Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Valtamediat yrittää jakaa kansaa julkaisuillaan.

  • Valtamediat yrittää jakaa kansaa julkaisuillaan.

Esimerkiksi yleisradio on saanut viime aikoina lukuisia vakavia huomautuksia julkisen sanan neuvostolta.

 

Miksi jotkut väittävät linkeistä, jotka eivät heidän maailaman katsomukselle sovi, vastaan selviä faktoja? He eivät vaivaudu edes aukaisemaan niitä. Miksi? Vaikka heille kerrotaan, että siellä on esimerkiksi viranomaislinkki.

Tuolta voi jokainen käydä lukemassa asiat.

 

https://www.google.fi/search?ei=CwyBWu-pLMHRswHw0oXgDg&q=yle+sai+varoitu...

 

He ovat aikoneet parantaa tapansa, mutta näin ei ole tapahtunut. Tämä ei edesauta"puoluetonta"julkaisupolitiikkaa.

 

Iltapäivälehdet julkaisivat jopa tekaistuja pahoinpitelyitä maahanmuuttajia kohtaan. Heillä olisi pitänyt olla vastuu lähteestä.

Miksi ihmisiä ohjaillaan tahalleen tiettyyn suuntaan? Tajuavatko nämä valtamedian toimittajat, että heidänkin sukupolvet pitäisi edelleen käydä illalla pimeässä rauhassa kaupassa, ettei tarvi varotella uhkaavista tilanteista! Meitähän varoteltiin aikoinaan juopoista. Eihän paikalliset kuin korkeintaan jututtivat. Mitä nykyään pelätään? Ei ole juopot se sana.....Ei se sana ole myöskään huumeiden käyttäjät. Moniko lähtisi kävelemään nykyisin, esimerkiksi Kaisaniemen puiston läpi naisena yksin?

 

Yksi asia on varma. Meitä ei enää ikinä voida verrata siihen, mitä Ruotsi on politiikalla tehnyt. Jokaiset sen surkuhupaisan tarinan voivat lukea...Pyytäisin nyt kaikkia miettimään, että haluammeko me seurata Ruotsia tai Saksaa vai olla itsenäinen Suomi?

Hieno kirjoitus loppuun vielä.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005559535.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: "Esimerkiksi yleisradio on saanut viime aikoina lukuisia vakavia huomautuksia julkisen sanan neuvostolta."

Katsotaanpa sitten mistä asioista on ollut kyse, oman julkaisunne Suomenuutisten tietojen mukaan kyse seuraavista:

1)"Maaliskuussa Yle julkaisi myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia koskevan uutisen, jossa oli olennainen asiavirhe. Ylen jutussa väitettiin Trumpin sanoneen, että Ted Cruzin isä oli Lee Harvey Oswald. Jutun lähteenä olleen haastattelun mukaan Trump oli kuitenkin ainoastaan sanonut, että Cruzin isä oli ollut Oswaldin seurassa."

2)"Maaliskuussa 2017 JSN antoi Ylelle langettavan päätöksen pääministeri Juha Sipilään liittyneessä Terrafame-jutussa, joka oli julkaistu vuoden 2016 lopussa. Kysymys oli siitä, että jutun julkaisun jälkeen Sipilä oli ollut yhteydessä toimitukseen. Seurauksena Yle taipui muokkaamaan juttuaan tavalla, jonka JSN tulkitsi merkitsevän journalistisen päätösvallan luovuttamista toimituksen ulkopuolelle"

3) "Toukokuussa Yle julkaisi verkossa jutun, joka perustui kansanedustaja Satu Hassin Facebook-sivullaan julkaisemaan nimettömään kirjoitukseen, jossa kerrottiin hakkuista Inarissa. Yle kuitenkin laiminlöi tietojen tarkistamisen ja tulkitsi kirjoitusta virheellisesti. Yle kertoi kirjoituksessa väitetyn, että Suomi 100 -luontohelmikohteeksi nimetyllä alueella olisi tehty hakkuita. Tämä oli olennainen asiavirhe, ja virheellinen tulkinta toistui useita kertoja jutussa haastattelujen lähtökohtana"

4) "Toukokuussa Ylen Oulun paikallistoimituksen Instagram-tilillä vieraili viikonloppuisin toimituksen ulkopuolisia taiteilijoita ja muusikoita, jotka saivat julkaista sisältöjä itsenäisesti ilman, että toimituksella oli mahdollisuus tarkastaa sisältöä ennen niiden julkaisemista.Ulkopuolisille henkilöille oli annettu vain suurpiirteiset ohjeet sisällön suuntaviivoista, eikä Yle Oulu ollut varmistanut, tunsivatko vierailijat sen toimituspolitiikan sekä journalistin ohjeet tai sitoutuneet niiden noudattamiseen. JSN katsoi langettavassa päätöksessään, että tämä oli journalistin ohjeiden vastaista journalistisen päätösvallan luovuttamista toimituksen ulkopuolelle."

5) "Kesäkuussa Yle väitti verkkosivuillaan – ja jopa television pääuutislähetyksessä, kuinka Neuvostoliiton puna-armeija oli aikoinaan kouluttanut hirviä taistelutarkoituksiin. Tiedot Yle oli saanut turisteille suunnatusta museosta, mutta tietojen alkuperäisenä lähteenä oli venäläisen lehden aprillipila."

Voisitko ystävällisesti tarkentaa, millä tavoin koet näiden asioiden olleen sellaisia, että niillä pyritään jakamaan kansaa? Hirvienkö suhteen? Inarin hakkuiden merkittävä juopa kansakunnan välille? Yksi töpeksiminen Trumppiin liittyvän uutisen tulkinnassa? Vai Sipilän antaminen vaikuttaa uutisointiin?

YKSIKÄÄN jutuista ei esimerkiksi liity mitenkään kirjoituksessasi toisena kärkenä olevaan maahanmuuttajista kertomiseen.

Oma asiansa on sitten onko viisi JSN:n tuomiota suuri määrä suhteutettuna uutisoinnin määrään. Virheitä tehdään ja onneksi meillä on instanssi, joka niitä käsittelee. Mielenkiintoinen kokeilu olisi, jos Suomenuutiset liittyisi JSN:n jäseneksi, jotta sitä voitaisiin valvoa samoin keinoin - saattaisi muutama tuomio napsahtaa.

En nyt oikein näe, että näiden uutisten perusteella oltaisiin oltu yrittämässä kansan jakamista. Kehotuksesi mukaan kävin lukemassa asiat ja tämä jäi käteen.

Toni Rintala

"YKSIKÄÄN jutuista ei esimerkiksi liity mitenkään kirjoituksessasi toisena kärkenä olevaan maahanmuuttajista kertomiseen."

Itsekin kaipaisin niistä feikkiuutisista tuomioita, mutta jostain syystä niitä ei ole. Liekö syynä, että ne kun on vain huhuja, kuten rasisti ratikassa, poika bussipysäkillä tai tuuppaus junalaiturilla, niin niitä on myös vaikea todistaa epätosiksi. Tosin rasisiti bussissa -jutun totesi perättömäksi tarinan kertoja itse. En muista onko tunnustus uutisoitu sen kummemmin?

Mustan Barbaarin perheen valehtelut poliisia kohtaan sentään uutisoitiin, mutta valheellisten syytösten levittämisestä uutisina sitä ennen oli jo tapahtunut. Minkä media sille voi, jos uskovat valheita ja julkaisevat ne?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Valitettavasti en tunne tapausta rasisti bussissa, voipi olla joissain piireissä hyvinkin tunnettu, mutta ei minulle..

Kyllä Mustan Barbaarin tapauksessa uutisointeja löytyy sekä poliisin että tun perheen suunnalta. Asia sitten lopulta meni oikeuteen ja oikeuden tehtävänä on selvittää totuus - median ei pidäkään olla tuomari.

Ko tapauksessahan ei tuo Perussuomalaisten pesäkään nyt kovin puhdas ole mm kansaanedustaja Meren todettua tapauksesta:
"Minä ihmettelen että näin kovaa haloota ei tule kun suomalainen joutuu elämässään taistelemaan selviytyäkseen mutta annas olla kun on maahanmuuttaja niin ihan kamalaa on. Jos Suomessa on niin paha olla niin aina voi palata kotimaahansa nauttimaan niistä perusoikeuksista ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, Meri kirjoittaa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/198818-kansanedus...

Musta Barbaari on syntynyt Turussa, sinnekö hän palaa?

Onko sinulla muuten joku kuudes vaisto, jolla kahdesta vastakkaisesta mielipiteestä löydät automaattisesti totuuden?

Toni Rintala

"Kyllä Mustan Barbaarin tapauksessa uutisointeja löytyy sekä poliisin että tun perheen suunnalta. Asia sitten lopulta meni oikeuteen ja oikeuden tehtävänä on selvittää totuus - median ei pidäkään olla tuomari."

Näinhän juuri yritin sanoa.

Rasisti bussissa -tarina:
https://www.radionova.fi/uutiset/ajankohtaista/a-9...

Muistaakseni se oli kopioitu jostain ulkomaisesta tarinasta.

Näin siitä uutisoitiin:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000617548.html

Mutta mitä oikeasti tapahtui? Ricky ei edes muistanut mihin aikaan matkusti bussissa. Joskus 18-21 välillä.

Tässä sitä pohdiskellaan: https://www.vapamedia.fi/artikkeli/ihana-petolline...

Tässä myös, ja toinenkin keksitty tarina:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...

Ja lopputulos.
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/239266-r...

Ricky vedätti mediaa like the boss :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Unohdit mainita maahanmuuttajien tekemiksi väitetyt tekaistut raiskausuutiset, kuten esim. Ylivieskassa. Poliisin tilastoissa ne näkyvät ilmoitettuina tapauksina vaikka olivatkin perättömiä.

Toni Rintala

Tuossa tapauksessa taisi poliisi vuotaa tietoja liian aikaisin. Mutta poliisilla oli syy olettaa tapauksen tapahtuneen.
Oletettavasti tuli syyte perättömästä ilmiannosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Iltalehden uutisen mukaan joukko nuoria miehiä on raiskannut ala-ikäisen tytön Tukholmassa. Tälläkään kertaa ei uskalleta kertoa syyllisten etnisyyttä vaikka jokainen jutun lukenut osaa sen päätellä. Kommentointi on myös suljettu, kuinka ollakaan.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180212220073751...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kerrohan sinä mihin etniseen ryhmään mahdolliset raiskaajat kuuluvat. Itse en saanut jutusta sitä irti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset