Pekka Hetta Totuuksien etsijä. Hieman liianki suoraan asiat kertova kirjoittaja.

Syyllistyikö Helsingin poliisi hetki sitten syrjintään?

Sattui sopivasti tulemaan eräässä ryhmässä Youtube linkki, jossa oli livelähetys käynnissä Helsingin rautatientorilta. Siinä alettiin häätämään rauhassa istuneita ja seisoskelleita ihmisiä pois ihan ilman syytä. Jäin seuraamaan noin puoleksi tunniksi tapahtumaa ja kohta joku kenttäjohtaja nainen kertoi heille, että Rautietorilla ei saa kukaan kokoontua tänään. 
Toi sana, että kukaan ei saa tänään kokoontua Rautientorilla särähti korvaan ja pahasti.

Voiko poliisi siis päättää esimerkiksi ihonvärin perusteella kuka saa kokoontua Rautatientorilla? Minun mielestä jos poliisi antaa käskyn kaikkien poistua sieltä, jotka heidän mielestä kokoontuu, niin kielto pitää silloin koskea kaikkia.

Tänään sain todistaa tilannetta, että poliisi syyllistyi syrjintään mielestäni. Mielestäni se kaikkien tietämä maahanmuuttajien leiri pitää myös poistaa jos poliisi kieltää kokoontumisen Rautatietorilla! Eikö tämä asia pitäisi olla päivän selvä asia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (158 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ilmeisesti vain "suomi ensin" heilaajat olivat syyllistyneet rikoksiin? Siksi ehkä poliisi eväsi mainitun epäilyttävän ja rikoksiin taipuvaisen joukkion luvan uudelleen kokoontumiselle? Voi olla, että poistettavien sympatiseeraajat ja huutelijat haluttiin pois kyseiseltä torin osiolta? Oikeuttahan siellä ei voinut käydä, joten pääjohtajan ja parin muun poisvienti raudoissa antoi tarpeellisen tilannetiedon poliisille?

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

SE ryhmä ei ole syyllistynyt rikoksiin, mistä tuollasen käsityksen olet saanut? Leiri poistettiin ilman mitään selitystä SE ryhmän ylläpitäjille,, eli poliisi poisti ryhmän keksityillä syillä. Kannattaa katsoa myös Marko de Wit in video aiheesta... Hän kertoo miten poliisi on toiminut. Häpeä Suomen Poliisi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, ei poliisi syrjintään syyllistynyt, vaan korkeintaan vitkutteluun.

Pekka Pylkkönen

Ihmettelysi lienee nykystandardien mukaisesti rasismia.

Mitähän poliisi kuvittelee tällä saavuttavansa? Pihan toisella puolella hengailee hyvin todennäköisesti laittomasti maassa olevia ihmisiä. Nämä voisi hyvin panna samaan paattiin SE-eliittijoukkojen kanssa. Saavat välillä mennä molemmat melskaamaan vaikka Kabulin torille.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Kyllä.

törkeää ja loukkaavaa tälläinen Suomalaisia kohtaan.

Kuitenkin nuo ihmiset ovat normaalia Suomalaista sakkia, joille kuuluu ihmisoikeudet ja perustuslain takaamat sanan - sekä ilmaisunvapaudet jne.
Nyt heihin suhtaudutaan rikollisina poliisin toimesta

Mielipiteeni on ollut monta kuukautta että MOLEMMAT leirit pitää poistaa rautatientorilta.

Mikä ihme siinä on että sen laittomasti maassa olevien mielenilmaisun annetaan jatkua rautatientorilla, pidetään Suomen oikeusjärjestelmää PILKKANAAN

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Mielipiteeni on ollut monta kuukautta että MOLEMMAT leirit pitää poistaa rautatientorilta"

Kaikki heikennykset perustuslain mukaisiin kokoontumis- ja sananvapauksiin ovat askel kohti totalitarismia. Vallanpitäjät toki riemumielin sellaisen hyväksyisivät, mutta jos me kansalaiset ei moista kannatettaisi ihan vaan oman etumme takia? Pientä kiusaa joutuu sen takia aina välillä sietämään, mutta on kyllä sen väärti.

Mutta miksi "laittomasti maassa olevien" mielenosoitus tähän liittyy? He ovat hoitaneet kaikki mielenosoituksen järjestäjien velvollisuudet, eikä siksi ole mitään syytä heidän mielenosoitustaan lakkauttaa. Jos tarkoitat laittomasti maassa olemista, se on ulkomaalaisrikkomus josta rangaistus on sakkoja, ei perustuslaillisten oikeuksien menetys.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Siksi kun siellä on käytännössä sellainen partioleiritoiminta päällä, campingia voisi harrastaa ihan leirintäalueilla!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #48

"Siksi kun siellä on käytännössä sellainen partioleiritoiminta päällä..."

Mutta kun ei ole. Poliisi on valvonut ettei mielenosoituksissa leiriydytä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #54

no päiväleiri sitten . Käydään yöt nukkumassa kaverilla tai oikein kovasti halailevilla täteillä. onneksi näille yksin kurpitsavankkureilla lapsiparoille syliä on tarjolla.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hannu, älä puhu noin tyhmiä! Jos et tunne laittomien leirin tapoja ja oloa, älä kirjoita!

Poliisin 1. perustelu heidän jäämiselleen oli: "Koska he eivät ole tehneet ilmoitusta mielenosoituksesta, emme osaa heille mitään!"

Kun he huomasivat tämän perustelun hölmöyden, he muuttivat perustelua:"Siellä ei ole tapahtunut sivullisten häirintää." Ja jos viitsisit selvittää asioita, näkisit äkkiä, että siellä sitä häirintää ja turvallisuuden vaarantamista vasta on ollutkin.

Suomen poliisi on nyt ällöttävästi politisoitunut. Suomeen on syntynyt no-go-alue suomalaisille ja se on Rautatientori.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #49

Niin. Jos viitsit itse selvittää, niin 'laittomien' mielenosoituksen ilmoitus oli ihan kunnossa.

Haluaisin kyllä lähdeviitteen tuolle poliisin ensimmäiselle perustelulle, koska en ole sitä itse missään nähnyt.

Rautatientori on ollut ainakin minun nähdäkseni ihan go-jos-huvittaa-aluetta. Jollei huvita mennä, niin ei se siitä no-goksi muutu. Mitään vaaraa ei laittomiksi sanomiesi mielenosoituksesta ole kenellekään ollut.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

On hyvin loukkaavaa rinnastaa Marco de Wit ja SE suomalaisiin. Minä en koe mokomaa räyhäremmiin mitään yhteyttä. Suomalainen kirjoitetaan muuten pienellä. Onko suomalaisuus nostettu jumalaiseen asemaan, kun se täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Voiko poliisi siis päättää esimerkiksi ihonvärin perusteella kuka saa kokoontua Rautatientorilla?"

Tuntuu erikoiselta koska kokoontumisvapaus pitäisi olla kaikenvärisillä. En ole kuullut että karkotusta vastustavia oltaisiin häätämässä, vai eikö asiasta vain tiedoteta?

Kai Sinkkonen

Näin suomessa.. poliisivaltio käy omien päälle, vaan ainoastaa sen takia että ne on SUOMALAISIA!! mut ne ei tee mitään estääkseen laittomien maahantunkeutujien leiriytymisen ihan samalla nurkalle!! SIIS LAITTOMIEN!! Näin suomi 100-v

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Eihän tuo poliisin toiminta ihan tasa-arvoista ole ollut. Poliittinen paine on vaan liian kova. Samoin pelko terrorismista. Taitaa myös olla osansa sillä poliisien fb-ryhmän aiheuttamasta kohusta.

En tiedä, millaista älämölöä siellä on pidetty, mutta kovin mielivaltaiselta ovat poliisin toimet näyttäneet. Perustuslaillisen oikeuden evääminen, järjestää mielenilmaisu, on aika raskas toimenpide.

Ymmärrän toisaalta poliisin pelon siitä, mikäli he yrittäisivät toimia samoin laittomasti maassaolevien suhteen. Heitä ei noin vain talutettaisikaan koppiautoon.

En tykkää tämän joukkion tavasta toimia, enkä voisi itse osallistua tuollaiseen tapahtumaan, mutta en lähtisi myöskään estämään keneltäkään mahdollisuutta käyttää perustuslaillista oikeuttaan. Käytti sitä sitten tyhmästi tai viisaasti.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niiden perustuslaillisten oikeuksien myötä tulee myös velvollisuuksia. Mielenosoituksen järjestäjä joutuu muunmuassa huolehtimaan järjestyksenvalvonnasta, minkä Suomi Ensin mielenosoitus laiminlöi huomautuksesta ja reilusta määräajasta sen hoitamiseen huolimatta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Junes Lokka vedätti hineosti se-ryhmää. Sehän on sun valtuustotoveri. :)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tässä selitys miksei Junes Hki:ssa.

https://www.youtube.com/watch?v=sKuk0R9rFGs

Poliisi noudattaa ko. ylikomissaarin käskyjä ja päivän tosi-tv:stä noussut lähinnä esiin, että voimankäyttöä kannattaisi vähän hioa, kerrata hallintaotteita, julkisella paikalla ja varsinkin kun se tulee suorana nettiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mielestäni ei syyllistynyt.

Perustelut : POliisin tehtäviin kuuluu yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonta sekä häiriöiden ennaltaehkäisy. Suomi ensin -mielenosoittajat ovat profiloituneet häiriönaiheuttajiksi => poliisilla on velvollisuus kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi estää yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantavat häiriönaiheuttajien kokoontumiset...

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Pötypuhetta, että " SE-joukko on profiloitunut häiriönaiheuttajaksi", aivan omasta päästäkö keksit. Jos yhtään olisit perillä asioista, olisit kyllä kuullut moneen kertaan, että SE-joukko on korostanut lainmukaisuutta ja rauhanomaisuutta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kannattanee ottaa yhteyttä mahdollisimman moneen viranomaistahoon, kuten tasa-arvovaltuutettuun.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaa kehoitan mikäli asia ahdistaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Poliisi käytti laillisia valtuuksiaan keskeyttääkseen mielenosoituksen, jonka se katsoi vaarantavan kansalaisten turvallisuuden.

Muut mielenosoitukset eivät liity asiaan mitenkään. JOs savolaisten mielenosoitus keskeytetään, niin ei tasa-arvon nimissä tarvitse keskeyttää hervantalaisten mielenosoitusta.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen keskeyttämiseen ei ilmeisestikään ole mitään lainmukaisia perusteita olemassa, joten toimienpiteisiin ei ole sikälikään mitään aihetta.

Pekka Pylkkönen

Leirin purkamiseen kyllä olisi lailliset perusteet. Samoin ulkomaalaisvalvontaan mielenosoituksessa. Tämä nyt on tietysti spekulaatiota mutta jos ensimmäinen leiri joka sinne pykättiin olisi ollut SE-porukan, melkein luulisin että kaupunki olisi nopeasti ilmoittanut että täällä ei pidetä leirejä. Sen verran natseja kapunginvaltuustosta löytyy vihervassariryhmistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Paino sanalla OLISI. Siis jos kaupunki olisi sitä vaatinut ja perustellut tarvetta kyseisen tilan muulle käytölle. Ei vaatinut, joten laillisia perusteita ei ole tähän mennessä ollut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #33

Ei poliisi tarvitse kaupungin vaatimusta tai lupaa häiriötekijöiden poistamiseen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #37

Ja vain toinen mielenosoituksista on ollut häiriötekijä poliisin mukaan. Tai tarkemmin ottaen vaaratekijä. Mielenosoitusoikeus perustuu perustuslaillisiin sanan- ja kokoontumisvapauteen, joten niiden käytön tulkitseminen "häiriötekijäksi" vaatii aika korkean riman.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #33

Se on ollut poliittinen tulkinta että onko leirissä kyse leiristä vai mielenosoituksesta. Edellinen on kielletty tuossa paikassa ja jälkimmäinen sallittu.

Äläkä ymmärrä väärin, SE-leirikin olisi pitänyt heivata ensimmäisenä iltana hemmettiin siitä torilta. Se on yhteistä tilaa.

Haluaisin kaupunkini takaisin kaikilta näiltä pöljiltä. Kabulilaiset Kabuliin, Kontulalaiset Kontulaan - ja kaikki tervetuloa pistäytymään. Omilla rahoilla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #38

Ei. Ei ole tulkintakysymys. Mielenosoitus on hyvin tarkkaan määritelty, kuten myös leiriytyminen. Poliisi on näiden mielenosoitusten aikana valvonut, ettei mielenosoituksissa leiriydytä. Yöpyminen on ollut kiellettyä, SEn mielenosoitus sai siitä huomautuksenkin - ainakin heidän omien videoittensa perusteella, joissa itkivät kuinka poliisi kielsi nukkumasta.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Väärin, ne eivät ole turvpaikanhakijoita, vaan laittomia kolmen hylsyn saaneita, kukaan ei tiedä, korostan valitettavasti kukaan keitä siellä on. Se tiedetään, että siellä on kolmen hylsyn saaneita. Miten laittomasti maassa olevilla on muka suomen perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä?

Se tietenkin on totta, että mielenosoitus A ja B ovat eri tapauksia, mutta tämä A(teneumin edessä ) on nyt vaan laiton.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli poliisit olettavat että ainoastaan karkotusta odottavat ovat vaarallisia niin saattavat huomata että sitä vaaraa voi tulla suomalaiseltakin taholta. Tuskin tyytyvät poliisin päätökseen. Ainoa oikea tapa olisi lopettaa ulkomaalaisten mielenosoitus koska se selkeästi provosoi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mamut on valvonnassa torilla. Jos joku heistä olisi uhka niin hänet haettaisiin pois.

Ilkka Vaittinen

Perustuslaki:

Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.
Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.
13 §
Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus
Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.
Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.
Tarkempia säännöksiä kokoontumisvapauden ja yhdistymisvapauden käyttämisestä annetaan lailla

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep. Sieltä Kokoontumislaista:

3 §
Tilaisuuden järjestämisen yleiset periaatteet

Yleinen kokous ja yleisötilaisuus on järjestettävä rauhanomaisesti sekä osanottajien tai sivullisten turvallisuutta vaarantamatta ja heidän oikeuksiaan loukkaamatta. Tällaista tilaisuutta järjestettäessä on huolehdittava siitä, ettei kokoontumisesta aiheudu huomattavaa haittaa ympäristölle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

SE ryhmän mielenosoittajia epäillään 20 pahoinpitelystä, eiköhän siinä ole riittävästi syytä estää heidän toimintaansa rautatientorilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saahan sitä epäillä, minä epäilen sitä toista mielenosoittajaryhmää 100 pahoinpitelystä. Suomi olisi Turkin kastissa jos mielensoittajat vielä vangittaisiin, oppositiolta on jo tukittu suut.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Se toinen ryhmä ei kuitenkaan ole videoinut näitä pahoinpitelyitä nettiin. SE -ryhmä on paljon laittanut nettiin materiaalia. Ja jopa minun turvallisuusalan tausta - ja siihen liittynyt lakipykälänillitys - on antanut tarpeelliset tiedot siitä että teot ovat melko selvästi nimenomaan pahoinpitelyitä.

Epäily ja epäily eivät ole aina sama asia. On eri asia juridiesessa mielessä pitää epäilyjä kuulustelussa tai oikeudessa kuin epäillä ilman mitään näyttöä rikoksen tapahutumisesta jotain jossain.

Ihme sanasaivartelua sinulta. Epäilen että ei anna kuvaa sinusta - tai kanssasi samaa mieltä olevista - järkevänä ihmisenä joka tuntee logiikan ja Suomen lain. Tai äidinkielen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Ihme sanasaivartelua sinulta."

Eli onko sinulla näyttöä tai muuten saivartelet. Laita linkki videoon josta voimme katsoa näyttösi kelpoisuuden joka tullaan ratkaisemaan lakituvassa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Löytyykö Tuomo Greniltä todisteita pahoinpitelyistä vai muutenko vaan suutaan soittelee?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #32

"Yhyy, Tuomo Gren ei päivystä vastaamassa minulle vartin sisällä joten toistan itseäni"

Puhe on epäilyistä, koska oikeusvaltiossa ei ole tapana puhua syyllisistä ennen oikeudenkäyntiä. Poliisin sen sijaan on toimittava sen mukaan, että sivullisten turvallisuus ei vaarannu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Nettivideoilla en selvää näyttöä maahantunkeutujien leirin väkivallasta ja poliisin pidättämistä ja käsirautoidetuista häiritsijöistä. On täysin selvää näyttöä että toinenkin leiri aiheutttaa häiriöitä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #42

Hienoa jos olet nähnyt nettivideoita. Miksi kuvittelit sen kertomisen olevan jotenkin olennaista? Olisit edes viitsinyt linkata ne.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Kerrotko miksi itse epäilet sen toisen mielosoitusryhmän syyllistyneen 100 pahoinpitelyyn?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mihin perustat epäilysi? Poliisilla täytyy olla näyttöä siitä, että SE ryhmän mielenosoitus aiheuttaa vaaraa, ei sitä muuten vois sieltä häätää.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

SE on kuvannut kaiken ja videot on katsottavissa kuvaajien youtube kanavilta. Löytyykö pahoinpitelyjä? Yövaövojat ottivat kiinni lentäjänä toimivan henkilön, joka oli tullut repimään kylttejä eli teki rikoksen. Rikollisen saa jokainen ottaa verekseltään kiinni. Poliisi tuli 20 minuutin kuluttua ja puhuttelun jälkeen päästi rikollisen vapaaksi. Että semmoinen "pahoinpitely". Häiriköitä lienee jouduttu työntämään kauemmaksi. Kaikki löytyy videoituna ja toimivat todisteina.

Mielestäni SE voi kannella ylimmälle lainvalvojalle poliisin ylireagoinnista ja laittomuuksista.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Selvästikin mielenosoittajilta puuttui pelisilmää. Jos he olisivat huutaneet, että "Suomi viimeisenä" he eivät olisi joutuneet putkaan, vaan saaneet uudet untuvatakit ja muutaman tonnin 100-vuotis juhlarahaa syömisiin ja juomisiin. No, tekemällä oppii.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Poliisilaki antaa poliisille käytännössä rajattomat oikeudet. Esimerkiksi muutama vuosi sitten partio heitti kaksi bussia odottanutta alaikäistä poikaa juoppoputkaan jonkun ohikulkijan ilmoituksen perusteella. Olivat kuulemma "kroplanneet" autoja. Myöhemmin todettiin, että mitään nerkkejä tällaisets aei pysäköidyissäautoissa ollut havaittu. Valitus ei aiheuttanut toimenpiteitä, hylkypäätöksessä vedottiin siihen juuri siihen, että poliisi voi ottaa kenet hyvänsä talteen järjestyksen säilyttämiseksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Varmasti näin, voisin tähän ottaa kannabiskortin käyttöön. Poliisi on osa laillista väkivaltakoneistoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"poliisi voi ottaa kenet hyvänsä talteen järjestyksen säilyttämiseksi."

Paitsi hallituksen erityisssuojeluksessa olevia kunniakansalaisia vaikka ovat saaneet hylkäävän oleskelulupapäätöksen. Erikoista toimintaa hallitukselta ja poliiseilta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Huomaat sanat "järjestyksen säilyttämiseksi", koska itsekin siteeraat niitä. Ongelma lienee siis lukemisen ymmärtämisessä.

Maahanmuuttajien mielenosoitus ei ole aiheuttanut järjestyshäiriöitä niin, että olisi ollut tarpeen ottaa ketään säilöön. Heidän oleskelulupahakemustensa status ei asiaan vaikuta. Ulkomaalaisrikkomuksesta on seurauksena sakkoja, ei perustuslaillisten oikeuksien menetys.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #47

"Maahanmuuttajien mielenosoitus ei ole aiheuttanut järjestyshäiriöitä"

Itseasiassa he ovat aiheuttaneet koko ongelman ja kaikki häiriöt ovat alkuperäisen leiriytymisen syytä. Sitä seuranneet tapahtumat ovat olleet vain seurausta kaupungin ja poliisin leväperäisestä suhtautumisesta leiritymiseen kaupungin keskeisellä paikalla. Alkuperäinen ongelma on siis edelleen, luuleeko joku että nyt tilanne olisi ratkaistu?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #51

Ei. Inttämäsi 'provosoituminen' ei tee maahanmuutajien mielenosoituksesta syyllistä kenenkään muun tekemisiin.

Oikeusvaltiossa on tapana syyttää syyllisiä, ei heidän kohteitaan.

"Alkuperäiseksi ongelmaksi" nimeäsi mielenosoitus on perustuslain turvaaman kokoontumis- ja sananvapauden laillista käyttöä. Hävettää nähdä, että kansalaiset ovat valmiita ajamaan totalitarismin keinoja vain koska sattuvat olemaan eri mieltä mielenosoittajien kanssa.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja Vastaus kommenttiin #56

Laittomat ovat laittomasti maassa, totalitaristisen ongelman on aiheuttanut poiisin ylimielinen toiminta. Poliisi ei perustele, eikä niitä perusteluja tule sisäministeriöstäkään. Järjettömintä on, että rajat auki periaatteella maahan on haalittu potentiaalisia terrosristeja ja nyt kun sellaisesta on viitteitä suomessakin, syy on löydetty, vastamielenoisitukset , toreilla kävelevät kantasuomalaiset ja ns. vihapuhe. Tämähän on naurunäytelmää. Pähkähullu suomi taas. Tämä ei mene keskivertokansalaisen oikeustajuun.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #77

Sinä et taida olla keskivertokansalainen. Miksi luulet, että poliisi ei perustele? On toimitettu leiriin ohje pelisäännöistä, joita noudattamalla leiri olisi voinut jatkua. No eivät känniset rasistit osanneet olla ihmisiksi, tutkinnassa kolme pahoinpitelyepäilyä juhannusviikonlopulta. Ja siis leireily poikki, kuten poliisi oli varoittanut.

Keskivertokansalaiset kyllä tajuavat, he olivat nauramassa rasistiraukoille ja taputtamassa poliisille, kun leiri lopultakin purettiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

Milloin kerrot niistä väittämästäsi 100 pahoinpitelystä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

Odotan edelleen niitä Tuomo Grenin näyttöjä todistetuista pahoinpitelyistä. Ei taida näyttöjä löytyä yhtä paljon kuin Mustan Barbaarin äidin kohutusta pahoinpitelystä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tosiasiana pysyy että maahanmuuttajien mielenilmaus ja leiriintyminen aiheuttivat vastamielenosoituksen ja vastaavan leiriintymisen. Tämä oli provosoivaa joka jo itsessään aiheutti häiriötä leirialueille. Ainoa keino lopettaa provosointi ja häiriöt on poistaa molemmat leirit.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos sanot maahanmuuttajien leiriytymistä tosiasiaksi, voit varmaan esittää todisteet siitä?

Poliisi on valvonut, ettei mielenosoituksissa leiriydytä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Mulla on todisteet Hannu Ala-Olla, mutta kun olen ne lähettänyt etiäpäin, on keskustelu loppunut siihen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinulla Makkonen on aika erikoinen käsitys vastuusta. Se ei vastaa ollenkaan yleistä käsitystä. Jankkaat koko ajan, että jotenkin ihmeellisen automaattisesti ja tahdottomasti Suomi ensin-sakki olisi imeytynyt paikalle, kun ensin oli perustettu Oikeus elää-leiri. Miten ihmeessä kukaan voi ajatella noin? Kyllä se on ihan simppelisti niin, että provosoitunut on itse vastuussa teoistaan - ja myös siitä provosoitumisestaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Tosiasiana pysyy että maahanmuuttajien mielenilmaus ja leiriintyminen aiheuttivat vastamielenosoituksen ja vastaavan leiriintymisen. Tämä oli provosoivaa joka jo itsessään aiheutti häiriötä leirialueille. Ainoa keino lopettaa provosointi ja häiriöt on poistaa molemmat leirit."

Tämä kuulostaa samalta kuin väitteet siitä että naisen tietynlainen vaatetus on ollut syynä hänen raiskaukseensa ja että uhri on syyllinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vertauksesi on harvinaisen typerä. Tässä tapauksessa jo sana vastamielenosoitus ilmaisee miksi Suomi ensin leiri perustettiin. Maahantunkeutujien leiriä ei oltu saatu puretuksi vaatimuksista huolimatta ja siksi perustettiin toinen vastamielenosoittajien leiri. Jälkimmäistä ei edes olisi ollut ellei ulkomaalaiset olisi perustaneet omaa leiriään.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Siellä toisessa leirissä on ollut jatkuvalla syötöllä rauhattomuutta ja he ovat itse sitä tahalleen lietsoneet SE-leiriin. Ovat siis tulleet provosoimaan ihmisiä siellä. En ymmärrä miksi kaupunki ei puutu asiaan...Tai ymmärrän kyllä kun katsoo kuinka maahanmuutto myönteistä päättäjää siellä on vallassa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Tai ymmärrän kyllä kun katsoo kuinka maahanmuutto myönteistä päättäjää siellä on vallassa."

Ja hyvä niin. Muuten meidän maahanmuuttajien elämä olisi vielä turvattomampaa kuin se jo nyt on.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#119 Jukka Salakari
#"Tai ymmärrän kyllä kun katsoo kuinka maahanmuutto myönteistä päättäjää siellä on vallassa."

Ja hyvä niin. Muuten meidän maahanmuuttajien elämä olisi vielä turvattomampaa kuin se jo nyt on#

Älä näyttele tyhmää (vai oletko) luulisin, että sentään ymmärrät millaisista maahan tulleista Rautatietorilla on kysymys.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #120

Hetta on vaatinut että Suomi laittaa rajat kiinni. Perussuomalaisten ohjelmassa on kohtia jotka vaikuttavat paljon myös meihin potentiaalisiin paluumuuttajiin. Et ehkä ole lukenut sieltä vaatimuksia pakkosijoituksista maaseudulle tai todistusvaatimuksista hyödyllisyydestä yhteiskunnalle.

Rautatientorin pakolaiset ovat vain ensimmäiset tulilinjalla. Jo nyt tappouhkauksia kohdistuu myös suomalaisiin paluumuuttajiin tai Suomessa töissä oleviin ulkomaalaisiin koska heillä on erilainen ihonväri tai äidinkieli. Kunhan persut on saaneet pakolaiset häädetyksi maasta (mukaanlukien rajan takaa tulleet karjalaiset), on seuraava looginen askel ruotsinkieliset ja muut muuta kuin suomea puhuvat.

Suomi on kovin maahanmuuttovastainen maa. Itsekin olen näillä palstoilla saanut paljon toivotuksia pois pysymisestä kun kerroin ehkä joskus siellä vierailevani. Moneen muuhun maahan voin kokea olevani tervetullut, tälläkin viikolla olen saanut kutsuja Intiaan, Kiinaan ja Malesiaan. Suomessa pelätään vierasmaalaisten ja muualla asuneiden vaikutteita siihen "puhtaaseen suomalaiseen kulttuuriin".

"Ulkomailta ei Suomeen saa palkata yhtään syöpätutkijaa yliopistoon niin kauan kuin Suomessa on yksikin työtön". Näin minulle on sanottu, ja olet ehkä samaa mieltä?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #122
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #124

No hyvä että itse asiasta olet kuitenkin samaa mieltä.

Sampo Janatuinen

kyllä siinä selvästi sanottiin että "ei kukaan" saa kokoontua torilla tänään. kummasti poliisien "ei kukaan" ei koske islamisteja, ne ovat siellä vieläkin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Aika jännä tämä blogin kommenteissa esiin tullu Junes Lokan keskustelu ylikomissario Taposen kanssa.

Lokka on siis ilmeisesti ilmoittanut asianmukaisesti mielenilmauksen alkavaksi. Poliisi vaatii Lokkaa tulemaan laitokselle henkilökohtaisesti keskustelemaan tilaisuudesta ennekuin kokous voi alkaa.

Lokka kieltäytyy kunniasta ja tälläperustein poliisi ilmoittaa että tulevat poistamaan kyseisen mielenilmauksen.

Kysyttäessä mihin lakiin Taponen viittaa kun vaatii henkilökohtaista käyntiä poliisilaitoksella, Taponen vastaa että kokoontumislakiin. Neuvotteleminen järjestäjän kanssa.

Lokka ilmoittaa että neuvottelu voidaan hoitaa puhelimitse. Ja että hänellä ei ole mitään asiaa poliisille.

Taponen ilmoittaa ettei mielenosoitus onnistu.

Mitä kokoontumislaki sitten näistä sanoo...

3§:ssä sanotaan ettei yleistä kokousta tai yleisötilaisuutta järjestettäessä asettaa ilman hyväksyttävää syytä eri asemaan henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Ja 4§:ssä että julkisen vallan on edistettävä kokoontumisvapauden käyttämistä turvaamalla oikeus kokoontua ilman ulkopuolista häiriötä ja luomalla edellytyksiä yleisten kokousten järjestämiselle.

Ilmoitusvelvollisuudesta säädetään 7§:ssä että järjestäjän on tehtävä ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista.

Ja että myöhemminkin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

8§:ssä käydään läpi ilmoituksen sisältövaatimuksia ja todetaan lopussa että kokouksen järjestäjän on lisäksi nimettävä ilmoituksessa yhteydenpitoa varten henkilö, jonka on oltava poliisin tavoitettavissa kokouksen järjestämistä koskevissa asioissa.

Mitään velvoitetta poliisilaitoksella ilmoittautumiseen ei ole.

21§:ssä säädetään yleisen kokouksen keskeyttämisestä ja päättämisestä. Ei kuitenkaan sen estämisestä ennekuin se on edes ehtinyt alkaa.

22. pykälässä säädetään yleisötilaisuuden estämistä, keskeyttämisestä ja päättämisestä. Soveltamisalan mukaan mielenosoitus tai -ilmaus, on yleinen kokous ei yleisötapahtuma. Ja näinollen mielenosoituksen estämisestä ei siis säädetä.

Sensijaan kokoontumislain 25§:ssä viitataan rikoslakiin jossa sanotaan 11 luvun 11§:ssä syrjinnästä koskien näitä mielenosoituksia mm seuraavasti..

Joka elinkeinotoiminnassa, ammatin harjoittamisessa, yleisönpalvelussa, virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä taikka julkista tilaisuutta tai yleistä kokousta järjestettäessä ilman hyväksyttävää syytä

1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla...

On tuomittava syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Lisäksi kokoontumislaissa viitataan poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta rikoslain 14 luvun 5 §:ään ja kokouksen estämisestä rikoslain 14 luvun 6 §:ään.

Joka väkivallalla tai vakavan vaaran toisen hyvinvoinnille käsittävällä uhkauksella estää toista ilmaisemasta mielipidettään yleisistä asioista niitä varten tarkoitetussa kokouksessa tai muussa tilaisuudessa taikka tiedotusvälineessä tai muuten julkisesti, on tuomittava poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Ja joka käyttämällä väkivaltaa tai sillä uhkaamalla oikeudettomasti estää yleisiä asioita varten tarkoitetun kokouksen, kulkueen tai tilaisuuden järjestämisen, on tuomittava kokouksen estämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Myös estämisen yritys on rangaistava.

Näin ollen voidaan vain spekuloida sillä onko poliisin ilmoitus "me tullaan poistamaan se" väkivallalla uhkaamista..

Missään tapauksessa kokoontumislaissa ei minun nähdäkseni ilmaista kokouksen järjestäjälle velvollisuutta mennä henkilökohtaisesti poliisilaitokselle neuvottelemaan mielenosoituksen järjestämisestä.

Helsingin poliisi näyttäisi rajoittavan tällä hetkellä Junes Lokan oikeutta mielenilmauksen järjestämiseen.

Melko ikävä tilanne kansalaisoikeuksien kannalta...

Käyttäjän MikaSaarela kuva
Mika Saarela

Kaikki tuohan sieltä kokoontumislaista löytyy, mutta löytyy sieltä muutakin. Lokkaan on oltu yhteydessä ilmeisesti siinä tarkoituksessa, että neuvoteltaisiin mielenosoituksen järjestämisen aiheuttamista haitoista ja mahdollisista vaaroista järjestykselle ja yleiselle turvallisuudelle, aivan kuin laki velvoittaa tekemään, sekä siitä, joudutaanko tilaisuus mahdollisesti siirtämään toiseen paikkaan. Tuossa YouTubessa olleessa puhelinkeskustelussa Lokka toteaa, ettei hänellä ole mitään neuvoteltavaa. Se jättää aika vähän neuvottelunvaraa toisellekaan osapuolelle. Lisäksi laissa mainitaan melko yksityiskohtaisesti se, mitä tietoja yleisen kokouksen järjestäjän ilmoituksesta pitäisi löytyä. Vaikkapa järjestyshenkilöiden määrä oli tämmöinen. Lieneekö lain hengen mukaista sekään, että mielenilmaisun ilmoittanut vastuuhenkilö ei ole samalla paikallakaan, jos laki velvoittaa olemaan tavoitettavissa? Jos lakeihin vedotaan, niitä kannattaa sitten myös itse yrittää noudattaa. Tuosta voi sitten koko lain kokonaisuuden tarkistaa jokainen kiinnostunut.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lokkahan sanoi että neuvottelun voi hoitaa puhelimitse ja että hänellä ei ole mitään asiaa poliisille.

Taponen vaati aivan yksiselitteisesti Lokkaa saapumaan henkilökohtaisesti poliisiasemalle vedoten kokoontumislain "neuvotteluun järjestäjän kanssa".

Yleisen kokouksen järjestäjän on tehtävä ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista. Kokoontumislain mukaan myös tätä myöhemmin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

Kokoontumislaissa ei mielenosoituksen järjestäjää velvoiteta saapumaan poliisilaitokselle kuultavaksi tai neuvotteluihin mielenosoituksen järjestämisestä. Poliisilta ei myöskään anota lupaa mielenosoituksen järjestämiseen vaan niille tehdään niistä ilmoitus.

Mikäli poliisilla oli jotain huomautettavaa mielenosoituksen sijainnista, ajankohdasta tai muusta asiasta olisi sen voinut tuoda esiin tuossa puhelussa. Sen sijaan yksiselitteinen vaatimus oli saapua henkilökohtaisesti poliisiasemalle ennen kokouksen aloittamista. Siihen ei löydy kokoontumislain puitteissa perustetta.

Kokoontumispaikkaa koskevan 10§ puitteissa poliisi voi ryhtyä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin (siirto, uudelleen reititys jne) ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

Tavoitettavissa ei ole sama kuin tavattavissa.

Käyttäjän MikaSaarela kuva
Mika Saarela Vastaus kommenttiin #62

Niin, kun poliisin edustaja pyytää neuvotteluun, ensin Lokka sanoo neuvottelun voitavan käydä puhelimitse ja sen jälkeen, ettei hänellä ole mitään neuvoteltavaa. Toki ensin pyydetään saapumaan neuvotteluun, mutta kun se ei ole ilmeistä ja toinen osapuoli katkaisee keskustelun, ei siinä juuri vaihtoehtoja ole. Emme tiedä, mistä olisi keskusteltu. Arvaukseni olisi mielenilmauksen siirtämisestä toiseen paikkaan, mutta se on arvaus. Emme saa koskaan sitä tietää asioiden näin mentyä.

Missään vaiheessa ei ole puhuttu mielenosoituksen vaativan lupaa vaan ilmoituksen.

Kannattaa katsoa noita lain pykäliä 8, 10, 15, 17 ja 20 ja miettiä sitten, onko mielenilmaisusta ilmoittanut taho toiminut toisaalta niiden mukaisesti ja toisaalta onko tilanne ollut annettujen tietojen nojalla niin yksiselitteisen selkeä, että poliisilla ei ole ollut tarvetta toimia noiden pykälien mahdollistamalla tavalla.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #65

Joo olen kyllä tietoinen siitä mitä kokoontumislaissa sanotaan, olen sen nyt muutamaan kertaan tässä lukenut.

Mielenilmauksen järjestäminen ei vaadi henkilökohtaista käyntiä poliisilaitoksella eikä siihen voida kokoontumislakiin vedoten velvoittaa.

"Ennenkuin kokous voi alkaa, tapaaminen Helsingin poliisilaitoksella, henkilökohtaisesti"

Lain mukaan järjestäjän ilmoittaman yhteyshenkilön on oltava poliisin tavoitettavissa, ei tavattavissa.

Tästä on turha jankata tämän enempää.

Lokka toki puhuu poliisille hyvin jyrkkään sävyyn.

Tapola sanoo että hän "tulkitsee sen samanlai.. Ööö jatkumoon, kun siinä on ollut aiemminkin tämä Suomi Maidan mielenosoitus"

Lokka sanoo ettei Tapola voi näin tulkita koska hän ei kuulu "mihinkään Suomi Maidaniin".

Joo näin se on, sanoo Tapola.

Lokka sanoo Tapolan olevan väärässä, johan poliisi vastaa, "voi olla mut sä voit siitä sitten valittaa"

Oli Lokka minkälainen henkilö tahansa, ei poliisi voi kokoontmislakiin vedoten vaatia saapumista laitokselle ennen mielenilmauksen aloittamista.

Poliisi myöntää että saattaa olla väärässä, mutta ilmoittaa että aikovat lopettaa mielenilmauksen mikäli se järjestetään. Ja Lokka saa sitten valittaa asiasta..

Noh, kyllä toi minusta vaikuttaisi täyttävän kokoontumislain 25§:ssä viitattujen rikoslain kohtien merkistöjä..

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Olipa hyvä löytö. Itse en kerennyt hakea tälläista. Poliisi on siis syyllistynyt syrjintään.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

On syyllistynyt ja kaiken kaikkiaan laittomuuteen. Taposen kuuluisi joutua syytettyjen penkille asiasta, toivottavasti joutuu.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #78

#78 Olen samaa mieltä. Tosin turha toivo Suomen poliittisen poliisin ja poliittisen oikeuslaitoksen alla... Sellasta ku se sananvapaus nykyään Suomessa on. Eli heikompaa ku vaikka Venäjällä...

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Eihän siinä...pistäkää pojat seuraava mielenilmaus (eli asuminen) Rautatieasemalle. Kun siellä kerta saa asua laittomat maahantunkeutujatkin, niin kerätään isompi lössi, semmonen 100 jätkää punkkaamaan assalle.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Siitä vasta näytelmä tulee: teltta-putka-teltta-putka jne.

Pasi Jokinen

Toivottavasti samaa koskee myös itsenäisyyspäivänä vasemmistoapinoita. Välittömästi pitää purkaa kokoontuminen kun eivät osaa muutakun riehua ja hajoittaa viattomien omaisuutta.

Marko Parkkola

Tässä ilmeisesti toivotaan joltain taholta, että tilanne eskaloituisi. Se antaisi taas poliittisen tilauksen vihapuhelakien kiristämisille ja poliisin toimintavaltuuksien lisäämiselle.

Jotain tällaista oli ilmassa jo pari vuotta sitten mielenosoituksien aikaan, kun poliisi päästi "suvaitsevan" puolen pätkimään mielenosoittajia turpaan esim. Turussa. Tekijää ei otettu, ei edes haluttu ottaa kiinni.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Sama käynyt mielessä. Tilanne tulee takuuvarmasti eskaloitumaan ja päättäjät tekevät tämän tarkoitus- ja päämäärähakuisesti. Nyt ollaan jo poliisin toimesta asetettu lain alla eriarvoiseen asemaan...absurdia..laittomat matut saa etuoikeuksia suhteessa lakiin verrattuna kantasuomalaiseen. Tämä ei tule todellakaan päättymään hyvin ja siitä täysvastuun tulee ottamaan Helsingin päättäjät ja poliisi..mutta ennenkaikkea hallitus, joka on tämän sairaan irvikuvan mahdollistanut.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Rauno, täysin samaa mieltä kanssasi.

Epäilen kuitenkin, että kaikki tämä on ennalta suunniteltua ja jäljet johtavat Sisäasiain ministeriön kautta Sipilään ja Brysseliin annettuihin lupauksiin.

Olemme nyt julkisesti Ruotsin tiellä. Eikä tarvitse odottaa 10 vuottakaan kun olemme samanlaisessa kaaoksessa.

Eikä Suomesta löydy tilanteen selvittäjää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #64

"Olemme nyt julkisesti Ruotsin tiellä."

Ruotsi on sentään hoitanut taloutensa hyvin eikä lähtenyt typerään yhteisvaluuttaan, senkin Suomi tyri pyrkiessään ytimeen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #66

Jarmo, olet tuossa täysin oikeassa. Mutta ajattelin tässä nyt rajoittua vain maahanmuuttöpolitiikkaan Ruotsissa ja yleisemmin EU: ssa :D

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #67

Näin se menee. Poliisi noudattaa sisäministeriön käskyjä ja hallitus Eu:n käskyjä. Suomalaiset tulevat nousemaan kapinaan. Kysymys poliisille onkin, oletteko omaa kansaa vastaan vai tuetteko kansantahtoa korruptiohallinnon kaatamiseksi...siihen tämä menee.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #68

Voi tässä poliisi toimia myös siksi että sillä on facebookvesilasimyrskyn jäljiltä tarve osoittaa yleisölle ettei se siedä rasismia.

Toki tämän olisi voinut hoitaa fiksummin, eli heittää molemmat leirit helvettiin sieltä rautatieasemalta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #72

Jari Taposella on sen verran häikäilemättömiä lausuntoja historiassaan, etten usko hänen hätkähtävän pienistä kolhuista poliisin maineeseen. Hänhän on itse kolhinut sitä mainetta jo ainakin vuosikymmenen. Joskus aikoinaan kirjoitin katujengeistä, jotka aina silloin tällöin katosivat ja tulivat jälleen esille poliisin puheissa. Jari Taponen oli pahin näistä sekoilijoista.

http://suomensisu.fi/varapuheenjohtajan-kommentaar...

Jari Taponen ei ole mielestäni millään tavalla sovelias hoitamaan virkaansa.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja Vastaus kommenttiin #64

Johan niitä autoja on polteltu Espoon Matinkylässä, ei kai pikkupoikien tulitikkuleikkejä?!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #64

Jos jollain on jotain epäselvyyttä mikä on "ruotsin tie" niin tosta voi lukea.
http://www.expressen.se/ledare/rikspolischefen-har...

Sielläkin poliisi on päästänyt asiat tuohon malliin politiikkojen "käskystä" ja nyt sitten huutavat apuuva kun on jo myöhäistä.

Täälläkin nämä "rajat auki" porukat ovat kiistäneet järjestelmällisesti että länsinaapurissa olisi mitään ongelmia. Suomen poliisia uskovat mutta ruottin ei, melko mielenvikaista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kiihkomielisin osa maahanmuuttovastaisista näyttää ottaneen poliisin hampaisiinsa, kun se poisti Suomi ensin -ryhmän Rautatientorilta. Jos ryhmä on syyllistynyt toistuvasti väkivaltaisuuksiin ohikulkijoita kohtaan, niin poistaminenhan on suorastaan poliisin velvollisuus! Molemmat mielenosoitukset, niin maahanmuuttajien kuin Suomi ensin saivat olla siellä niin kauan kun eivät aiheuttaneet häiriötä. Ilmeisesti kokoontumisvapaus sallii tuollaisen leiriytymisen sinänsä, vaikka itse toivon, että kummatkin leirit olisivat jo voineet lopettaa toimintansa.

Eräs suomalaisuuden ytimistä on se, että täällä kunnioitetaan lakeja ja myös niitä valvomaan asetettua virkavaltaa. Maan alle menevät kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet rikkovat lakia, enkä pidä sitä hyväksyttävänä. Vielä paheksuttavampana pidän kuitenkin sitä, että "suomalaisuuden" nimeen vannovat vastustavat törkeästi lain ja järjestyksen säilymisestä vastaavaa poliisia. Eivät nuo ole mitään suomalaisuuden esitaistelijoita, vaan natseilta oppinsa ottaneita huligaaneja. Jos oikein ilkeä haluaisi olla, niin miksi ihmeessä tuon erityisen "suomalaisena" itseään pitävän porukan johtajilla on ulkomaalaiset nimet, kuten Marco de Wit ja Ilja Janitskin? Vedetäänkö meitä hyväuskoisia suomalaisia taas höplästä?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka:
" Vielä paheksuttavampana pidän kuitenkin sitä, että "suomalaisuuden" nimeen vannovat vastustavat törkeästi lain ja järjestyksen säilymisestä vastaavaa poliisia."

Miten he ovat vastustaneet? Päinvastoin, poliisi on suhtautunut heidän avunpyyntöihinsä puolueellisesti.

Turvisleiriin he tulevat n. 1-5 min. kutsusta ja täysin turhista kutsuista sillä niitä riittää.

Se-leiriin he tulevat 15-35 min. kutsusta. Jututtavat häiriköitsijöitä esim. "ns. Kongo-poliisi ja "kyltinrepijä-lentäjä".

De Wit on puoliksi suomalainen. Isä hollantilainen ja äiti Etelä-Pohjanmaalta. Janitskin on syntynyt Lieksassa. Isä venäläinen ja äiti suomalainen.

Ja kun lukee kommenttejanne, ei syytä tarvitse ihmetellä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Uskon tässä(kin) asiassa enemmän virkavastuulla toimivia poliiseja kuin tänne kirjoittelevia, jo valmiiksi puolensa ja näkökulmansa valinneita. Jos poliisi sanoo, että Suomi ensin -leirin taholta on kohdistettu väkivaltaa ohikulkijoihin, uskon sen. Miksi poliisi kertoisi vääristeltyä totuutta? Ei suomalaisia poliiseja ole tunnettu erityisistä vihervasemmistosympatioista.

Luulen kyllä toisessakin leirissä esiintyneen häiriöitä ja minun puolestani heidänkin leirinsä voisi jo purkaa, heidän sanomansa taitaa olla tullut jo selväksi. Ilmeisesti häiriöt eivät ole poliisin mielestä olleet yhtä vakavia, eivätkä ole edellyttäneet tämän leirin purkamista poliisin näkökulmasta. Uskon senkin, samasta syystä kuin edellä.

Mitä tulee De Witiin ja Janitskiniin, niin onkohan pojilla kova tarve todistella suomalaisuuttaan, he kun ovat osittain ulkomaista syntyperää?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Oletteko muuten miettineet, että nämä miekkarit ei lopu ikinä? Ei ainakaan ennenkuin rajat menevät kiinni!! Niin kauan kuin maahantunkeutujia saa tulla tänne ilman papereita, tulee olemaan miekkareita. Eli kyseessä on loputon suo.
Ja mitä luulette, että tuo touhu ketään hyödyttää?? Ei yhtään mitään.

Yksi keino tuohon olisi puuttua siten, että kumpiki leiri siirretään syrjään. Heille saa osoittaa paikan, koska kummallakin leirillä on ollut väkivaltaa. Viimeksi juhannuksena turvapaikanhakija heilui machetella siellä...
Mutta, kaupunkingin päättäjät ovat munattomia tekemään mitään päätöksiä. Varsinkin jos kyse turviksista ja niiden siirtämisestä.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Kuten jo aiemmin totesin, kaikki SE- porukan toimet on videoilla. Väkivalta tarkoittaa jonkun tahallista vahingoittamista, sellaiasta ei ole tapahtunut SE-leirissä. Sen sijaan masette -mies olisi riittävä syy purkaa toinenkin leiri. Sitä paitsi eivät ne mielenterveysongelmat siellä parane. Irakin ministeri on kutsunut pojat rakentamaan maataan. Enemmän kiinnostaa jäädä suomeen saamaan "meidän rahat" ja elämään mukavaa elämää eli tekemättä mitään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vain tahdottomat MV-lehden orjat uskovat, että kännisellä veitsenheiluttajalla on jotain tekemistä Oikeus elää-leirin kanssa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #85

Ei muuta, kuin että hän asui leirillä! :D

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #87

Teikäläisten urokefaalien levittämä huhu, vai pystytkö pistämään oikeasti luotettavan tietolähteen luulollesi? Hah, ei siellä leirissä ketään edes asu.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #91

Esa mäkinen.
Mulla on toimitettuna todisteet kaupungille että matuleirissä asutaan. Siittä vain vaietaan täysin. Minullekki lopetettiin vastaaminen kun toimitin todisteet.
Aikase nyt herrantähen jo silmäsi ja herää todellisuuteen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #93

Se on ihan oikeaa toimintaa virkamiehiltä, kun he eivät reagoi toispaikkakuntalaisen persujen varavaltuutetun rasistiseen kiihkoiluun.

(Äläkä muuten ala itkemään, että et ole mikään rasisti. Käytät matu-nimitystä luontevasti, eiköhän se riitä todisteeksi.)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #95

Ei kai sitä voi "rasistiseksi kiihkoiluksi" nimittää jos toimittaa virkamiehille todistusaineistoa väärinkäytöksistä?

Tämähän alkaa mennä aivan hulluksi tämä keskustelu...

Mitä nasevaa nimeä Mäkinen suosittelee käytettäväksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista ja maassa näin ollen laittomasti oleskelevista henkilöistä? Maahanmuuttajia (mamuja) he eivät ole, eivät myöskään turvapaikan hakijoita eli tuttavallisemmin "turviksia".

Laiton siirtolainen? "laittomat"
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet? "kielteiset"
Väliaikaisen oleskeluvan saaneet jos ovat saaneet..? "väliaikaiset"

Oisko jotain jonka käyttäjää ei ole tarpeen leimata rasistiksi? Tietäisivät ihmiset sitten jatkossa keskustella "oikeamielisten" hyväksymillä termeillä...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #96

Jos haluaa piilottaa rasistisuutensa ja esiintyä vakavasti otettavana keskustelijana, voi edes olla käyttämättä rasistien keksimiä halventavia nimityksiä ihmisistä. Ei ole vaikeaa, ainakaan ylivoimaisen vaikeaa.

Emmeköhän me voi blogistin yleisen 'tason' ja esiintymisen perusteella - ja sen perusteella, mitä tiedämme kuuluisasta kategoriasta 'persujen varavaltuutettu'- päätellä, miten varteenotettavia ne hänen todisteensa mahtavat olla olleet...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #97

Oletat, yleistät, vihjailet ja leimaat.

Ihan ok keskustelutyyli?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #100

Jostain syystä sinulla ei ole ollut mitään huomautettavaa niiden henkilöiden "tyylistä", jotka muitta mutkitta yhdistävät jokaisen erinäköisen terrorismiin, jihadismiin, Isikseen jne.
Mikä ihme siinä oikein on, että jos selvää rasistia sanoo rasistiksi, alkaa uhriutuminen ja uikutus, että ei saa leimata?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #102

Klassinen "mutku noiki" argumentti.

Sinun omassa blogissasi kommentoin tätä samaa tapausta aiemmin seuraavasti

"Ja mitä tulee rasistien raahaamiseen torilta häiritsemästä "kunnon kansalaisia" ja "laittomien" mielenilmausta, voin vain ihmetellä "rasistimöyhöjen" valitusta siitä että hekö ovat vaaraksi kun naapurileirin kaverit heiluvat viidakkoveitsien kanssa.

No "todisteeksi" esitellään ilmeisesti melko tuoretta aseman edustalla kuvattua videota tilanteesta jossa poliisi raudoittaa henkilön ja poistaa viidakkoveitsen tämän hallusta.

Henkilön etninen tausta ja paikalla pyörivät ei-perussuomalaisen näköiset muka liittävät kyseisen henkilön "laittomien" mielenilmaukseen jollaintapaa..

Toivottavasti poliisi julkaisee pian tiedon jossa näiltä huhuilta katkaistaan siivet. Sillä eihän kaikki etnisen taustan omaavat henkilöt liity mitenkään mielenilmaukseen."

Edelleenkin pidän paheksuttavana perusteettomasti liittää viidakkoveitsimiehen "kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ja yhä maassa oleskelevien" mielenilmaukseen ilman pitävää perustetta.

Perusteeksi ei siis mielestäni riitä se että viidakkoveitsen kanssa Helsingin ydinkeskustassa liikkunut kaveri on videon perusteella mahdollisesti, ehkä jopa todennäköisesti, ulkomaalaistaustainen.

Selvennykseksi vielä että kommenttini tarkoitus ei ollut leimata kaikkia SE mielenosoittajia rasisteiksi. Kommentoidun blogin tekstissä heti alkuun puhuttiin rasistien leirin purkamisesta.

Laittomasti maassa oleskelevien mielenilmausta ja oleskelelua maassa voi ja saa vastustaa leimaantumatta rasistiksi.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #97

Riittääkö Herra Mäkiselle videokuva todisteeksi näin aluksi?
Tää se on näillä joillakin vikana, että vaik tuot selvät todisteet eteen niin mitään ei ole tapahtunut tai kaikki on valetta. Sen jälkeen otetaan rasistikortti esiin. Hyvin vedetty Mäkinen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #87

Olen itse katsonut tämän machetemiehen kiinniotosta julkaistun videon. Melko suurella varmuudella videolta voi päätellä jotain miehen etnisestä taustasta.

Lisäksi olen yrittänyt löytää tapauksesta tietoa pikaisesti googlailemalla. Turhaan.

Ilmeisesti toimittajakuntaa ei ole kiinnostanut selvittämään mikä kyseisen kaverin oleskeluvan status on.. Noinkohan sen tiedon poliisilaitokselta saisi jos soittaisi ja kysyisi lisätietoja tapauksesta.
Muutamissa nettikirjoituksissa veitsimies on yhdistetty "laittomien" leiriin, en vain tiedä että mistä tuo tieto on peräisin ja kuinka sen voi varmentaa. Itse en ainakaan viitsisi lähteä esittämään faktana asiaa, mikäli siitä ei ole täyttä varmuutta.

En tietenkään yhtään ihmettelisi vaikka asia näin olisikin..

Onko Toivanen löytänyt jostain jotain tiedotetta tai todistetta henkilön liittymisestä "laittomien" leiriin? Sillä jos näin todellakin on se pistää poliisin toiminnan entistä erikoisempaan valoon näiden leirien tasapuolisen kohtelun osalta..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #92

Ihan tiedoksi vaan metsien miehille: Kyse on eräästä Suomen vilkkaimmista risteyksistä. Vaikkette sitä olisi valmiit terroristiunelmissanne uskomaankaan, niin siitä kulkee aika paljon ulkomaaiaisia ja ulkomaalaistaustaisia ihan muilla asioilla kuin Oikeus elää-leiriin liittyvissä puuhissa. Yön hillujiakaan ei voi siihen leiriin kaikkia liittää, oli kuviteltu tai todellinen etninen tausta mikä vaan. SE-rasistikaatiksenkin ohitti päivittäin ja öisinkin valtava määrä pottunokkasuomalaisia uhraamatta ajatustakaan Wittin hajuhemmoille.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #98

Tiedoksi Mäkiselle, myös SE-leiri on ollut siinä vilkkaalla paikalla. Mutta et tietenkään sitä hyväksy, eträ ne olisivat ohikulkijoita? Ethän. Nyt ryhdistäydy!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #128

Hetta, olet aivan sekaisin ja/tai et osaa lukea. Nimenomaan kyse on ohikulkijoista, joilla ei ole leirien kanssa tekemistä. Heitä on sillä alueella valtavasti, myös yöllä on vilkasta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #148

Jätkät kinastelee asiasta josta kumpikaan ei tiedä mitään.. Uskomantonta sakkia.

Mäkinen ei voi varmuudella sanoa etteiko viidakkoveitsimies liittyisi mitenkään "laittomien" leiriin ja enempää kuin Hettakaan todistamaan päinvastoin..

Onko hedelmällistä keskustelua?

Jos jompikumpi voi varmuudella todistaa kantansa oikeaksi niin haluaisin nähdä perusteet.. Itse en ole tietoa asiasta löytänyt.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #85

...kun maailmaa katsotaan tietynväristen objektiivien läpi...se näyttää erilaiselta

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sitten silmät kirkkaina väitetään ettei turvisten leirillä ollut mitään häiriöitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kauhee itku ja valitus taass, ja valtaosa tietysti persujen kannattajia :)

Haastakaa valtio poliisi oikeuteen, jos nyt tunnette kohdanneenne suurta ja karmivaa vääryyttä.

Kyllä se elämä jatkuu, vaikka muutama hörhö nyt joutui lähtemäänkin.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Jotku ihmiset ei tajua, että tässä poletaan suomalaisten kokoontumisoikeuksia.
Tämän takana on suurimmalti osin kokoomus, joka ajo sisään helmikuussa uuden lain TERRORISTIEN vuoksi. Nyt herää kysymys, ovatko isänmaalliset sitten terroristejä ja laittomat maahantunkeutujat, jotka ovat jättäneet pelkurimaisesti isänmaan nyt niitä isänmaallisia täällä? Tää alkaa pikkuhiljaa jo vituttaa. Pitäiskö tässä tehdä mielenosoitus rautatientorille ite, koska SE porukka ei sitä saa tehä vastoin perustuslakia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Pitäiskö tässä tehdä mielenosoitus rautatientorille ite, koska SE porukka ei sitä saa tehä vastoin perustuslakia."

Mitä tämä tarkoittaa? Miksi jotain pitäisi saada tehdä vastoin perustuslakia?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Niin Salakari, sitäpä tässä ihmettelenkin, että miksi poliisi kokoontumisvapautta rajoittaa. Samalla kieltää mielenosoituksen torilla, mutta jos sulla on erinväristä lankkia naamassa, saat kyllä pitää. Syrjintää!

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Ihmeellinen parku väkivaltaisia hörhöjä keräävän joukkion mielenosoituksen lopettamisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllähän heitä poliisi kauan jo siellä ehti paapoakin.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Et kyllä ole ollenkaan perillä: kysymys on hyvin periaatteellisesta asiasta, mieti nyt aika tarkkaan: poliisi kielsi laillisen mielenosoituksen, oikeus perustuu lakiin, tiedoksi sinulle, jos et tiennyt, toiseksi stereotypiasi " hörhöistä" on muitten sinulle syöttämä käsitys ja sisältää kunnianloukkauksen piirteet ja tunnusmerkistön.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Siitä vaan haastamaan, niin näet facepalmaavia poliiseja.
Mielenosoitus muuttui laittomaksi sen rikosepäilysuman myötä. Turha siinä on yrittää saman sakin yrittää jatkaa mielensä osoittamista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tasapuolinen ratkaisu olisi ollut poistaa molemmat leirit laittomana leiriytymisenä. Poliisi kuitenkin haluaa kiilloittaa kilpeään taannoisen Facebook -kohun jäljiltä, eikä uskalla tehdä mitään paperittomien suhteen, vaikka nämä ovat laittomasti maassa. Poliisijohto ei ole tehtäviensä tasalla.

Ainoa valopilkku tässä on se, että näin osa paperittomista on saatu leiriin, jossa poliisi voi heitä tarkkailla. Nyt kukaan ei puhu keskitysleiristä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jälleen yksi, joka hekumoi, että Oikeus elää -leirissä olisi nimenomaan hylätyn päätöksen turvapaikkahakemukseensa ja valituksiinsa saaneita ja että he olisivat jotenkin vaarallisiakin automaattisesti. Se on tukileiri, jossa varmasti kohderyhmääkin käy. Mukana toiminnassa on vaikka ketä ja monilla "statuksilla".

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

En kyllä ymmärrä ketä tämä "leiri" enää kiinnostaa. Koko "mielenosoitus" on menettänyt merkityksensä ja on vain pelkkä vitsi. Sitä vain ihmettelen, kuinka Helsingin kaupunki antaa ilmaiseksi parhaalla paikalla sijaitsevan maa-alueen leiriläisten yksinomaiseen käyttöön. Nähdäkseni alue on kaikkien ihmisten vapaasti käytettävissä, joten siitä vaan joka miehen oikeudella kulkemaan. Jos tämä ei käy, niin sitten vuokralasku leirin vastaaville.

Samoin, aina kuin paikalla näkyy "kohderyhmäläisiä", niin ilmoitus heti poliisille, että voivat tulla hakemaan karkotusta varten.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Hekumoi? Täytyy sanoa kuin Paavo Väyryneen aikoinaan: En tunnista julkisuuskuvaani.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ehkei nyt, mutta ei siitä kauaakaan ole kun Packalen sellaista ehdotti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanon vaan, ettei kukaan täyspäinen ihminen kuulu SE-liikkeen tapaisiin organisaatioihin.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Sanon vaan, ettei kukaan täyspäinen ihminen kuulu laittomasti maassa olevien elintasopummien faniklubiin.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

En allekirjoita kaikkia liikkeen toimintatapoja, mutta olen vahvasti samaa mieltä Suomen ja suomalaisten asioiden nostamisessa politiikassa keskeiseen asemaan ja haittamaahanmuuton estämisessä. Pidän itseäni täyspäisenä, mutta niinhän me kaikki.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Yhtä hyvin voi kysyä, kuka täyspäinen äänestää kokoomusta ja kuuluu puolueeseen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niin voi. Se ei kuitenkaan millään lailla vaikuta alkuperäiseen toteamukseen, tai sen todenperäisyyteen. Onko sinulle muuten whataboutismi käsitteenä tuttu? Hiekkalaatikolla yleisesti käytetty mutku toiki -puolustus ei oikein uppoa aikuisten kesken.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Rautietorilla ei saa kukaan kokoontua tänään."

Tuon voisi tietysti tulkita hyvin rasistiseksi ilmaisuksi, sillä "kukaan" viittaa ihmisiin. Eli kaikki ihmiset poistettiin kokoontumasta?

Marko Parkkola

Rasistiseksi se muuttuu vasta kun vastaa kysymykseen: mitä sinne sitten jäi jäljelle osoittamaan mieltään.

Toki implikoitua rasismiakin on ja pahinta on kuulemma sellainen rasismi, jota ei itse edes tunnista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jospa poliisi sitten syyllistyi sellaiseen implikoituun rasismiin halveksumalla pakolaisleirin asukkeja verbaalisella sanojen valinnallaan. Mutta miksi nimenomaan perussuomalaiset olisivat moisesta rasismista niin tohkeissaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Upeaa tahatonta ironiaa, pohtiessasi implikoitua rasismia, jota ei edes itse tunnista. Kun kysyy mitä jäi torille osoittamaan mieltään, eikä ketä (kuka, ketkä, mikä ryhmä jne.), ollaan asian ytimessä.

Ymmärrän toki tahattomaksi huolimattomuusvirheeksi, koska yleensä asettelet sanasi aika harkitusti. En vain malttanut olla kommentoimatta syntynyttä ilmeisen ironista ristiriitaa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #140

Niin käytin sanaa mikä, koska poliisi sanoo poistaneensa ihmiset. Ihmisistä puhutaan kuka ja muista mikä.

Ja itseasiassa asettelin erittäin harkitusti sanani. Sain jo Kuikankin projisoimaan persufobiaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142

Olisit tarttunut tarjoamaani pelastusrenkaaseen. Et voi millään laittaa poliisin syyksi sanavalintaasi. Vaikka poliisi olisikin sanavalinnoillaan paljastanut implisiittistä rasismia, se ei tarkoita että omat sanavalintasi eivät kuvastaisi ajatteluasi. Tai sitten minulla oli sarkasmifiltteri pahasti tukossa.

Sanoiko poliisi poistaneensa ihmiset? Luulin tuon olleen päättelytulos siitä ettei kukaan saisi osoittaa mieltään. Muunlaisetkin päättelytulokset ovat mahdollisia. Missä poliisi muuten sanoi noin?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #144

Sulla varmaan filtterit tukottaa. Mä haistoin ton koukun heti kun luin kyseisen kommentin..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #145

Tarkoitatko ettei Markon kysymykseen pysty vastaamaan ilman rasismia? Hyvinhän se käy, mutta silloin Juhan spekulaation validiteetti katoaa (vastaajan osalta).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #147

Kiitos tyhjentävästä vastauksesta. Nyt ymmärränkin näkökantasi täysin, kun sitä näin perusteellisesti avasit.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #144

Lopeta jo tuo projisointisi. Se ei ole tervettä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #151

Nyt meni ohi, mikä toki lienee enemmän sääntö kuin poikkeus projisoijalle. Mikä oli projektiota?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Olen saanut tietoja, jotka kyllä epävirallisia. Poliisi olisi kieltänyt SE-porukan järjestämästä ikinä mitään mielenosoituksia liittyen maahanmuuttoon. Miten tällänen on mahdollista? Turvapaikanhakijat heiluvat macheten kanssa, mutta media ja poliisi vaikenee. Mutta kun ohikulkijat, jotka ovat kyllästyneet tähän maahanmuutto politiikkaan, aiheuttaa hämminkiä tönimällä provoajia ja riidanhaastajia pois leirin läheltä, niin siittä rangaistaan tällä tavalla.

Nyt jos koskaan tähän pitää jo kansan puuttua. Suurin osa on kuitenkin tätä maahanmuutto poliitikkaa vastaan.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Eihän tuollaista kieltoa voi antaa, lakia pitäisi muuttaa. Teoriani on, että Risikon "nollatoleranssi vihapuheelle" on tässä taustalla. Tässä on ministerin maailmankuva täysin väärä. Terrorismin syy EI OLE vihapuhe, vaan ihmisen pahuus, sen syvimmästä olemuksesta voi sitten olla monta mieltä riippuen siitä onko teologi, filosofi tai psykologi tai mahdollisesti imaami.

Muuten, on aikoihin eletty, että ministeri saattaa poliisin naurettavaan jamaan, pelleiksi kansalle kaikkine vihapuhekyttäämisineen. Minun mielikuvani poliisin tehtävästä on ollut aivan toinen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Olen saanut tietoja, jotka kyllä epävirallisia. Poliisi olisi kieltänyt SE-porukan järjestämästä ikinä mitään mielenosoituksia liittyen maahanmuuttoon. Miten tällänen on mahdollista?"

-Ei mitenkään nyky lainsäädännöllä.. Onko miten luotettavasta lähteestä peräisin tämmöinen tieto?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Luin varmennuksen poliisin sanomana, että näin olisi annettu käsky. Harmi ku en muista mistä, mutta näin oli kuitenkin poliisia ohjeistettu.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Vähän vaan tönivät... Tyypit itse kuvasivat nyrkit ja maiharit ojossa riekkumisiaan siihen malliin, että ihme etteivät poliisit jo aiemmin hajoittaneet leiriä.

Johtuisiko machete-tarinoinnin hiljaisuus siitä, että se on totta vain mv-todellisuuden omaaville?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olen saanut tietoja, jotka kyllä epävirallisia.

Olisit pitänyt omana "tietonasi". Tällä foorumilla ei huhujen levittäminen lisää kirjoittajan uskottavuutta tai arvostusta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tässä taas esimerkki tämänpäiväisestä poliisin älyttömästä mielivallasta:

https://www.youtube.com/watch?v=T9OedjKUS4s

Eikö kukaan saa Taposta vastuuseen lainvastaisista tulkinnoistaan ja toimistaan?

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Kopioitu ko. viranomaisen nettisivulta:

"Oikeuskanslerin puoleen voi kääntyä kuka tahansa. Oikeuskanslerille voi tehdä kantelun joko omassa asiassaan tai muutoinkin jos katsoo, että viranomainen tai muu julkista tehtävää hoitava on menetellyt virheellisesti tai laiminlyönyt velvollisuutensa."

Ei ole kokemusta tuottaako tulosta, ainakin kestää, en myöskään tiedä, maksaako.

Marko Parkkola

Hyvin harvoin tuottaa muuta tulosta kuin "oikeuskansleri ei ryhdy asiassa jatkotoimiin". Ei maksa mitään, kuin omaa aikaa.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Johan on kumma, jos ylin lainvalvontataho ei tee laittomalle toiminnalle mitään. Onhan se mahdollista - nykyisin. Riippuu tietysti viraston päättävästä nyk. joku apulaisoikeuskansleri, joka on jonkun sijainen. Voidaan siis todeta, että SUOMI EI OLE ENÄÄ OIKEUSVALTIO.
Luusisi, että asiasta oltaisiin huolissaan pressaa myöten.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #153

Miksi pitäisi olla huolissaan, jos poliisi poistaa muutaman rähinöitsijän häiritsemästä tavallisten työssäkäyvien kansalaisten liikkumista vilkkaalla Rautatientorilla? Tuo porukka on aikaisemmalla käytöksellään osoittanut, että on käyttänyt kokoontumisvapautta väärin ja maksaa nyt siitä. Suomi on oikeusvaltio niin kauan, kun nuo ja heidän hengenheimolaisensa eivät saa valtaa täällä.

Käyttäjän JuhaHyvrinen kuva
Juha Hyvärinen

Jos kielteisen turvapaikan saaneita ei poisteta maasta, menettää lakien kunnioittaminen merkityksensä.

Poliisi toimi väärässä järjestyksessä, kun se ensin purki suomalaisten leirin. Oleskelun kieltäminen Rautatientorilla rikkoo perustuslakia erittäin törkeällä tavalla.

Mikäli poliisi olisi lopettanut ensin laittomien maassaolevien tukileirin, olisi SE leiri poistunut sieltä ilman toimenpiteitä. Nyt sen sijaan poliisi joutuu tökerön toimintansa vuoksi vastaamaan toiminnastaan oikeudessa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Joo jos näin olisi toimittu niin SE-leirikin olisi purettu vapaaehtoisesti.
Ja tosiaan SE ei saa enää järjestää poliisin mukaan miekkareita. Ihme touhua kyl! Kyl sananvapautta pitää kunnioittaa aatteesta tai muusta riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset