suomalaisia kuin me muut, johtuen sisäsiittoisuudesta, jonka pohjana on OMAAN suomenkieliseen kansaan kohdistunut xenofobia

Urkki.net paljastaa Lempäälän ampujan olleen mulatti eli siis vähemmistöläinen kuoli poliisiväkivaltaan kahden poliisin paukuttaessa

Kohti huumoritonta ja ilotonta Suomea = kohti islamisaatiota mennään.
Islam, vähemmistöt, rodullistetut jne… onkin jo korotettu erityiskansalaisiksi ja koskemattomiksi.

Sen, että Suomi alkoi menemään päin mäntyä, kun naisten sallittiin avata suunsa. Ämmät takaisin nyrkin ja hellan väliin, niin saadaan tää maa taas raiteilleen.

Ainakin Trumpia vastaan vihervassareiden ja suvakkien pitää keksiä lisää lokaa heitettäväksi mikäli P-Korea oikeasti suostuu riisumaan itsensä ydinaseista…
(Jos kyse olisi Obamasta niin joku triplanobel olisi jo myönnetty etu- ja takakäteen ja eiryisnobelia puuhattaisiin pää- ja alapää märkänä. Ja lehdet täyttyisivät ylistyksestä ja asiantuntijat kertoisivat Obaman etnisyyden mahdollistaneen kaiken tämän ja tulevan hyvän…)

Pakkohan se on todeta,että sairaat suvakit ja punavihervassarit ovat toimitusten(tv,lehdistö,JSN,yms.)vastuutehtävissä ja heti kun aktivistipölyä tulee,poistetaan asiaja aiheutetaan mielipahaa,etenkin lapsille.

YLE on taantunut viimevuosina ja on politisoitunut vihervasemmiston äänitorveksi ja kaikkien ns. taiteilijoiden mainoskanavaksi
Toista oli esim. 30-luvulla. Silloin Yleisradio oli vakavamielinen, uskonnollinen ja etnonationalistinen.
Uskomatonta sontaa alusta alkaen.

Ensinnäkin jos Hitler uskoi johonkin, niin ei se tarkoita, ettei se voisi totta olla.

Valkoisten ylivallasta täällä on nähdäkseni yksi, todennäköisesti suvakkitrolli käynyt kirjoittelemassa.

Perustellumpaa olisi sanoa, että Impivaara on / oli se koetellusti paras yhteiskuntarakenne. Jostain syystä vaan Impivaara ei kelvannut lipilaarille vajakistolle"

Nyt voi Hetta pistää paremmaksi. Älä maitoile. Ole mies!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Allekirjoitin adressin ja toivon että Ritala ja muut vastarannankiiskit tekevät samoin.

Huomenna on eduskunnan kyselytunti ja uskon että siellä asiaa puidaan. Onhan YLE eduskunnan valvonnan alainen ja kansanedustajilla velvollisuus puuttua YLE:n ylilyönteihin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Onhan se tosiaan *hirvittävä* ylilyönti, että yhden sarjan uusintojen esittäminen televisiossa lopetettiin ja verkossa sen sijainti siirtyi Elävään Arkistoon.

Yleensä olen ensimmäisenä moittimassa niitä, jotka käyttävät "eduskunnassa on tärkeämpiäkin asioita käsiteltäväksi" -argumenttia, mutta nyt on kyllä suuri houkutus käyttää sitä itse. Mutta jääköön tekemättä, olisi itseasiassa ihan kiinnostavaa kuulla se keskustelu.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Hienoa. Ei nämä Ritalat&co. ole täällä ikinä kuin ilkkumassa. Ilkkumassa euroopanunionin ainoalle alkuperäiskansalle tällä kertaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinka moni adressi on johtanut yhtään mihinkään?

Saa noita allekirjoitella, jos siitä tulee parempi mieli, vaikutusta ei noilla ole.

Edelleen eduskunnassa sitten ylen rahoitus päätetään, ja siellä sitten päättäjät tekevät viisaita päätöksiä.

Vaaleissa sitten taas valitaan ensi keväänä uudet edustajat, ja veikkaanpa, että tällä asialla ei montaa ääntä laariin sada. :)

Tämä ''kohu'' on omiaan kaikille mielenspahoittajille, ihan vapaasti vaan, mukava lukea kun on kyse ISOISTA asioista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Nykyään tuntuu monellakin suunnalla olla tapana pahoittaa mielensä siitä kun joku on pahoittanut mielensä. Aika rajallista yleisöä sillä toki kosiskellaan, muttei yksittäinen ehdokas niin älyttömästi ääniä tarvitse etteikö sekin voisi riittää.

Yhden sortin uhriutumista kai sekin.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254751...

Petteri Ritala.
Mä ymmäträn ettei sua kiinnosta vähemmistöt, ellei ne ole muusta maasta kuin Suomi.
Tämä kirjoituksesi tuo taas sinussa tämän normaalin puolen esiin,eli täydellisen tietämättömyyden taas asioista. Kirjoitat näin"Tämä ''kohu'' on omiaan kaikille mielenspahoittajille, ihan vapaasti vaan, mukava lukea kun on kyse ISOISTA asioista."

Kerroppa Petteri Ritala mikä on sinun mielestä sit iso asia, jos alkuperäiskansan sisällä jylläämä rasismi??
Ainii mut ethän sä nää muualla rasismia kuin perussuomalaisten totuuksissa tai haittamaahanmuuton rajoittamisessa.
Huomaatko miten inhottavasti ajattelet asioista ja halveksit ihmisiä. Yök.
Lue toi linkki ja valistu, vaikkei odotukseni kohallasi kovin korkealla olekkaan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005662286...

Palataampa vielä tähän Ylen vasemmistolaisuuteen. Voiko se enää selvemmin näkyä, kun Mannerheimin patsaan hävitystä isosti vaativa Paleface on pääosissa nyt kertomassa vapaussodasta. Ei herranen aika oikeasti.
Jaan erään somekäyttäjän kirjotuksen asiasta;

"Mies" joka halusi Mannerheimin patsaan hävittämistä tekee nyt Ylelle ohjelmaa Vapaussodasta.

"Hänet tunnetaan kantaaottavista, vasemmistolaisista ajatuksista."

Yle ei siis enää edes yritä piilotella kommunistista ideologiaansa. Tämä samaa hyypiö tykkää myös pomppia antifanliput liehuen "musiikki"videoillaan.

Ylen kommunistinen propagandalaitos on ajettava alas."

Allekirjoitan!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Peruspersu Hetta antoi hyvän linkin Iltiksen sivuille. Tämä kannattaa lukea. Joskin sen tultua luetuksi niin Hetta tekee itsestään ja aatetovereistaan entistä naurettavampia. Jos sitä nyt enää voi lisätä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset