Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Onko Oulussa nostettu kustannuslukemia lakkautusuhan alla oleviin kouluihin?

Olipas valaiseva käynti lakkautusuhan alla olevassa Ylikylän koululla. Mukana päättäjiä ja virkamiehiä kutsuttuna. On tämä yhtä kusetusta koko kouluverkon leikkausasia!! Nämä asiat jäi päällimäisenä mieleen:

 

Mielestäni tietyissä kouluissa ollaan aika systemaattisesti nostettu koulun sisäisiä kuluja ja samalla tietyissä kouluissa(ne jotka halutaan pitää) niitä ollaan alihinnoiteltu. Saadaan siis paperilla näyttämään jonkun kohteen olevan paras lakkauttaa. Esimerkkeinä Oulunsalo ja Kiiminki jossa tämä paistaa läpi. Samalla esimerkiksi Kiimingin lakkautusuhan olevat koulut lakkautettuna eivät toisikaan säästöjä. Nimittäin ei olisi ilman investointeja mahdollista sijoittaa niitä mihinkään, koska ei olis oppilaspaikkoja missään vapaana!! Miettikääpä miten nyt meinataan toimia siis.

Tässä ilmoitetut lukemat, joihin ei ole saatu virkamiehiltä mitään tarkennusta. Nämäki on ollut kiven alla ja en usko lukuihin.

https://www.ouka.fi/documents/64277/104164/Tarkennettu_kustannusvertailu...

 

Sitten kaupunki saa kuulemani mukaan n.10milj€ tilakeskukselta vuodessa tuloja kiinteistöistä yms, niin haluampa kysyä et missä ne rahat on?? Minne ne on hävinnyt kun niitä ei oteta laskennassa mukaan?? Haluaisin nähä missä lokerossa rahat on. Peitelläänkö niitä nyt jossakin vai?

Lisäksi muistaispa päättäjät, että kuinka monta perhettä nämä leikkaukset koskis. Harrastukset kärsis ja lasten koulumatkat pitenis suunnattomasti.

Lisäksi haluan antaa esimerkin: Plaanaojan(paskaojan) valaistuksen rahoilla saataisiin säilytettyä vähintään 10 vuotta Iinatin päiväkoti ja esimerkiksi Ylikylän koulu. Mutta prioreteetti ei ole veronmaksajissa ja perheissä vaan jossain paskaojan valaistuksessa. Ymmärtäsin jos rahaa olisi, mutta en ymmärrä sitä tapahtuvan nyt.

Lisäksi haluan kertoa sen, ettei ole kysymys alueesta joka olis kuihtumassa. Päinvastoin. Koulun lähelle on jo kaavoitettu olikohan 1800:lle ihmiselle asunnot. Miettikääpä kuinka käy jos koulu vietäs pois?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Nämähän ovat vahvasti mun arveluja, kun tuli kaikenlaista ilmi. Ihmettelen suunnattomasti, miksi virkamiehet panttaa lukemia vaikka niitä pyydetään?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Koulullehan ei ole annettu mitään konkreettista syytä lakkauttaa, vain ihme lukuja joihin ei saada paremmin eriteltyjä lukuja. Itse arvelen et halutaan peitellä jotain lukuja ja syynä on et halutaan keskittää. Eilen virkamieskin, huom.virkamieskin joutui toteamaan paineen alla et hei, jos nämä kiimingin koulut lakkautetaan niin ei se tuokkaan välttämättä säästöjä. Joudutaan siis tekemään joka tapauksessa mittavia investointeja heti, koska koulua johon nää sijoitettaisiin jouduttais laajentamaan. Summa liikkuu jopa miljoonassa ja tosiaan tämän Ylikylän koulun säästö 10v aikana ois suunnillen se. Eli tää on vain paperille saatu näyttään hyvälle ja ei kerrota mitä lakkautus tuo.
Lisäksi paikka on kasvukeskus. Ei todellakaan mikään kuihtuva kylä. Ihmisiä on lähivuosina kaavoitettu asumaan viereen muistaakseni n.1800.
Miettukääpä muuttaako ihmiset sittenkään sinne jos koulu viedään? No ei. Ei ole kysymys siis mistään kylästä eikä paikasta joka olis kuihtumassa, päinvastoin. Lisäksi sieltä ei kulkis niitä koulukuletuksia huonosti ja matkaa tulis 20km. Jo nyt kun oppilaita on jouduttu homekoulun takia siirtään kaus opiskeleen on tämän huomattu olevan ongelma, koska jos myöhästyt kuljetuksesta, joudut olemaan jopa koko päivän pois koulusta. Lisäksi tämänki koulun käyttökustannusmenoja on nostettu viime vuosina. Kun asiaa tivattiin rehtorilta ja virkamieheltä niin hupsista, syytä ei löytynytkään. Kerrottiin sitten asiasta joka on levinnyt Suomeen Venäjältä, eli tietoisesti kerrotaan papereille vääriä lukuja käyttökustannuksista ja vedotaan osaamattomuuteen jos tollasesta alettas juttu tekemään. Samaan aikaan voidaan alentaa käyttökustannuksia papereille kohteista jotka muka pitäs säilyttää. Eli on helppo myydä asia kansalaisille et kohe olis järkevä poistaa. Ihmisiä pakotetaan muttamaan kasvukeskuksista pois, koska kaikki halutaan keskittää. Ihan järetöntä jolla ei saada säästöjä vaan päinvastoin saadaan lisäkuluja ja ihmiset voimaan pahoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset