Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Petra Laiti pilaa saamelaisten maineen. Herra Heinämäki takaisin ohjelmistoon!

  • Petra Laiti pilaa saamelaisten maineen. Herra Heinämäki takaisin ohjelmistoon!
  • Miksi Yle ei ole tätä sensuroinut? Onko tämä sellaista mikä sallitaan, mutta ei lastenohjelmassa? Tämä liittyi sananvapauteen.
    Miksi Yle ei ole tätä sensuroinut? Onko tämä sellaista mikä sallitaan, mutta ei lastenohjelmassa? Tämä liittyi sananvapauteen.

Mitenhän tämän aloittaisin, ettei porukka suuttuisi?.. No totuttuun tapaan, en välitä mitä muut minusta ajattelee ❤

Eli minua suoraan sanottuna vituttaa tämä Petra Laitin ajama asia, että Herra Heinämäen lastenohjelma meitä saamelaisia loukkaisi!! Ugh. Minä puhuin nyt kaikkien puolesta ja tervetuloa kommentoimaan jos koet asian toisin.

Tässä linkki asiaan. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005660030.html

 

Huomasin hänen twitter seinällään, ettei saamelaisia ollut taputtelemassa pahemmin hänen selkäänsä kirjoittamalla "hyvä kun ajat tällaista asiaa"(paskaa). Ugh. Miten voi olla mahdollista, että tämä suvaitsevaisuus on mennyt jo näin överiksi, että suosittuja lastenohjelmia jo sensuroidaan YHDEN ihmisen mielipiteen vuoksi?

Tämä Petra Laiti on saamelaisnuorten puheenjohtaja, joten hänen sanallaan jonkun verran on vaikutusta. Toivoisinkin, että tämä kyseinen henkilö luopuisi tittelistä, jotta hän ei enempää leimaisi meitä saamelaisia. Ei meidän ääntä olla oikein kuultu ennenkään ja tällainen toiminta saa meidät naurunalaiseksi, koska tämä yleistetään olevan meidän kaikkien mielipide. Ei ole. En tykkää. En todellakaan tykkää. Terveisin saamelainen ja ylpeä siitä! Ugh. #heinämäki #saamelaiset

 

Siitä adressia asian tiimoilta vielä. https://www.adressit.com/ylen_peruttava_paatos_suositun_herra_heinamaen_... Myös muista lastenohjelmista on mieltä pahoitettu.

Puuha-Pete ja Palomies Sami hyllylle - tilalle sukupuolineutraalia lastenohjelmaa. Näin uutisoitiin vajaa vuosi sitten. https://www.findance.com/uutiset/36260/puuha-pete-ja-palomies-sami-hylly...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

En minä ainakaan ole niin tyhmä, että yleistäisin saamelaisaktivistien käytöstä kaikkiin saamelaisiin. Tosin saamelaisaktivistit olisivat varmasti hyvin tyytyväisiä, jos tästä seuraisi vihapuheryöppy saamelaisia kohtaan. Pääsisivät uhriutumaan mediassa oikein kunnolla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

kyllä tässä pikku hiljaa alkaa saamaan Saamelaisista aika paskan käsityksen.. en näe, tai saa kokemusta saamelaisista muusta kuin mitä he itse pystyvät median kautta tuomaan.. Ja tällä hetkellä se on Suomalaisten (siis minunkin) syyttelemistä ja pakottamista omiin arvoihin ja käsityksiin..

Hyvä että bloggasit tämän Hetta niin tiedän että teikäläisiä on myös fiksuja.. mutta vahinko jo kävi ja Saamelainen sai muutettua jotain mitä meillä katsotaan. joten nyt teidän pitäisi saada tuo ohjelma takaisin!

T:Suomalainen nuori joka ei tahdo että Saamelaiset määrää mitä voimme katsoa ja mitä yle voi näyttää!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Juu Petri, tein juuri sen vuoksi tämän blogin, koska tätä hommaa ei oikeasti kannata kuin muutama hassu mielensäpahoittaja. Harmi on se kun minuakin on tämän vuoksi alettu nälvimään. Joillaki suvaitsevaisilla ei ole enää muuta pakokeinoa, kun argumentit loppuu. Tämäki rastapää on itse kauhea mielensäpahoittaja, joten ymmärrän hänen reaktion. Mua harmittaa silti muitten saamelaisren puolesta. Ketä oikeesti kiinnostaa jos yksi jäsen on inkkari? Ei voi käsittää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olisiko mahdollista, että saamelaisyhteisössä kartoitettaisiin ihmisten mielipiteitä asiaan, ja ylipäätänsä "kulttuurilliseen omimiseen" tarkemmin, ja lähetettäisiin vaikka kannanotto yleen?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kannatta tutustua Veli-Pekka Lehtolan kirjaan," NIKKUL,rauhan mies, rauhan kansa".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miksi kenenkään pitäisi olla kiinnostunut siitä ketä valkoiseksi hetetoksi itseään kuvitteleva Pekka sietää suvaita ja ketä ei. Maailma pyörii ja jatkaa kulkuaan vaikka Pekka pahoitti mielensä ja sekös Pekkaa harmittaa!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sillä valkoisen Pekan verorahoilla ylläpidetään tätä valtiota, sekä YLE:ä. Siksi sitä valkoista Pekkaa ei kannata ihan liikaa suututtaa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sellaset sieltä sitten. Ei tosta saanut kyllä mitään selvää. Mutta et ikinä yllätä näillä kommenteilla.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Mitäköhän mieltä YLE:ssä ollaan Village People yhtyeestä?

Mun mielestä reagointi jonkun radikalisoituneen saamelaisen twiitteihin kertoo ylessä vallalla olevasta samankaltaisesta ajatusmaailmasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Milläs perusteella väität voivasi puhua kaikkien puolesta?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ei väittänytkään. Luetunymmärtämisen kurssille mars!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Mä puhuin nyt kaikkien puolesta” No jos tuo ei olekaan Hetan sanomaa, nin ei sitten. Opettele käyttämään lainausmerkkejä. On erittäin kauheta suomen pahoinpitelyä koko blogi.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #22

Muitakin saamelaisia on noussut kovasti arvostelemaan näiden muutaman saamelaisnuorten touhuja. Ei niiden mielensäpahoitus tähän jää. Saatte kuulla lisää aivopieruja ihan varmasta muutamilta. Harmi ku se vedetään kaikkien mielipiteeksi, vaikka se ole kuin murto-osan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Keskustelemalla ihmisten kanssa. Osa on ollut aivan ihmeissään, et miksi edes intiaaneista on alettu tällästä haloota tekemään. Tänään somea selatessani huomasn jo niin kauheeta yleistystä, että saamelaiset tätä halusi. Täyttä paskapuhetta. Olen nähnyt kahden ssamelaisen tätä halunneen, muut ovat olleet hiljaa tai pöyristyneitä.
Sanoinhan blogissani, että jos joku on erimieltä tästä nii tervetuloa saamelainen kertomaan siittä. Oletko muuten saamelainen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yle lietsoo rasismia tälläkin tavalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

En tiedä enää mitä tämä on. Järetöntähän tämä on, mutta yle kyllä näytti taas tämän vasemmistolaisuuden. Mihimpä koira karvoistaan pääsee. Kielletään kaikki. Nähdään kaikessa jotais rasistista ja tuodaan vain suvaitsevaisuus höttöä esiin. Mitenhän Ylen toimittaja Sanna Ukkola on saanut pitää lähetyksessä intiaanipäähinettä, eikä sitä olla sensuroitu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Katsotteko te jotain muutakin kuin Pikku Kakkosta? Yle siis veti yhden lastenohjelman pois Pikku Kakkosesta, koska osa katsojista koki perinteiseen alkuperäiskansan asuun puetun intiaanihahmon loukkaavaksi. On se kamalaa kun Yle kuuntelee katsojien mielipiteitä, voi voi.

Vaikka en itse Pikku Kakkosta katsokaan, minun on vaikea ymmärtää aikuisia miehiä, joiden päivä meni pilalle kun yksi inkkari sieltä nyt sitten lähti. Ei taida olla kaikki inkkarit kanootissa moisilla mielensäpahoittajilla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tässä on nyt pointti ku tämä sensuuri on täysin naurettavaa nykyään, varsinki ylellä. Kaikessa näjdään rasismia ja meetoota jaellaan heti ku vähänkään joku harmittaa. Ihan naurettavaa hommaa tää nykyajan mielensäpahoitus ja suvaitsevaisuus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei Ylellä mitään sensuuria ole. Siellä vain kuunnellaan yleisöä.

"Keskustelu Herra Heinämäestä lähti siitä, että Suomen omaan alkuperäiskansaan saamelaisiin kuuluvat katsojat antoivat asiasta palautetta. Kuuntelimme heitä, arvioimme tilanteen huolellisesti ja päädyimme tähän ratkaisuun", Ylen luovista sisällöistä vastaava johtaja Ville Vilén sanoo.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #21

En tiedä ketään muuta kuin yhden palautteen antajan. Muita naurattaa tää homma.
Ylen sensuuriakin tämä on. Vasemmistolaisuus näkyy vahvasti vielä siellä, jossa kaikessa nähdään rasismia tai epätasa-arvoa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

Minä en tiedä yhtäkään, mutta tunnistan monikkomuodon kun näen sen tekstissä. Vasemmistolaisuus ei tässä näy mielestäni mitenkään. En tunne Marxia järin hyvin, mutta ei kai sillä mitään inkkareita vastaan ollut. Länkkäreistä en mene takuuseen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #36

Blogissahan sen nimikin on, lehdethän hänestä kertoivat.
Ilman häntä ei olisi kohua tullut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Joo, olen kuullut yhden henkilön nimen, ja häntäkään en tunne. Mutta muitakin on.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #41

Varmaan kaks isoäänisintä sen puolustajaa. Sen kyllä kaikki huomaa Twitter keskustelusta. Muita ei ole näkynyt. Päinvastoin, oon saanu hirmusesti positiivisiä viestejä ja palutetta muutenki. Ei saamelaiset ymmärrä tälläistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42

No, et sinä ole sen parempi puhumaan kaikkien saamelaisten puolesta kuin ne kaksi muutakaan. Ja mehän emme tiedä, kuinka moni on ohjelmapäivystykseen ottanut yhteyttä kertomatta sitä twitterissä tai muuallakaan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #45

No yleinen ilmapiiri on ollu saamelaisissa, että ei vois vähempää kiinnostaa. Usealta on tullut myös surullista viestiä kun nyt kaikki leimataan noiden takia. Kerroin jo blogissa et jos joku on eri mieltä tästä asiasta niin tervetuloa se kertomaan. Olisi pitänyt lisätä siihen vielä että saamelaisista...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Saamelaisilla on asiat hyvin, kun sortokokemuksetkin pitää lainata muilta. Kulttuurinomimista sekin.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/04/luovutaan...

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

No tässä ei ole kuin yhden mielensäpahoittajan kauhean mittavat sensuurit nyt. Valta-osa saamelaisista naureskelee tälläiselle ihan varmasti.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Puuha-Pete ja Palomies Sami hyllylle - tilalle sukupuolineutraalia lastenohjelmaa.

Tästä asiasta tein kanssa alotuksia aikoinaan. Feministit ovat ehkä kaikista pahimpia mielensäpahoittajia.

https://www.findance.com/uutiset/36260/puuha-pete-...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En kuulu Pikku Kakkosen kohdeyleisöön, joten minun on ehkä siksi vaikea tajuta ongelman koko laajuutta. Yritän kyllä ajatella itkeviä lapsia, joilta on viety tikkari suusta ja inkkaripäähine telkkarista, mutta vaikeaa se tällaiselle keskiäkäiselle kulttuurisedälle on.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Alemmassa kuvassa on ilmeisesti Sanna Ukkola (kuvateksti: "Miksi Yle ei ole tätä sensuroinut?")

Voisiko blogisti linkata, mistä kohtaa Areenaa ko ohjelman jakso löytyy?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ei voi. En jaksa etsiä. Tosta olisi pitänyt tulla Yleltä julkinen anteeksipyyntö, koska nyt noudattavat tälläistä järetöntä sensuuria.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oikeastihan sitä ole Areenassa. Hus siitä pöyristymään.

Käyttäjän RailiLeino kuva
Raili Leino

Pekka Hetta, kiitos tästä kirjoituksesta - keikautit kerralla nurin käsitykseni saamelaisista etuoikeuksia vinkuvina ammattiloukkaantujina, vaikka järjen tasolla toki ymmärsin, että mediassa näkyvä loukkaantumiskulttuuri on vain muutaman ihmisen aikaansaannos.
Niille, jotka täällä puolustelevat Ylen ratkaisua: Yle on saanut satoja, ellei tuhansia palautteita lastenohjelman puolesta. Miksi näiden ihmisten sanomisilla ei ole painoarvoa? Yksi tai kaksi ammattikulttuuriloukkaantujaa riittää kaatamaan tuhansien ohjelman ystävien toiveet. Ei, Yle ei todellakaan kuuntele katsojia ja kuuntelijoita, vaan tekee jotain ihan muuta!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kiitos mukavasta palautteesta. Harmi kun nämä isoimmat huutelijat typeryyllään pääsee sellaiseen asemaan saamelaisten keskuudessa, että saavat leimattua meidät kaikki. Katsoin tätä juttua muutaman päivän, mutta kun minun faceseinäni alkoi täyttyä tästä jutusta päivityksiä joissa paneteltiin saamelaisia, päätin tehdä blogin ja avata tätä asiaa. Tämä ei todellakaan ole kuin kourallisen mielipide asiasta.
Harmittaa kun yle lähtee vielä mukaan tälläiseen järjettömään sensuuriin mukaan ja ilman että oltais edes neuvoteltu Heinämäkeläisten kanssa.

Käyttäjän NiiloAikio kuva
Niilo Aikio

Ylä-lapissa on hyvinkin vahva vaikuttamista tehnyt Yle/Saamenradion entinen vastaava toimittaja. Hän jopa esti toimellaan minun nimeni ja kuvani pääsemästä saamelaiskäräjien vaaleissa esille tuotuun kuvapotrettiin. Hän ei sanallakaan tuonut nimeäni vaalien aikana. Tämä mielestäni on inarissa ylesesti nykyisinkin inarinsaamelaisiin kohdistunutta sortopolitiikka. Näin minäkin Espoossa asuvana inarinsaamelaisena sain osani siitä. Tämä nyt Petra Laitin käynnistämä inkkari loukkaus tv:ssä on ylipäätänsä saamelaisten hätähuuto ylä-lapissa tapahtuvasta valtiovallan piittamattomuuksista mitä lainvalmisteluissa on tapahtunut.Tenojoen kalastuslaki, saamelaisheimojen asemoitumissista inarinsaamelasiten maille sekä heidän syrjimisistä, Saamelaislain uudistamisesta mielivaltaisesti, 60 vuotta kestäneestä kolttalaista joka on johtanut heidät asettamisesta muita saamelaisia parempaan asemaan. Jopa niin, että kun heidät asutettiin inarinsaamelaisten alueille on eriarvoistanut inarilaisia. Vielä tänäpäivänä koltille tuodaan polttopuun jokaiselle koltataloon valtionpiikkiin metsähallituksen toimesta. Nykyinen saamelaiskäräjien puheenjohtaja on koltta. On käsittämätöntä se, että hän käy valtionkanssa neuvottelua muiden saamelaisten puolesta vaikka hänen omanheimon oikeudet on erillisellä lailla suojattu. Meni sitten neuvottelut saamelasilain valmistelussa miten tahansa se ei vaikuta kolttalain sisältöön muuna kuin lisäboonuksena jos uutta ontarjolla. Inarinsaamelaisten asemaa horjuttavat koltat idästä Näkkälät ja muut lännestä kaikki vain inarissaolevien maiden siirtämiseksi heille. Saamelaiskäräjistä on tullut poroporvareiden temmellyskenttä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Todella hyvin kirjoitettu Niilo! Asia on juurikin noin. Itsekin miettinyt, että lähtisin ehdolle saamelaiskäräjiin, tietämättömille tarkoittaa siis vaaleja, mutta toi sorto etelässä asuvia kohtaan on vaan aivan kauhea. Nyt siellä taistellaan lisäksi et kuka saa olla saamelainen ja kuka ei. Tälläset muutamat mädät omenat saavat paletin aivan sekaisin. Minulla on poromerkki ja äänioikeus saamelaiskäräjilläkin, mutta uskon että Inarin saamelaisten mukaan en olisi siltikään oikea saamelainen, vaikka minun äidinkielikin on väestörekisterissä saamenkieli.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://www.youtube.com/watch?v=8JF7m26l7Rc&sns=fb

Milloinkohan mielensäpahoittajat iskee Fröbelin Palikoitten kimppuun. Hitto tää on naurettavaa. En oikeasti ihmettelis, vaikka tämä Petra ja Näkkäläjärvi iskisi tähän seuraavaksi!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Päätin juuri tämän #heinämäki jutun vuoksi, että asetun ehdolle seuraavissa saamelaiskäräjissä. Liian monta mätää omenaa on nyt joukossa ja ne tarvitsee medianäkyvyyttä #saamelaiskäräjät #eduskunta #saamelaiset #saame #herraheinämäki #saame #perussuomalaiset

https://twitter.com/Pexit/status/991025775733362722

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Saamelaiset ovat kulttuurisen omimisen asiantuntijoita juuri siksi, että ilmiö kohdistuu Suomessa usein heihin. Kuitenkin asian noustessa esiin mediassa, heidät usein hiljennetään. Heidän näkökulmansa jätetään tuomatta esiin ja heidät leimataan turhasta loukkaantujiksi, kun valtaväestö keskustelee keskenään ja päättää, ettei tässä mitään ongelmaa ollut.

Asiasta aktiivisesti sosiaalisessa mediassa keskustelevia saamelaisia yritetään saada hiljaiseksi myös silkalla vihapuheella, kuten Petra Laiti blogissaan (petralaiti.com) tuo esiin.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3791973-saa...

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://twitter.com/Pexit/status/99129556987116748...

Minkäslaista puhetta tämä on? Onko siellä Laitin blogissa muuten jo vihdoin todisteita niistä puheista vai onko kyseessä pelkkä uhtiutuminen? Toivottavasti julkasis muutaman, kenenkään ei pidä saada vihapuhetta osakseen!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ihan kuin täältä olisi jokunen kommentti kadonnut.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

Tuota Kangasojan kommenttia vain ihmettelin että mistä se tuohon pölähti. Ihan kuin se olisi vastannut jollekin, mutta en löytänyt kommenttia, johon se liittyisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Elämme huonoja aikoja, politiikka on korruptoitunutta ja yhteiskunta on hajoamassa." Lainaus ei ole peräisin perussuomalaisilta, vasemmistoaktiiveilta eikä pienyrittäjiltä, vaan yli viisituhatta vuotta vanhasta mesopotamialaisesta savitaulusta.

Käyttäjän JariHavela kuva
Jari Havela

Loistavaa, että löysin tämän areenan kantani julkituomiseen.

Tehkää kaikkialla tiettäväksi, että niin kauan kuin Petra Laiti larppaa ja whinettää kulttuurisista appropriaatioista, en osta Suomen Lapista yhtää mitään. Nothing, Ingenting. Nada. Ничего. Kiitos hänen.

En edes tankkaa. Ajan aina suoraan pysähtymättä Skibottniin, Tanaan, Kirkenesiin, Lakselviin, Kautokeinoon, Kantalahteen, Muurmanskiin. Petra Laitille käyn ehkä kusella Suomen puolella ja jätän roskat johonkin roskikseen. Näätämössäkin käyn vain norskien kaupassa.

En halua olla tukemassa Laitin paheksumaa uuskolonialismia.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Pitää viedä viesti perille jos tässä pääsee tapaamaan häntä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset