Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Poliisi on"munaton"turvapaikanhakijoiden kanssa-Jyväskylässä tilanne päällä.

  • Poliisi on"munaton"turvapaikanhakijoiden kanssa-Jyväskylässä tilanne päällä.

Jyväskylässä on turvapaikanhakijat saartaneet poliisit taloon. Mukana on tiettävästi myös suomalaisia.

 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005353116.html

 

Voi vain ihmetellä, että miten Suomen poliisi on noin kädetön hallitsemaan turvapaikanhakijoita ja heidän tukijoitaan! Tämä ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta, kun nämä hyökkäävät poliisien kimppuun. Tämä tilanne on ihan selvää virkavallan vastustamista. Miten Suomen poliisi voi sallia tälläistä touhua turvapaikanhakijoilta ja niiden puolustajilta, mutta ei missään nimessä siltä porukalta, jotka tälläistä väkivaltaista virkavallan vastustamista vastustaa ja osoittavat mieltä rauhallisesti. He eivät siis nouse kauhealla porukalla vastustamaan virkavallan toimintaa!

 

https://www.facebook.com/tjohannanummi/videos/g.104158903532/10156419876...

 

Ei ole kauan, kun tämä sama porukka saartoi Pasilassa kaikki poliisien hälytysajoihin lähteneet autot ja poliisi oli voimaton. Eivät siis saaneet taaskaan porukkaa hallintaan. He etsivät autoista pakkopalautettavaa ja siksi pysäyttivät kaikki tärkeät hälytysajot poliiseilta siellä. Sitten nämä useat häiriökäyttäytymiset lentokentillä. Jopa ministerit ja kansanedustajat ovat kehottaneet häiriökäyttäytymiseen lentokeissa. Miten tällänenki sallitaan, joka vaarantaa lentokoneliikenteen?

 

https://www.suomenuutiset.fi/ville-niinisto-yllytti-kannattajiaan-vastus...

 

Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että milloin tähän touhuun saadaan vihdoin järkeä. Miksi joku porukka saa mellastaa paremmalla väkivallalla ja toinen ryhmä mustamaalataan ilman syytä? Nythän nämä isoimmat kiihkoilijat on jaettu ryhmiin.

Täällä Suomessa on ollut raaka sisällisota ja en yllättyisi yhtään, jos tälläisellä meiningillä sellainen tulisi uudestaan.

Nyt on aika hallituksen ja poliisin toimia, ennenkuin on liian myöhäistä. Ruotsi on varoittava esimerkki, että millaseksi toiminta voi pahimmillaan mennä. Siellä poliisi on jo monessa paikassa aivan avuton turvapaikanhakijoiden vuoksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aikamoista pelon ilmapiirin luomista. Ja vihan myös.

"Täällä Suomessa on ollut raaka sisällisota ja en yllättyisi yhtään, jos tälläisellä meiningillä sellainen tulisi uudestaan."

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on tosiaan vielä aika kaukana se - vaikkakin jos nettikeskusteluja on uskominen, siihen suuntaan ollaan pikkuhiljaa menossa. Uusi tilanne ja uudet kujeet. Silleen se kulttuuri kehittyy. Voi olla poliisinkin kunnioitus vielä kovilla, jos yksi jos toinenkin osapuoli sisäistää, että se ei pärjää pienellekään joukkovoimalle.

Tosin nythän niitä poliiseja varustellaan mukautumaan uuteen kulttuuriin. MP5:sta käteen. Saas nähdä milloin tulee ensimmäinen ylilyönti jos otteet alkavat koventua.

Unohdit inhon tunteen. Törmäsin sellaiseen, että kaikenlaiset totalitaristit ovat perinteisesti herkkiä kokemaan inhoa määrittelemiään vihollisia kohtaan. Vihollinen ovat sairaus tai syöpäläinen, joka pitää puhdistaa pois.

Kannattaa tarkkailla keskusteluja. Lääkärin elkein ihmisryhmistä tai ihmisten ominaisuuksista sairautena puhuva saattaa olla totalitaristi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen poliisi on noin kädetön hallitsemaan turvapaikanhakijoita"

Vihervasemmisto on poliittisessa suojeluksessa kuten turvapaikanhakijatkin.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Näin se tuntuu valitettavasti Jarmo olevan. Jos nämä virkavallan vastustajat ei olisi turvapaikanhakijoita, olisi tilanteessa käytetty fyysistä voimaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikä ihme tuo on? 200 istuu eduskunnassa käsiensä päällä ja mikään täällä ei enää toimi. Oliko ohjeet poliiseille tullut esim.päättäjiltä miten saa toimia?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Täällä Suomessa on ollut raaka sisällisota ja en yllättyisi yhtään, jos tälläisellä meiningillä sellainen tulisi uudestaan."

Voi hyvät hyssykät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa vuonna 1918 käytyä sotaa on kutsuttu myös sisällissodaksi , koska se erinomaisesti täyttää erään sisällissodalle luonteenomaisen piirteen.

Sisällissodassa ovat vastakkain saman maan kansalaiset ja heidän lisäkseen sotaan osallistuu muiden maiden kansalaisia. Vuonna 1918 suomalaiset taistelivat toisiaan vastaan ja lisäksi sotaan osallistui venäläisiä, ruotsalaisia, saksalaisia ja pienemmässä mittakaavassa monen muunkin maan kansalaisia.

Valmiudet huomattavasti monikulttuurisempaan sisällissotaan ovat Suomessa jo havaittavissa ja aistittavissa.

Eri asia on, syttyykö sisällissota.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Vuoden 1918 tapahtumien rinnastaminen siihen, kun jokunen turvapaikanhakija istuu tiellä estäen poliisiauton kulun, on täysin absurdia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Käsitykseni mukaan aiheena oli suomalainen turvapaikkapolitiikka laajemminkin kuin vain yhden perheen pakkopalauttamisena lähtömaahansa ja tämän toimeenpanon aiheuttama mielenkuohu sivullisissa henkilöissä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #37

Taas minun käsityksen mukaan blogistin sanoma on, että jos poliisi ei saa pamputtaa turvapaikanhakijoita niin kohta syttyy sisällissota. No, ainakin Iltalehden mukaan pamppua sittemmin käytettiin. Siis poliisilla lopulta sittenkin oli munaa, joten blogisti voinee todeta että huoli oli tältä osin aiheeton.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #43

Se oli Kalevi enemmänkin toteamus nykytilanteesta, että kuinka Suomi on jakautunut. Jotku ei nää ku sen oman agendan asiat ja kaikki muu kiistetään jos seo vastenmielistä. Esimerkiksi vihrritten ja vasemmistoliiton kansanedustajat ovat tästä kuuluisia. Kaikki totuus joka negatiivistä, sensuroidaan!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin kauan kuin työttömillä teetetään 30 milj/työtuntia ilmaiseksi.
-Niin kauan kuin leipäjonot kasvaa .
-Niin kauan kuin toimeentulotuki on vain 487e/kk yhden kk elantoon.
Saatte olla varma siitä että tilanne alkaa olla jo räjähdysherkkä ja jotain pahempaakin voi sattua.Ja sitten onkin vitsit vähissä myös Arkadianmäellä .
"Kuinka näin pääsi käymään"? Ja se on politikkojen käsissä mihin suuntaan ollaan menossa.

Tästä juuri on lukuisat alan asiantuntijat varoittanut päättäjiä.Köyhyydestä ja kansan kahtia jaosta.
Mitään ei ole opittu historiasta .

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tietojen mukaan väkivaltaa ei tuolla ole käytetty.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ei ole, mutta tarkoitin tätä kovaa vastakkaisasettelua mitä täällä maassa on tullut viime vuosina. Jopa perheen sisällä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#6
Hieman itsekriittisyyttä!

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jep, siellä on varmaan hyvässä hengessä käyty keskustelua tyyliin:

Karkotusta vastustavat: olisivatko konstaapelit ystävällisiä, keskeyttäisivät virkatehtävän hoitamisen ja siirtyisivät tuonne oven taakse asuntoon.

Poliisi: Juu, totta kai kun noin kauniisti pyydetään.

Tai sitten siellä on ollut isomman joukon toimesta sen verran aggressiivista touhuilua, että ammattitaitoinen poliisi on päättänyt odottaa tilanteen tasapainottumista (lue: niitä useita lisäpartioita), jottei voimakeinoissa tarvitse mennä kovin äärimmäisyyksiin.

Mikähän olisi ollut tilanne, jos poliisi olisi protestoinnista huolimatta jatkanut tehtävän hoitamista? Rauhallisesti käyttäytyvä mielenosoittajajoukko olisi kiltisti väistynyt?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tämä tilanne on menossa huolestuttavasti kohti Ruotsin ongelmia, myös poliisin työssä. Kaikki ovat varmaan kuulleet, että poliisi ei pysty menemään kaikkiin paikkoihin enää nykypäivänä. Poliiseja eroaa myös tämän vuoksi virastaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hyvin poliisi seuraa tilannetta.

Kallion tappelunujakassa poliisiauto oli edessä olevalla aukiolla parkissa, eivätkä reagoineet tilanteeseen mitenkään. Siitä sitten kehittyi vaarallisempi tilanne. Poliisin toimintaa ei ole tutkittu mitenkään. Miksi poliisiauto seisoi, lähellä, eivätkä tehneet mitään?

Video: "Auto hurjasteli jalkakäytävällä Helsingin Kalliossa – mies pidätetty"

"Helsingin poliisin mukaan paikalla oli useamman hengen tappelu, ja jalkakäytävällä ajelu liittyy edeltäviin tapahtumiin. Henkilöt ovat poliisin mukaan noin 30-vuotiaita."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/auto-...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mitähän siellä alahärmän koululla tapahtuu. Tietääkö joku. Uutisoinnista rivien välistä lukemalla päättelen, että sielläkin jotain erikoista?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pikkujuttu ja pikkupojat asialla. Melkoista suomen kielellä kaartelua toki.

"Ilta-Sanomien haastatteleman sivistysjohtajan Markku Viitasaaren mukaan rähinään osallistui kaksi poikaa, jotka osallistuvat perusopetukseen valmistavaan opetukseen. Kyseinen opetus on tarkoitettu suomea taitamattomille turvapaikanhakijoille.

Viitasaari sanoo jutussa, että henkilökunta yritti puuttua tilanteeseen, mutta ei tämä ei auttanut.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä." (Pohjalainen)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005353266.html?ut...

Jp Lehto, siinä on linkkiä. Ulkomaalaisia henkilöitä yllättäin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti alaikäiset turvapaikan hakijat turhautuneet alahärmän tarjoamaan koulutukseen.

Marko Parkkola

"Alahärmän koulussa tänään kultua tilanteen alkuvaiheista! Ennen kuin lehdet yrittää vääristellä,Nämä täysi-ikäiset mamut olivat tuijottaneet jonkun tytön takapuolta, jolloin tyttö tuumas ota nyt kuvakin jos kiinnostaa nuon paljon. Jolloin mamu mennyt räkäisemään tyttöä silmille ja senjälkeen alaikäiset pojat menneet puollustamaan koulukaveriaan, jolloin mamut alkaneet lyödä puollustajia."

Kuuluu koululta kielioppivirheellistä viestiä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Miksi aikuisia miehiä tungetaan teinien sekaan?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Onko poliisit vokin asunnossa panttivankina edelleen? Tällainen Suomen poliisiin kohdistuva vapauden riisto luulisi olevan erittäin vakava rikos!!

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ovat kai juuri monen tunnin jälkeen saaneet rynnäköllä tilanteen rauhoittumaan sisällä. Saapa nähä miten tämä jatkuu.

Marko Parkkola

Juuri katsoin livestreamista, kun poliisi sai viimein tilanteen hallintaansa käyttäen voimaa, pamppua ja kaasua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Tämänpäiväisen blogisi linkistä ja tekstin Ehrnroothin kolumnia koskevista kommenteista saattaisi muodostaa päinvastaisen käsityksen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

Tuo Pamputus oli hyvä konsti isonikäpolven aikana.
Nokialainen "kasvatusväline"! Ei edes tarvittu aseita saati konekiväärejä poliiseille. Vain musta kumipamppu piti nuorison ruodussa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kova kovaa vasten (tarpeelliset voimakeinot) onkin tällaisissa tilanteissa varmasti se ainoa oikea keino, kun on edetty pisteeseen missä poliisin uskottavuus on jo pelissä, ja on "isännän kädestä" konkreettisesti näytettävä tp-hakijoille kummalla se valta ja auktoriteetti suomalaisessa yhteiskunnassa viime kädessä on, heillä vai virkavallalla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Siellä näytti olevan myös Suomalaisia. Tuomioita pitäisi tulla kuin aikoinaan kettutytöille, ilmeisesti eivät opi jos tuomiot eivät ole tuntuvia.

Marko Parkkola

Hyvä että polpo saa vähän itsekin huomata, missä ongelmat sijaitsevat. Ratkaisu ei liene palkata lisää vihapuhepoliiseja.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Joo ratkaisu ei todellakaan ole palkata lisää vihapuhe poliiseja nettiin. Ihmiset hitto aivan turhaa sellasilla työllistää poliisia. Ja poliisikin kyllä käyttää siihen liikaa resursseja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Poliisit ongelmissa koska laittomuuksiin ei saa suvaitsevaisuuden nimissä puuttua. Näille turvapaikanhakijoille kuten myös suvaitsevaistolle pitäisi näyttää kuka tässä maassa määrää.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Siis mitähän tossa tehdään? Jotain siin lavastetaan, mutta mitä? Mistähän tuo kuvaaja on?

Marko Parkkola

Näitä lavastuksiahan on paljastunut kuin liukuhihnalta. En ihmettelisi ollenkaan, jos kuva punasilmäisestä poliisiväkivallan uhriksi joutuneesta ilmestyisi jossain vasemmistolaislehdessä. Olihan paikalla vasemmistoliiton väkeä muutenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olisikohan vielä viisi vuottakaan sitten kukaan voinut kuvitella, että valtakunnallinen tiedotusväline julkaisee yleisönosastossa niin murhanhimoista tekstiä kuin Uusi Suomi tänään artikkelinsa kommenttiosastossa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229149-tilanne-pa...

Marko Parkkola

Ei mitään uutta. Vastahan täällä kehotettiin eilen laittomuuksiin mm. vastustamaan pakkopalautuksia. Tein asiasta ilmoituksen ylläpidolle, mutta ylläpito suvaitsee rikokseen yllyttämisen.

Jari Rahkonen

Niin ja olisikohan kukaan vielä viisi vuottakaan sitten voinut kuvitella minkälainen sekasotku tähän maahan saadaan ihan parissa vuodessa aikaiseksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Rupeaa olemaan persuilta ja muilta rasisteilta jo samaa meininkiä ulkomaalaisia kohtaan kuin natseilla aikoinaan juutalaisia kohtaan. Tulee suoranaisia teloituskäskyjä heitä kohtaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, siellä itseoppinut juristi Vuorela neuvoo rikoslakia koskevissa ongelmissa. En meinannut naurultani saada luettua...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo, teillä siellä Kiinassa on varmaan nettikirjoittelu paljon vapaampaa. Epäilemättä tunnet sen asian.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Kiina ei kyllä tähän asiaan kuulu millään tavalla. Ymmärrän kyllä tuntemasi kateuden, sen olet osoittanut usein Kiinasta puhumalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kyllä sä Vuorela olet nyt tehnyt selväksi kantasi! Suomen poliisi oli tänään kuin lammaslauma, ehkä viel munattomampi. Hävettää ihan niiden puolesta. Nyt järeät otteet käyttöön!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja poliisit rikkomaan lakeja? Eläköön persut .Lisää hyviä ideoita.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yleensä vain käy niin, että jos toinen osapuoli, tässä tapauksessa Poliiit, ottavat "järeät aseet" käyttöön niin samaa tekee myös vastapuoli ja sitten ollaan tiellä jossa voittajia ei ole. Pres. Koivisto totesi aikoinaan, "ei pidä provosoitua jos provosoidaan" ja onneksi suomalain poliisilaitoksessa tämä ymmärretään toimii juuri näin, olla provsoitumatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Afganistaniin pakkopalauttaminen on rikos ihmisyyttä vastaan.

Hyvä että jotkut uskaltavat tätä hallituksen sisällä olevasta poliittisesta nationalistisesta populismista johtuvaa mielivaltaista ihmisten sota-alueelle pakkopalautuksia vastustaa.

Olen siis kmielenosoittajien puolella ja yhteiskunnan harjoittamaa mielivaltaa vastaan. Alkaa mennä natsimeiningiksi nimittäin tämä touhu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Terminologiaa tarkistaisin tuosta kommentistasi. Eikö mielivaltaa ole se, että tehdään päätöksiä oman mielen mukaan. Lienee mielivallan vastakohta, että päätökset perustetaan määriteltyihin kriteereihin? Joku kutsuisi jopa hyväksi hallintotavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet oikeassa. Kritiikin voisikin siis kohdistaa niihin kriteereihin millä ne "mielivallattomat" päätökset tehdään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #52

Toki voi. Mikäli käsitin katsantokantasi oikein lienet lähinnä eri mieltä siitä voidaanko Afghanistan katsoa turvalliseksi maaksi kansalaisilleen. Tuohon minulla ei ole näkemystä, eikä edes mielenkiintoa syventyä asiaan. Niin kauan kun määritelmä on näin, on oikein että palautukset toimeenpannaan. En missään tapauksessa kannata joidenkin päätösten toimeenpanon mielivaltaista toteuttamatta jättämistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Toki voi. Mikäli käsitin katsantokantasi oikein lienet lähinnä eri mieltä siitä voidaanko Afghanistan katsoa turvalliseksi maaksi kansalaisilleen. "

Afganistan voi olla turvallinen, vähemmän turvallinen tai täysin turvaton, se riippuu kenestä turvapaikanhakijasta on kyse ja oikeuden päätös voi olla väärä.

Poliisia ei siis voi syytää, eikä lain toimeenpanjijoita, mutta epäilen että turvapaikkapäätösten tekijöitä on poliittisesti painostettu tekemään turvapaikanhakijoiden kannalta riskipäätöksiä.

Onhan hallitusksessa ministereinä, vallankaappausta edeltäneen persupuolueen entisiä kannattajia, nykyisin ne tosin on sinisiä ministereitä, mutta aatemaailma lienee ennallaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Minun on aika vetäytyä keskustelusta takavasemmalle, kun esitetään epäilys, ei vain virkamieskunnan, vaan myös koko oikeuslaitoksen joutuneen poliittisen painostuksen kohteeksi. Vaikka rakastankin salaliittoteorioita, en jaksa tuosta innostua. Kaikki viittaa siihen, että Suomi on ottanut viime vuosina vastuun tuhansien ja tuhansien turvapaikkahakemusten käsittelystä, jotka se olisi voinut helposti sysätä toisen valtion hoidettavaksi. On täysin järjen vastaista että ensin toimitaan niin, jotta sitten palautettaisiin ihmisiä väärin perustein.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"On täysin järjen vastaista että ensin toimitaan niin, jotta sitten palautettaisiin ihmisiä väärin perustein."

Suurin osa tulijoista taisi palata ihan vapaaehtoisesti ja täysin järjellisin perustein, kun huomasivat miten ankeaa täällä Suomessa on. Lopuilla sitten lienee järjelliset perusteet jäädä, järjellisemmät ainakin kuin palata takaisin.

Ihminen on sellainen että se pyrkii järjellisiin valintoihin, eikä palaa kotimaahansa jos se on heidän kannaltaan järjetöntä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Täysin samaa mieltä. Miten se mielestäsi liittyy siihen, että Suomi otti käsiteltäväkseen kaikki ne turvapaikkahakemukset, joista se ei ollut vastuussa?

"Samat ministerit" siellä on ollut hallituksessa silloinkin. Ajattelitko, että vasta myöhemmin mieli muuttui ja ruvettiin painostamaan virkamiehiä laittomuuksiin? Miksi ei painostettu käyttämään tarjolla ollutta laillista vapautumiskeinoa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

Ministerienkin pitää noudattaa lakia, persuministerienkin piti niin tehdä, lain rikkomisesta joutuisi oikeuteen.

Myöhemmin on sitten kehitetty "laillisia" keinoja, kuten nämä karkoitukset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Koska näitä "laillisia keinoja" on kehitelty, kun kirjoitat, että "myöhemmin"? Palautettavat henkilöt ovat saaneet kielteisen turvapaikkiapäätöksen, joten heidän asiansa on tutkittu, aivan riittävässä määrin. Muun muassa Refugee Hospitality Club (Finland) -sivustolla yllytetään avoimesti vastustamaan poliisia sen virkatehtävissä ja myös vaarantamaan lentoturvallisuutta. Vaikka poliisi ei Suomessa ole erityisen kovaotteinen, voin kertoa, että yleensä sen kanssa jää toiseksi, aivan kuten Jyväskylässä. Jonkin aikaa tätä palautusten vastustamista tullaan katsomaan ikään kuin läpi sormien, mutta sikäli kuin se yleistyy, keinot tulevat melko varmasti kovenemaan. Kyseessä on avoimesti rikollinen toiminta. Ei kenelläkään ole oikeutta valita, mitä viranomaisen päätöksiä noudatetaan, se johtaa anarkiaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Mitä ihmettä sinä sekoilet. Juurihan väitit, että karkotuksia tehdään väärin perustein, painostuksen alaisena, eli virkavelvollisuutta rikkoen. Kolmen kuukauden sisällä turvapaikkahakemuksen vastaanottamisesta olisi ensimmäiselle saapumismaalle EU:n alueella voitu kuitenkin esittää Dublin-asetuksen Artikla 21 mukainen vastaanottopyyntö valtaosasta hakijoista, täysin laillisesti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #61

Kaipa sitä jonkin verran yritettiin tehdä. Syksyn 2015 luvut koko Euroopassa olivat kuitenkin niin hurjia, että oikean vastaanottajan löytäminen ei ollut ihan yksinkertaista. Käytännön pohdintoihin vaikutti epäilemättä sekin, että Ruotsin luvut olivat niin paljon Suomen lukuja hurjempia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

Jos hakijan esittämä tarina vuotaa niin pahasti, ettei edes matkareittiä saada luotettavasti selvitettyä, miten ihmeessä voitaisiin varmistaa uskottavat tiedot henkilöön kohdistuvasta vainosta? Kuulostaa vahvasti ilmeisen aiheettomalta turvapaikkahakemukselta, jolloin nopeutetun menettelyn jälkeen olisi voitu toivottaa hyvää kotimatkaa.

Onhan täysin ilmeistä, että päätös hakemusten käsittelystä täällä oli tietoinen valinta. Itse arvelen että näin vältettiin suurien maiden vaatimus taakanjaosta sopimuksen kautta. Sisäinen salaliittoteoreetikkoni sanoo, että vastaanottopyyntö esitettiin vain niistä hakijoista, josta saatiin Eurodac-osuma. Nyt tuo uhkapeli näyttäisi toimineenkin ja hakijoiden määrä pienentynyt radikaalisti. Taakanjaolla saattaisi osuutemme hyvinkin olla suurempi. Ruotsin 2015 vastaanottamien turvapaikkahakemusten määrä tuskin vaikutti päätökseen millään tavoin. Sinne palauttamista kun ei tue mikään laki (olettaen etteivät sitä kautta tulleet saapuneet Ruotsiin suoraan EU:n ulkopuolelta).

En siis ota kantaa siihen meneteltiinkö oikein vai väärin, kun otettiin vastuu hakemusten käsittelystä. Otin asian esille vain siksi, että Arin argumentointi oli logiikaltaan nurinkurinen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #65

Olet Vuorela noilla linkeilläs ihan pihalla kyllä..Hohhoijaa.
Tiedätkö miksi pakolaistulva on saatu hallintaan?? Siksi koska perussuomalaisten kädenjälki näkyy siellä. Enää tänne ei tulla ja saada oitis oleskelulupa. Vasemmisto, Sdp ja vihreät sen muuttamista vaatii ja sillon tää räjähtäisi taas käsiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #67

Yritin kommentissa 63 ystävällisesti tulkita, miksi syksyn 2015 katastrofi ei ollut ihan kokonaan hallituksen syytä. Kommentin 65 kollmannessa linkissä kerroin, että syksyllä 2016 turvapaikanhakijoiden määrä oli pudonnut vuodessa 80%. Esitin luvut yhden henkilön tarkkuudella.

Ei kelpaa persulle. Olen ihan pihalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Olet Arto siis virkavallan vastustamisen puolella. Toi ei ollut mikään mielenosoitus! Ei ollut ennakkoon ilmotettu vaan pelkkä huligaani joukko. Nämä olisi pitänyt ottaa kiinni ja hajoittaa porukka heti alkuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Virkavalan vastustaminen oli tässä tapauksessa protesti päättäjille, joiden tahtoa virkavalta toteuttaa.

Virkavalta, eli poliisi ei ole syypää, eikä tuollaisesta rääsyläisjoukosta ole poliisille vastusta. Kaikki tiesivät että poliisi kyllä pääsee niskanpäälle, tavalla tai toisella, kyllä poliisilla keinoka rittää.

Mutta viesti meni varmasti päättäjille perille. Pakkopalautuksia ei hyväksytä. Se on sitten eri asia reagoivatko päättäjät millään tavalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Virkavalan vastustaminen oli tässä tapauksessa protesti päättäjille, joiden tahtoa virkavalta toteuttaa.

Virkavalta, eli poliisi ei ole syypää, eikä tuollaisesta rääsyläisjoukosta ole poliisille vastusta. Kaikki tiesivät että poliisi kyllä pääsee niskanpäälle, tavalla tai toisella, kyllä poliisilla keinoka rittää.

Mutta viesti meni varmasti päättäjille perille. Pakkopalautuksia ei hyväksytä. Se on sitten eri asia reagoivatko päättäjät millään tavalla.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #69

Eli tätä parempaa väkivaltaa. Eipä olis onnistunu maahanmuuton vastustajilta tollanen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Oletetaampa, että tuo huligaanijoukko, jonka media kertoi virheellisesti olleen mielenosoitusjoukko, olisikin ollut täysin suomalaisia maahanmuuttopoliitikkaa vastustavia. Mites heihin ois reagoitu? Sillon ois tehty pidätyksia vaikka he käyttäytyvät rauhallisesti, toisin ku nämä huligaanit. Aamulla sakot päälle virkamiehen väkivaltasesta vastustamisesta....Miksi siis näitä hyyssätään ja annetaan laittomasti kokoontua ja vastustaa virkavaltaa vorkatehtävissä?? Miksi jotku saa toimia erillailla kuin muut?? Vain etnisyyden vuoksi tämä sallitaan ja se ei ole omaa kansaa kohtaan oikein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset