Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Oulussa vihamielisyyttä valtuustossa-vakavia syytöksiä salissa!

  • Valtuustossa käsiteltiin myös lasten turvallisuutta, liittyen pakolaisten vierailuille päiväkodeissa, ilman tunnistusta.
    Valtuustossa käsiteltiin myös lasten turvallisuutta, liittyen pakolaisten vierailuille päiväkodeissa, ilman tunnistusta.

Oulun kaupunginvaltuustossa kuohui, kun käsiteltiin pakolaisten kotouttamista. Samassa tuli esille todella pahoja epäkohtia päättäjiä kohtaan. 

 

https://youtu.be/LzEhIf98YuA?t=3h15m36s

 

Kuunnelkaa siittä pari minuuttia(ajasta 3h15min36sek), että millanen meininki on Oulun kaupunginvaltuustossa. Valtuutettu Matias Ojalehto(kesk.) aloittaa puheen kertomalla, että muut puolueet eivät ilkeä puoltaa esityksiä, jos ne ovat perussuomalaisilta. Tälläistä siis käytävillä puhutaan yleisesti valtuustoryhmien kesken hänen mukaan. Siis miettikää, eivät puolla tietyiltä henkilöiltä, vaikka olisivat todella hyviä esityksiä. Tämä on aika vakavaa Oulussa asuvia äänestäjiä kohtaan, koska heidän parhaaksi tehtyjä esityksiä ei puolleta puoluetaustan vuoksi jopa! Tänään sen kyllä huomasi äänestyksissä, että tämä näyttää hyvinkon pitävän paikkaansa.

 

No meno menee vielä hurjemmaksi Ojalehdon puheen jälkeen heti. Valtuutettu Yrjö Harju (sdp.) kertoi, että aivan sama mitä Ojalehto ja Jenna Simula (ps.) valtuustossa esittävät, hän ei ikinä tule niitä puoltamaan, ei missään asiassa koskaan. Miettikää siis nyt hetki mitä tämä meinaa? Hän siis ei ajattele nyt kuin omaa vihaansa, ei Oulussa asuvia kansalaisia. Voiko päättäjä toimia näin, jos ei tykkää joistakin edustajista? Harju jatkoi puhettaan, vertailemalla aivan naurettavasti asiaa Ruotsiin. Minusta todella huolestuttavaa päätöksentekoa tuollainen. Ei ihme, että paljon asioita on retuperällään kaupungissa, jos joillakin edustajilla on tuollainen asenne! Toivottavasti tämä ei ole yleistä myös muissa kaupungeissa. 

 

Onkohan nämä vihamielisyydet koko puoluetta edustavilla valtuutetuilla mukana istunnossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Äidilläni oli tapana todeta tällaiseen tilanteeseen:
"Niin kuin petaat, niin myös makaat".

Surkeaa on elämä Oulussa. Perin surkeaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oululaisvaltuutettu Junes Lokka (asyl) on viitannut samankaltaisiin havaintoihin.

En tiedä voiko valtuustotyössä syyllistyä työturvallisuusrikokseen, koska kyseessä on luottamustehtävä, mutta työelämässä esim. Yrjö Harjun toiminta johtaisi eittämättä esitutkinnan käynnistymiseen.

Lapsellista touhua, josta kärsivät lähinnä oululaiset veronmaksajat.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kyllä ihmeellistä käytöstä veronmaksajien kustannuksella. Olet oikeassa, että työpaikoilla tällänen luottamuspula johtaisi ainakin asian käsittelyyn, voidaanko jatkossa näin myös toimia.

Ajatellaampa tosiaan asiaa työelämässä. Olet työryhmässä, jonne on valittu porukka edustamaan työntekijöitä firmassa. No sinulla on teidän ryhmänvetäjän kanssa huonot välit ja vetäjä antaa tämän vaikuttaa päätöksiin, vaikka sinun ehdotukset olisivat mainiot, joten koko työyhteisön kustannuksella. Kuinkahan tälläistä asiaa työpaikalla katsottaisiin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisten arvot ja asenteet valtakunnan tasolla heijastuvat tottakai myös kuntatasolle.

Sellaiseen puolueeseen kun kuuluu, jonka kanssa ei suostuta hallitukseen, ja jonka politiikkaa perustuu vain muukalaisvihamielisyyteen, niin silloin tällainen tilanne tulee väistämättä eteen.

Usein kuntatasolla tehdään parempaa yhteistyötä puolueista riippumatta, mutta se sitten taas riippu henkilökemioista.

Junes Lokka nyt on puhdas rasisti, joten häntä ei kannata yhteistyön suhteen edes mainita.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kirjoituksessasi "yllättäin" näkyy taas persuvastaisuutesi. Olet siis sitä mieltä, et tämä on oikea tapa toimia kunta- ja valtiotasolla näköjään. Et nää tässä kuin yhden syntipukinkaan. Tälläsellä ajatusmaailmalla muutamien puolueiden jäseniä näyttää valitettavasti olevan myös päättävissä elimissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mun mielipiteellä ole väliä, niinkuin sanoin, jos puolue on toisille puolueille arvoiltaan ja toimintatavoiltaan vastenmielinen, niin sen kanssa ei sitten tehdä yhteistyötä.

Vaalit ratkaisevat ja kansa antaa niissä valtuutuksen tietyille puolueille, jotka sitten voittavat vaalit.

Kaverinsa ja yhteistyökumppaninsa saa ihan vapaasti valita, se kuuluu demokratiaan.

Joskus voisi vilkaista sinne peiliin, ja miettiä on syy sittenkään aina niissä toisissa, vai voisiko oman puolueen toimissa ja asenteissa olla se vika, miksi yhteistyö ei kelpaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

ritala, kunnissa taas hallituspaikat ratkaistaan suhteellisuudenmukaan.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #6

Onneksi et päätä mistään. Tajuatko, että ilman yhteistyötä mistään ei tule mitään hyvää. Siksi täällä mahtaa meno ollakkin aika hurjaa, jos jotku päättäjät ajattelevat aatteellisesti, eivätkä kansan parasta, yhteistyötä tekemällä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #11

Kyse on pitkälle siitä, että persut ovat huonoja kauppamiehiä. Siksi he myös ovat pääsääntöisesti köyhiä!

Kun jotain halutaan muuttaa ja saadaan omasta mielestä hyvä idea, on se myytävä muille osapuolille. Myynti harvoin onnistuu niin, että asia tuodaan jossakin kokouksessa esiin. Sitä on etukäteen myytävä ja pohjustettava eri osapuolille. Näin niin politiikassa kuin myös työelämässä.

Opetelkaa myymään idea.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #11

#11
Tajuatko, että ilman yhteistyötä mistään ei tule mitään hyvää
...............

Fanaatikkojen kanssa on mahdoton tehdä yhteistyötä.

Jyrki Tikkakoski

Täältähän Oulun nurmivasarat löytävät veljeskuntaan innokkaan ihailijan.
Viesteistä löytää saman sisällön mikä oulussa tuli esiin ja mitkä perustuvat katkeruutta tihkuvaan persu kateuteen.
Vaikka hämeen turjakkeet eivät ole löytäneet persupolitiikasta kuin yhden aiheen (mikä kertonee vastaanotto kyvystä), niin pohjois pohjanmaan sielun veljet jo joutuvat kieltäytymään monesta eri yhteiskuntaa hyödyttävästä asiasta hörpättyään samaisesta katkeruuden maljasta.
Kierrätys on kuitenkin hämeessä hallussa. Sama viesti parilla sanan vaihdolla kiertää joka jessuksen persu palstalla.
Junes Lokkakin on täysi suvakki niiden fasisti kirjoitusten rinnalla.

Kuntatasolla tulee samat persujen esittämät asiat muiden esittäminä esiin kun vaalit lähestyvät. Silloin muutkin puolueet hetkellisesti muistavat työskentelevänsä Suomen kansan puolesta, ei vain puolueen edun puolesta.
En tiedä mitä puoluetta Lokka edustaa, mutta paljon hyödyllisempi hän on Suomen kansalle kuin yhteistyö kyvyttömät urpot, olivat ne kuntatasolla, eduskunnassa tai uuden suomen palstalla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tätähän on iät ja ajat tehty valtuustoissa ja eduskunnassa. Vastustettu muiden ryhmien esityksiä, vaikka hyviäkin olisivat. Erimieliset paimennettu ryhmäkurin avulla ruotuun.
Ei tässä mitään uutta ole. Halventaminenkin on aina ollut käytössä.

Tuollaisista rasisti huuteluista voi alkaa kyllä rapsahtelemaan seurauksua Kysymys on huutelijan halusta halventaa kohdetta ja omasta näkemyksestä. Vielä julkisesta huutelusta. Lokkaa en tunne. Käsitys on, että hankala persoona. Mutta solvauksilla voi olla nykyään seurauksia ja aika lievistäkin niistä on leivättömän pöydän ääreen istuttu.

Hyvä olisi, jos näitä vietäisiin enemmän eteenpäin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

No Oulu nyt muutenkin on täysin korruptoitunut ja vääryyden kaupunki.. voisi verrata batmanista tuttuun gothamin kaupunkiin...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Ei tuossa Oulun tavassa ole mitään ihmeellistä. Täysin samaa touhua myös eduskunnassa. Emmä ala sun kaa...

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kyllä. Ei petä äänestäjiä!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tyypit jotka lietsovat vihaa ympärilleen tuskin saavat paljon aikaiseksi yhteistyön merkeissä. Junes Lokka morsmaikkuineen nyt on viimeinen joka tulee saamaan sujuvaa yhteistyötä osakseen ihan silkan täyspäiväisen muiden ihmisten kiusaamisen vuoksi. Tää tyyppi siis häirikkösoittelee ihmisille ja toivottaa heille kuolemaa ja julkaisee puhelun toisessa elinympäristössään Youtubessa. Kutsuu toisia valtuutettuja apinoiksi, retardeiksi, sirkuseläimiksi ja ihmisarvottomiksi. Morsmaikku kutsuu toisia valtuutettuja syöttöporsaiksi, läskeiksi, lampaiksi ja mitä näitä nyt on.

Noilla ansioilla ei heltiä yhteistyötä saatika työtä. Koskaan.

Perussuomalaisilla on sentään edellytykset luoda yhteistyökykyinen päättämisympäristö. Siitä siis vain tsemppaamaan. Itse voi vaikuttaa hyvin paljon.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Oli kuinka änkyrä henkilönä hyvänsä, jos joku pitää hänen ehdotusta hyvänä, en voi mitenkään ymmärtää miten sen henkilön moraali kestää äänestää kuntalaisen edun vastaisesti.

Yhteistyö on sitten toinen asia, mutta kun mennään äänestykseen, niin jokaisen pitäisi äänestää sen mukaan, minkä kokee olevan kuntalaisten edun mukaista. Mitä sitä puheitakaan siellä pitämään, jos äänestystulos on jo päätetty.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Äänestäjien tulisi pohtia myös ehdokkaansa yhteistyökykyä eikä kuunnella katteettomia lupauksia. Politiikassa hoidetaan yhteisiä asioita. Kukaan ei jaksa kovin pitkään niitä jotka heittelevät kapuloita rattaisiin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #18

Ei pidä. Juuri siitä mainitsemastasi "yhteistyökyvystä" korruptio ja hyväveliverkosto elää ja tekee paljon pahaa kuntalaisille ja kansalaisille.

Yhteistyökyvyttömyydeksi on alettu kutsua voimakkaat omat mielipiteet ja periaatteet omaavien itsevarmojen ihmisten arvoja ja asenteita, jotka, jos mitkä, olisi hyödyksi kaikille.
Sillä myös perustellaan täysin idioottimaisia ja kansalaisten kannalta vahingollisia omia "oikeita" päätöksiä.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

En näe Tiina Wiik:n ja Junes Lokan toimissa mitään moitittavaa. Tässä maassa on paljon tyhmiä ihmisiä ja on aivan hyvä asia, että se kerrotaan heille suoraan. Mitään vihjailua ne eivät nimittäin ymmärrä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogisti sanoo, ettei ilman yhteistyötä tule mistään mitään.

Kyllä nimenomaan silloin tulee, kun jätetään ne ulkopuolelle päätöksenteon, joilla on arvomaailma heijastelee pahaa aikaa 30-40-luvulta.

Minä olen tyytyväinen, että puolueilla on selkärankaa sanoa, että teidän arvonne eivät ole sellaisia, että pystyisimme yhteistyöhön.

Hyvin se menee yhteistyö muuten eduskunnassakin nyt ja tulevaisuudessa, ei siellä persuja tarvita mihinkään päätöksentekoon.

Vaaleissa sitten voitte tavoitella suurta voittoa, joka antaa teille ison vallan ja vapauden valita kumppaninne, voi olla melko hiljaista sen suhteen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eikö se vasta olisi vakava epäluottamuslause äänestäjiä kohtaan, jos perussuomalaisten esityksille löytyisi kannatusta?

Viime kunnallisvaaleissa oululaisista kuitenkin 91,7% äänesti muita puolueita kuin perussuomalaisia?

Demokratiassa kansan äänen on kuuluttuava!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siihen 91,7 %:iin kuuluvat myös Junes Lokan äänestäjät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Syntyperäisenä turkulaisena jätän kommentit Mansesta väliin, mutta esim. kylässä jossa nyt asun, Salossa, ei kyllä ole puoluerajoja lainakaan ja Jirin vasemmistonkin tyypit ovat mukavaa sakkia. Jos ehdotus on hyvä ihan sama mistä se tulee. Eduskunta on toki ihan oma maailmansa ja näköjään Oulukin joka ilmeisesti luulee olevansa melkein eduskunta kun taas joku Helsinki on enemmän kuin eduskunta (omasta mielestään).

Harri Happari

Kunnallisvaaleissa suurintakin puoluetta äänesti vain noin 12% oululaisista. Sinun logiikalla jokaisen eityksen kannattaminen on vakava epäluottamuslause äänestäjiä kohtaan!

Nii ookko nää muka joku tohtori? Eipä kyllä uskois :)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Empä oo ennen tollasta logiikkaa kuullutkaan....
Ei hitto. Mutta ymmärrän kun tiedän kirjoittelijan...

Jyrki Tikkakoski

Se olisi epäluottamuslause vain niille saman kaltaisille yleisen edun halveksijoille. Niille, ketkä äänestävät vain kavereitaan, ketkä ovat politiikassa vain vastustamassa rakentamisen sijaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Väärä henkilö päättäjäksi on Harjun kaltainen. Päättäjän tulisi toimia asiapohjalla. Jos ehdotus on kunnan/valtion kannalta oikea ja hyödyllinen,
ei pitäisi olla mitään merkitystä sillä, kuka ehdotuksen on tehnyt. En kyllä ymmärrä tälläisiä päättäjiä. Jos jonkun ehdotus on oikea ja päättäjän äänestäjien edun mukainen, päättäjähän toimii kannattajiensa edun vastaisesti vastustamalla tätä ehdotusta, jos ehdottaja on "väärä"

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Näin juuri Jouko. Veronmaksajien kusetustahan tuo on tuoda päätöksiin henkilökohtaset vihamielisyydet.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Eihän tälläset lausahdukset ja kertomukset tulleet yllätyksenä, et miten muut puolueet toimivat, kun kyse perussuomalaisista. Eihän tästä ole kuin kuukausi kun sama valtuusto"unohti"yhdessä laaditun ja allekirjoitetun sopimuksen luottamuspaikoista. Miten ne luulevat, että yhteistyöstä tulee kenenkään kanssa yhtään mitään, kun heti käännetään takkeja eikä keneenkään voi luottaa????

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Eurokommunistit ovat "susia lammasten vaatteissa"!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Pitää viellä selkeyttää, kuinka vakavasta ongelmasta on kyse.

Nyt ollaan lakkauttamassa mahollisesti reuna-aluieiden kouluja paljonki.

Ps.on laukkauttamisia vastaan ja tekee siittä aloitteen, joka on hyvä vaihtoehto, jotta koulut säästyisivät. Aloite saa hyvän vastaanoton, mutta kaatuu yhdellä äänellä valtuustossa. Mukana äänestämässä henkilöitä, jotka äänestävät tahalleen vastaan, koska esittelijä Simula tai joku perussuomalaisista.

Kansalaiset ovat vihaisia ja niiden perhe-elämä vaikeutuu sekä jopa lasten harrastusmahdollisuudet menee tai kärsivät siitä.
Näin kovat vaikutukset voi olla tälläisellä vihamielisellä äänestystavalla. Eilenkin yksi äänestys meni tasan ja muistaakseni hylättiin, koska puheenjohtaja oli äänestänyt vastaan.

Ei tällänen toiminta oikeasti ole leikin asia.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Näin se on. Oulun äärialueilla Kiimingissä, Yli-Kiimingissä, Haukiputaalla, Yli-iissä ja Oulunsalossa asuu paljon Keskustalaisia ja Kokoomuksen kannattajiakin muutama.
Heidän lapset tästä joutuvat kärsimään jos ala-asteen koulut lakkautetaan ja lukiot siinä samalla.

Se on oikeastaan heille oikein. Mitä eivät tajua, että se on vain perussuomalainen valtuustoedustaja, joka ajaa haja-asutusalueen asiaa, kuten esimerkiksi Pekka, ketjun aloittaja tekee.
Samoilla alueilla asuu myös paljon laestadiolaisia, Ne eivät tunnetusti äänestä perussuomalaisia. Nyt hekin saavat tuntea tekemänsä "synnin tuskat" nahoissaan.
Heidän omissa joukoissaan nimittäin on Juudas tai useitakin.... Judas, vertauskuvallisena nimenä, on tunnettu siitä että hän pettää läheisensä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Helsingissä myöskin meno samanlaista. Itse olen seuraillut Helsingin valtuuston suoria lähetyksiä, koskien malmin kenttää.

Viimeisin episodi oli puhujanpöntössä oleelle Kaukolle, ennen kuin sai edes ensimmäistä sanaa, puheenjohtaja (vihr) Kousa löi vasaran pöytään ja toteamalla asian olevan käsitelty. Vihreiden valtuusto edustajat taputtivat ja nauroivat.

Keskustelua:
https://twitter.com/JuKra59/status/964233385311907840

Oulun demari edustajalta virheellinen tulkinta, joko tahallaan tai ymmärtämätön mitä tarkoittaa maahanmuuttaja ja mitä tarkoittaa pakolainen.

Omia sukulaisia lähti 70 luvulla Ruotsiin maahanmuuttajina, jota nykyään kutsutaan työperäiseksi maahanmuutoksi, ei pakolaisina. Ei omat sukulaiset sanoneet Ruotsin rajalla "tarvitsen turvapaikan".

Näin sitä lahjakkaasti halutaan niputtaa kaksi eri asiaa yhdeksi, leimaamis tarkoituksessa "Olet kaikkia vastaan".

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Risto. Mä luulen et toikin demari ei vain tajua näitä eroja. Mua oikeasti naurattaa itkuisasti nää tyypit, jotka kyllä puhuu monikulttuurisuuden puolesta, mutta eivät ymmärrä käsitteitä pakolainen, maahanmuuttaja, oleskeluluvan saanut, paperiton ja laittomasti maassa oleva.

Valtamediat yrittää myös näillä termeillä sumuttaa lukijoita joko tahalleen tai tietämättömyyttään.

Mä olen tässä työstämässä jomekoulujen ongelmaa Oulussa ja varmasti tästä tullaan kuulemaan. Mä oon siittä varmaan vähän ilkee tyyppi et mä en herroja kumarra enkä nuole persettä et jossaki asiassa eteenpäin pääsisin. Mulla on vahvat mielipiteet ja se jos monia vituttaa. Ei sais kertoa asiaa kuten se on.
Tänään lähden Kiiminkiin vierailemaan lakkautusuhan alla olevalle koululle kutsutilaisuuteen. Voi olla et on taas illalla asiaa....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset